Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nektek tetszene anyósotok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek tetszene anyósotok ezen véleménynyilvánítása?

Figyelt kérdés

Párom tavaly jegyzett el, úgy döntöttünk, van a pénznek jobb helye is, és csak egy nagyon szűk körű polgári esküvőt csinálunk. Külföldön élünk, így a szervezést sem egyszerű levezényelni. Időnk is alig van. Úgy beszéltük meg, hogy csak a szülők lesznek ott a szertartáson, ők lesznek a tanúk. Aláírjuk a papírt, meghívjuk őket egy jó ebédre étterembe, majd haza megyünk. Anyósommal beszélgettünk, és kibukott belőle, hogy biztos az én szüleimnek sem tetszik ez, mert "a gyerekének senki sem ilyen esküvőt képzel el". Párommal úgy gondoljuk, ez kizárólag két ember döntése, senkinek ebbe beleszólása nincs. Főleg annak nincs értelme, hogy kiadunk milliókat, olyan rokonokra akikkel 15-20 éve nem tartunk kapcsolatot. Pénzünk sem sok van, mindkettőnknek kiadások jöttek be, kocsit is most vettünk, a lagzit pedig nem tartjuk fontosnak, már a nagy ünnepséget.

Hogy őszinte legyek, elég rossz szájízt hagyott maga után ez a megjegyzése. Emiatt eléggé nyomás alatt érzem magam, lehet, hogy mègis csinálunk templomi hercegnős ünnepséget, mert annyira zavar ez a megjegyzés. Totál kellemetlen ez az egész. Ti mit gondoltok erről a helyzetről?

2017. nov. 3. 14:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
20%
Ne törd magad egy ilyen megjegyzés miatt. Anyós elképzelése az ő egyéni problémája. Én visszaszóltam volna neki, hogy mi meg ilyet terveztünk, és tudtommal a mi esküvőnk. Ha utána pampog, akkor lehet mondani, hogy csak magának csinál kellemetlenséget, ha húzza a száját.
2017. nov. 6. 12:21
 12/18 anonim ***** válasza:
40%

Egyrészt egyetértek veled abban, hogy ez a ti dolgotok, és nekem se tetszett volna, ha az anyósom beleugatott volna, hogy milyen legyen az esküvő. Ugyanakkor ez az egy megjegyzés még messze nem a beleavatkozás kategória. Neki ez a véleménye, ezt közölte, egy felnőtt embernek ne legyen már probléma ezzel megbírkózni. Addig, amíg nem nyaggat, nem hozza fel állandóan, nem drámázik miatta, addig ez nem egy komoly probléma.

Amúgy a kiadásokat a többség túlizgulja, aztán a lagzi után meglepve tapasztalja, hogy a nászajándékokból nagyjából vissza is jött az ára, sőt. Mivel azok a 15-20 éve nem látott rokonok nem szoktak üres kézzel érkezni. Mi ilyen rokonokat is meghívtunk, a nagy többségük eljött, és mind nagyon hálás volt érte. Nem a nagy lagzi mellett kampányolok, de nyilván nem árt az információ: a saját esküvőm 98 fős volt, 1.5 millióba került és 1.7 jött vissza nászajándékokból.

2017. nov. 7. 15:02
 13/18 anonim ***** válasza:
26%

És ti ezt mind készpénzben kaptátok?

Mert ha azt a 1,5 milliót a Kérdező esetleg más célra szeretné felhasználni (mondjuk önrész lakásvásárláshoz), akkor nem teszi boldoggá közel 2 millióért a nem is saját ízlése szerint vásárolt tárgyak halmaza.

Nekem is csak nagyon szűkkörű esküvőm volt, mert én utálom és fáraszt a nagy cécó és így is pluszban összejött 400ezer Ft, a te hajcihős 200ezreddel szemben.:)

2017. nov. 7. 15:12
 14/18 anonim ***** válasza:
37%

Az 1,7 millió készpénz volt, igen. Tárgyi ajándékokat is kaptunk, de ennek a töredékét. Nem volt se menyasszonytánc, se ajándéklista, fogalmunk sem volt mire számíthatunk, nem is számoltunk vele, de a többségtől üdvözlőkártyába rakott 10-20-ezreseket kaptunk. Manapság ez a leggyakoribb, amivel szerintem nincs is baj.

Ami a "pluszban összejött" témát illeti, meg hogy egy kisebb esküvőtől még jobb egyenleget lehet várni: ez már az a szint ami nem izgat. Meglepődtem és örültem, hogy az esküvőm "ingyen" volt, és sokan érezték jól magukat rajta, ennyi.

