Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem érdekel az esküvő? Ti hogy voltatok vele? Mennyire volt "mindegy" hogy mi lesz? Hogy kezeltétek a kotnyeles, mindent jobban tudó rokonokat?
Kedvesemmel 9 éve vagyunk együtt. Jövőre tervezzük az esküvőt. Bevallom, a legjobb barátnőmnek tavasszal volt, sógornőméknek is tavasszal, mert jött a baba és puff gyorsan kellett. Szóval mi is kitűztük. Először izgatott voltam meg minden, aztán jöttek a "dolgok"...
1. Nem akarom fölvenni a nevét (csomó macera, meg én szeretem a nevem, semmi értelmét nem látom), ő ezen teljesen kiakadt (sose hittem volna róla) majd mikor fölvetettem neki, hogy OK de akkor ő is az enyémet, az már nem tetszett neki...engem ez az egész am nem érdekel, de nem akarom megváltoztatni a nevem egy hülye szokás miatt...
2. Kinéztem egy szép helyet...páromat arra nem tudom rávenni h megnézzük, anyósomék meg jönnekba "jahj hát a sógornődnek is milyen szép volt itt az étteremben" dumával...
3. Apám abba akar beleugatni ki "lehet" a tanúm
4. Nem akarok templomi esküvőt (nem akarok ilyen felkészítő hülyeségekre járni, meg amúgy is mélységesen megvetem az egyházat), de csak nyomatja mindenki, hogy "deazmilyenszépmár".
Párom mindig azt mondja neki mindegy döntsek én...de én meg lesz*rom úgy ahogy van, egyszerűen nem izgat, de mégiscsak a "mi napunk" nem?
Nem szeretem ezeket a harsány magamutogatásokat, meg annak ellenére, hogy mi fizetnénk (valamennyit meg kapunk a szülőktől) mindig megkapom !bármelyik! ötletemre, hogy "dehát gyerekek erre nincs pénzünk"...
Nekem nem is fontos ez az egész, erre a nyakambaszakadt, és mindenre van valakinek valami kifogása...
Nem hívtunk még meg senkit, így én azon gondolkodom, lefújnám, de akkor meg tuti megsértődik mindenki.
Miért gondolják hogy minden lánynak ez az álma? Nem akarom páromat megbántani, mert egyébként nagyon jól elvagyunk, tervezzük a jövőt, építkezünk, stb...
A házassággal sincs bajom, mert pl jogilag egy csomó minden egyszerűbb...
Előre tudom, hogy ez egy csomó vita melegágya lesz, meg egy nagy pénzkidobás....hogyan nézzem a jó oldalát? Van ennek jó oldala?
KÖSZÖNÖM, HOGY NEM VAGYOK EGYEDÜL!
Én is kb így állok hozzá, de szerencsére én meg is beszéltem ezt párommal, hogy ha odáig jutunk, akkor 2 tanú, be, aláír, kijön, muszáj vacsi a rokonoknak, és kész. Pontosabban én majd szeretnék valami mókás fotózást szép ruhában, mert nem volt szalagavatóm, és egyszer szeretnék egy olyan ruhát felvenni. Plusz jól mutatna valami bekeretezett, de semmi egyéb nem izgat az egész esküvő dologból. A házasság ellen nincs kifogásom, csak maga az esemény taszít.
Ami meg a név felvételt illeti.. az utóbbi időben több barátnőm is férjhez ment, nevet változtatott, és engem ekkor ütött mellbe, hogy én ezt nem akarom. Picit olyan érzésem volt, mintha barátnőim csak félig lennének azok, akik korábban voltak. Nyilván ez nem igaz, tisztában vagyok vele, de borzasztó rossz érzésem van tőle.
Szerintem beszélj pároddal őszintén, és ha ki akarjátok hagyni a felfordulást, tegyétek azt!
Nem mindenkit hoz lázba az esküvői előkészület, sőt...:)Ez nem azt jelenti, hogy a kapcsolatotokban probléma lenne.
Szerintem ne foglalkozzatok senkivel, ez csak rólatok szól, nektek kell megegyeznetek. Akár két tanúval is házasodhattok, vagy szűk családi körben minden felhajtás nélkül.
Nálunk is hasonló volt a helyzet, szinte semmiben nem egyezett az elképzelésünk, a család is próbálkozott ötletelni :) Azt hamar a tudtára adtuk mindenkinek, hogy tanácsokat se kérünk, úgyis úgy lesz minden ahogy mi szeretnénk. Mindenkinek úgyse lehet a kedvére tenni, ha meg mindenhol egy kicsit engedtünk volna, már nem a mi elképzeléseink valósultak volna meg.
Nem lett a "tipikus" esküvőnk, kicsit elvontabb lett, de egész jó buli lett, és tényleg "mi" voltunk :D
Kérdező, tudod mennyi idö megházasodni? Bemész egy anyakönyvi hivatalba, ledumálod az időpontot, kedvesed, te meg két tanu és.kész.
