Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Máshol is divat az esküvői cinematográfia, vagy csak nálunk lett ilyen felkapott?
Esküvő előtt állunk, és elkezdtük keresni a videóst. Most látom csak, hogy mennyire nagy divat ez a cinematográfia, ami ugye az egyedi esküvői filmet jelenti, összevágott jelenetekből, aláfestő zenére a készülődéstől a lakodalom végéig. Találtam sokféle filmet, az egész egyszerűtől a túlzottan csöpögősig.
Nektek mi a véleményetek ezekről a videókról?
Kértem árajánlatot is pár helyről, de nekem kicsit soknak tűnik, hogy átlagosan 400 ezer ft-tól indulnak az árak...
Nálatok milyen videós/cinematográfus volt vagy milyen lesz? Mennyit szántok rá?
Keresgéltem kíváncsiságból a youtube-on ilyen cinematography filmeket, de igazából magyarokon kívül nem is nagyon találtam más országokból. Csak nálunk ilyen nagy divat? Nagyzolás lenne ez is? Mi a véleményetek?
Én egy valamit nem értek!
Ahhoz, hogy kiderüljön, valaki 3-400 ezerért fotóz, árajánlatot kell kérni tőle.
Ezt nyilván ezért teszem, mert tetszik az, amit csinál, vagyis olyat szeretnék, amit Ő tud.
De ha ezt az árat sokallom, miért azt mondom, hogy "k.rv@ drága" és miért nem azt, hogy nem tudom kigazdálkodni, nem tellik rá...keresek egy még megfelelő minőségűt, de olcsóbbat.
Ez valami magyar mentalitás, hogy: szeretném a jót, de olcsón ám, és különben is, pusztuljon meg, milyen sokat keres vele?!
Intelligencia kérdése, hogy az ilyen, számunkra túlzó árajánlatokon csendben túllépjünk, nem okádva a szennyet a szánkból az adott szakmára, (miközben magunkra vagyunk igaziból dühösek, hogy sajnáljuk kiadni arra a pénzt, ami tetszik)?
Netán az ilyen ember minden komolyabb autókereskedés előtt is üvölt az árak láttán, és veri a kirakatot?
69-nek: Ez nem igaz, hogy 3 vagy 6 hónap az OKJ-s képzés.
Barátnőm fia 2 éves OKJ-t végzett érettségi után (CNC), a lánya 2 éves OKJ-t szintén (valami informatika, franc tudja, mi.)
De nem pár hónap.
72-nek: Egy "rendes szakmunkásképző" azért volt 3 év (kb. a 90-es évek közepéig), mert ott közismereti tárgyakat is tanultak (matek, töri, stb).
Most az OKJ 1 vagy 2 év, de mivel érettségivel vesznek fel oda, így már CSAK a szakmára koncentrálva van összeállítva a tanterv, gyakorlattal természetesen.
76-nak:
Pont erről beszélgettünk ma reggeli közben a férjemmel. Hogy nekünk hű de sok lenne a 400 ezer, stb. (Lányunk esküszik nyáron, és ők fizetnek mindent).
Nekik pedig semmi, mindketten nagyon jól keresnek, a srácnak ennek másfélszerese a havi nettója multinál.
Nekünk (férj és én) nehéz lenne kigazdálkodni, de tudomásul vesszük, hogy nagy különbségek vannak a jövedelmek között. (Mi sem azért, mert h..-ék vagyunk, én is látástól mikulásig dolgozok és ő is, de ez most jelenleg nem az a jól megfizetett dolog, amit csinálunk, de jópár éve még jól fizetett volt).
De tudomásul vesszük, nem fújunk a fotósra, és nem fújunk a mérnök vőjelöltre sem, mert valószínű nagy-nagy különbségek vannak jövedelem terén.
Én most leakadtam. Lányomék holnap intézik az éttermet, azt mondta az anyakönyvvezető, hogy előbb étterem, utána cerkásan ő beírja, és majd 3 hónappal előtte bemennek hozzá, zenék, ilyesmi megbeszélése miatt. (aug. és szombat).
De akkor lehet, hogy a fotóssal kellett volna kezdeni az egész szervezkedést??:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!