És az egészet csak azért írom le, mert a kérdező lehet, hogy akárcsak én az esküvőm előtt, tök fogalmatlan a költségek-bevételek nagyságrendjeit illetően, és a kérdése alapján elég fontosnak tűnik neki. Sok helyen olvastam, hogy 100 főre 2-2,5 milla alatt lehetetlen lagzit szervezni, pedig simán. Mi úgy voltunk vele, hogy leszarjuk a puccot, jó bulit akarunk olcsón, kaja és pia legyen elég, de nem csináltattam új öltönyt, a feleségem vateráról vette a ruháját fillérekért, fotós, vőfély/MC, virágköltemények nem voltak, zenekar helyett DJ, háromemeletes torta helyett néhány sima. Ugye ezek akkor sincsenek, ha egyáltalán nem rendezel lagzit, és ha számodra ez opció, akkor ennyi erővel a lagzidról is kivághatod őket. És mindjárt megoldódik a probléma, mert egy ilyen basic, 15e/fő költségű esküvő ára meg már visszajön az ajándékokból.

2017. nov. 7. 16:03
 15/18 anonim ***** válasza:

Én megérteném az anyóst is, és adott esetben szépen megbeszélném vele, hogy nekünk nincs pénzünk erre, mert okosabban, számunkra fontosabb dolgokra kell, pl. nászút. Esetleg egy köztes megoldásban ki lehet egyezni, kis létszámú esküvő a közeli rokonokkal, barátokkal, ceremónia után állófogadással, vagy akár egy kerti partival, ahova mindenki hoz valamit. De kis esküvőnél is lehet vacsora és tánc, akár saját zeneválogatásra, mi például ezt tettük.

Ha jó a kapcsolat, megvan a rokonszenv, az ilyeneket szerintem meg lehet beszélni, persze úgy, hogy adott szülő gyereke - ez esetben pl. a párod - is ott van, és ő is elmondja a ti érveiteket.

2017. nov. 8. 17:19
 16/18 anonim ***** válasza:
94%

Persze, mondd meg bátran az anyósnak hogy bocsi, lagzi nem lesz, de nászajándéknak ettől még nyugodtan adjon annyit, mintha lenne :)

Sajnos az anyósok szeretnek belepofázni a dolgokba, erről én is tudnék mesélni, és isten ments hogy látatlanban megvédjem... de van 1-2 helyzet ahol érdemes legalább egy kicsit a kedvére tenni. Ez pont egy ilyen helyzet. A házasságot azzal indítani, hogy még egy 20-30 fős családi körű esküvőt se rendezel, amin az anyósod jobb esetben elszomorodik, rosszabb esetben besértődik... hát nem egy bölcs dolog. Ugye ez a nő, tetszik vagy sem, a családod része innentől, leendő gyerekeid nagyanyja, úgyhogy nem olyan jó ötlet egy öntudatoskodó "ez kizárólag a mi döntésünk" nyitánnyal kezdeni.

Ezt sokan nehezen fogják fel, de igen, kínos tud lenni, amikor viszonylag közeli rokonokkal beszélve lezajlik a

– Hallom Józsika megnősült.

– Ja igen, hát nagyon kis esküvőt akartak, csak mi voltunk ott a Bélával meg a menyem szülei, de tényleg...

– Jól van, sok boldogságot kívánok nekik.

... jellegű beszélgetés. 99%-ra teszem, hogy anyósod pusztán ezt a helyzetet szeretné elkerülni, ami amúgy valóban ciki, függetlenül attól, hogy neked mi a véleményed róla vagy érdekel-e. Egy 20-30 fős családi körben tartott vacsora egészen biztosan nem fog falhoz vágni, ellenben anyósod valószínűleg értékelni fogja a kompromisszumot, és nem bal lábbal indítjátok az egészet. Ennyi taktikai érzék nem árt egy házassághoz.

2017. nov. 8. 20:40
 17/18 anonim ***** válasza:
60%
És egészen pontosan miért is ciki egy ilyen helyzet?
2017. nov. 9. 16:15
 18/18 anonim ***** válasza:
44%

Termeszetesen a fiatal par dontesen mulik minden. Persze fiatalon hajlamos az ember elodazni a dolgot es megprobalja megmagyarazni, hogy mit miert ... de abba belegondoltal, hogy jobb esetben az eskuvo egy egyszeri alkalom, eleg jelentos esemeny is, hogy illik megadni a modjat.

Hagyomanyokon, szertartasokon sporolni nem eppen egy hosszutavu es megfontolt hazassag zaloga. Ne legyetek pitianerek!

2017. nov. 17. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!