Mellesleg szerintem ne házasodj, mert semmi kedved hozzá, a párod is kb szarik rá, de a rokonok meg pfáznak ezerrel.
Huh bocsi, most látom hogy írtatok.
10-es már ne haragudj meg, de ha szerinted azok a felszínes dolgok amiket említettem mint "ellentétek kettőnk között" annyira húsbavágó probléma, akkor nem az én kapcsolatomban van probléma.
De nyilván aki szerint komolyan át kell beszélnünk mit akarunk egymástól azok mindig mindenben egyetértenek és a véleményeik egy nagy ömlengős masszává alakult nár...hagyjuk már ezt az álszenteskedést :D
Egyszerűen érdekelt, hogy a hozzám hasonlóak hogyan csinálták.
Kézenfekvő, hogy ki kellene zárni az okoskodókat...meg igazából abban is teljesen igazatok van, hogy ha nem annyira hoz minket lázba, akkor ezt nem is kell erőltetni...hát az biztos hogy nagy lagzi nem lesz belőle :)
De ha ennyire nyűg az egész, akkor miért nem mentek be egyszerűen hétköznap megházasodni és kész?
Még lagzi se kell. Hívjátok meg, akit akartok, letudjátok a polgárit, aztán beültök egy közeli étterembe ebédelni. Vagy még azt se.
Kész.
Esküvőfotós vagyok, több mint száz esküvővel a hátam mögött. Ha engem kérdezel, anélkül, hogy a válaszokat olvastam volna:
Olyan esküvőt szervezzetek amilyenek Ti vagytok! Elköltötök erre két-hárommillió forintot és ha már így tesztek az az alap, hogy Ti jól érzitek magatokat. Ha valakinek valami nem tetszik, otthon marad. Olyan ruhát viseljetek amiben jól érzitek magatokat, olyan ételt egyetek amit szerettek, olyan zene szóljon amilyet szerettek, olyan autóval menjetek amilyen Nektek tetszik. Ez a Ti napotok, rólatok szól. Aki eljön Nektek örülni, veletek ünnepelni jön. Ha bele akar szólni, akkor nem kell, hogy ott legyen. Ne engedjétek kisajátítani az esküvőtöket, mert nem fogjátok a magatokénak érezni, ha másmilyen lesz mint amilyenen Ti jól tudjátok érezni magatokat.
Tényleg üljetek le beszélgetni, ne arról hogy mit akartok egymástól hanem hogy mit akartok ettől az esküvőtől. Üljetek le nagyon higgadtan és beszéljétek meg hogy azon kívül hogy most beleugrottatok a szervezésbe, tényleg akartok-e esküvőt, és ha igen, milyet. Ne azt beszéljétek meg hogy a rokonság szerint milyennek kéne lennie, azt zárjátok ki.
Csak tisztázzátok hogy a barátnőd és a sógornő miatt házasodtok, vagy mert nektek ez fontos. Hogy akartok-e lagzit, nagy ünnepélyes szertartást, vagy hétköznap délutáni kéttanús legyen, esetleg a kettő között. Nyugodtan ki lehet bérelni a házasságkötő termet, 20-30 embert meghívtok, utána meg egy közeli étterembe foglaltok asztalt meg rendeltek menüt. Az ételt te választod, a dekorációt nem tudom, de szerintem valamennyi beleszólásod van. Vagy kibéreltek egy helyszínt, ugyanúgy 20-30 embernek, esküvőszervezőkkel meg egyeztetitek a kaját és a dekort.
Semmi nem kötelező, ezt ne felejtsétek el. Az esküvőnek két kötelező eleme van, az anyakönyvvezető aki az állam felé hitelesíti, és a tanúk. Hogy ezen kívül van-e templom, pap, lagzi, dekoráció, koszorúslány, vőfély, Marika néni és Józsi bácsi, névváltoztatás, hidegtál, étterem, fehér ruha visító kisgyerek, azt ti döntitek el.
Csak egy órára ne szrjátok le mindketten, és tegyetek rendet a fejetekben.
Én is ugyanúgy gondolkodok az esküvőről, a templomi dolgokról és a névváltoztatásról, ahogy te, és sosem érdekelt különösebben a téma. Az esküvő is egyszerű lett, koktálruhával, maradt a nevem, és nagyon jól éreztük magunkat.
Szerintem itt a kulcs az lenne, hogy a párodnak melléd kéne állnia a konfliktusokban, hogy ketten képviselhessétek egyöntetűen a ti álláspontotokat a rokonokéval szemben (akik bármennyire is akarják, és bármennyit is hivatkoznak az illemre, itt nem az ő véleményük számít, hanem a tiétek). Ha a barátod nem csak rádhagyna mindent, aktívabban odatenné magát, meg nem neked kéne egyedül kezelni a mindenbe beleszóló rokonokat, akkor sokkal egyszerűbben vergődnétek zöldágra a rokonokkal, és közben téged sem ütne meg a guta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!