Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A legjobb barátnőm nem hív...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

EmiEmii kérdése:

A legjobb barátnőm nem hív meg az esküvőjére. Jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A legjobb barátnőmnek jövőre lesz az esküvője. Anno mondta, hogy a vőlegénye barátokat nem szeretne hívni, de úgy volt, hogy engem azért meghív majd a barátnőm. Végül úgy döntöttek a napokban, hogy csak családtagokat hívnak. Ezzel nem is lenne semmi baj, hiszen plusz emberek, plusz kiadás, ha! a vacsorát nézzük. De úgy gondolom, hogy magán a szertartáson a 3 legközelebbi barátjuk (köztük én), igazán elférhetnénk, utána pedig hazamennénk, a vacsi pedig családi lenne és olcsóbb.

A lánybúcsúra meghívott.

Tudom, hogy az ő esküvőjük, tiszteletben tartom a döntését, de nagyon rosszul esik. Abszurdnak tartom, hogy a legközelebbi barátnőm férjhez megy, jó esetben ez élete egyik legszebb napja, én meg otthon döglök a kanapén, max majd látom a képeket, mint egy huszadrangú fb ismerős.

Kicsit bűntudatom van, amiért nem tudom 100%-ig elfogadni és megérteni.

Hiába csak kb fél óra a szertartás maga a vacsi stb nélkül, szívesen utaznék csak azért órákat, hogy lássam a barátnőm férjhez menni, de ennek az eldöntését sem bízták rám, hiszen még csak a szertartásra sem vagyok meghívva.

Jogosan bánt a dolog? Ti hogy éreznétek magatokat a helyemben? Rossz ember vagyok, amiért ennyire zavar?:/

Köszönöm a válaszokat.

2017. szept. 10. 00:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%

Az én legjobb és egyben egyetlen barátnőm is úgy megy férjhez, hogy kizárólag a szüleik lesznek jelen a szertartáson, majd velük rendeznek egy vacsorát. Ismerem és rengeteget beszélgettünk arról, miért így tervezik, közben pedig beavat az esemény összes részletébe.

Nem értem a sértődöttségedet, el kell fogadni a döntésüket. Kicsit ovis szint...

2017. szept. 10. 06:43
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem teljes mértékben jogos a sértődöttséget. Nyilván nem tudsz mit tenni, ha ők így akarják (vagy inkább a vőlegénye). Véleményem szerint sokszor többet ér egy barát, mint némelyik rokon. Nekem az sosem tetszett, hogy van aki csak a polgárira hívunk van akit pedig az lagziba is/vacsorára. Viszont ha tényleg szűkös a keret vagy egyéb, akkor inkább meghívnám a barátnőmet csak a szertartásra, főleg ha tudom, hogy neki ez fontos. Márpedig ha olyan jó barátnők vagytok akkor tudnia kéne. Másrészt meg attól, hogy valaki szűk körben tervezi az esküvőjét, abba bele kéne hogy férjen a legjobb barátnője, attól függetlenül, hogy vérrokon vagy sem. Különbséget lehet tenni haver és legjobb barátnő között. Megértem ha esetleg a vőlegénynek több haverja is van és inkább nem hívnak barátokat, mert akkor már tényleg annyival több lenne a meghívott (főleg ha párjuk is van), viszont a legjobb barátnőt nem kéne egy kalap alá venni ezekkel. Nem vagy rossz ember, én is szarul érezném magam és bántana. Lehet, hogy örökre megpecsételné a barátságunkat, persze ez majd a későbbiekben kiderül.
2017. szept. 10. 09:55
 13/21 anonim ***** válasza:
4%
Milyen olcsó gondolkodású feleség lesz az ilyen, aki még az esküvő szervezésébe sem szólhat bele??
2017. szept. 10. 10:26
 14/21 anonim ***** válasza:
57%
Engem nem zavarna, ez az ő esküvőjük, az ő döntésük.
2017. szept. 10. 11:06
 15/21 anonim ***** válasza:
86%
Csak akkor zavarna egy kicsit a dolog, ha a baráti körből más viszont ott lenne. De így, hogy csak a szűk család lesz ott, egyáltalán nem probléma. Ne vedd magadra. Sajnálni lehet a dolgot, de ez az ő döntésük, fogadd el, és örülj a boldogságának, ettől (is) barátnő a barátnő.
2017. szept. 10. 12:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lennél rossz ember, ha jelenetet rendeznél, áskálódnál, stb..., de attól, hogy rosszul esik, nem vagy az. Szerintem elmondhatod neki ezt így, amit nekünk is leírtál, ebben semmi gonoszság nincs. Nyilván meg kell választani a megfelelő időpontot ehhez, de szerintem vagy annyira intelligens, hogy ez menni fog.
2017. szept. 10. 13:49
 17/21 A kérdező kommentje:

Azt hogy elég rosszul esik, de elfogadom, rögtön leírtam neki, amikor mondta, hogy mi a helyzet.

Köszönöm a válaszokat. Úgy érzem, magához az egész szertartáshoz sincs kedvük, a család is már csak ilyen szükséges nyűg. Szerintem túl akarnak esni rajta és csak házasok szeretnének lenni végre. Ha ők sem fogják fel olyan fontos és nagy dolognak a szertartást, akkor én sem fogom. Majd másnap felhívom és gratulálok.

Én mondjuk hamarabb hívnám meg őt, mint az unokatestvéreimet, de hát ahány ember, annyi világnézet.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a különböző nézetű válaszokat :)

2017. szept. 10. 14:00
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam hasonló helyzetben, mint a fórumindító.

A barátnőm (legjobb barátnőm) a legrejtettebb gondolataiba is beavatott, a vállamon sírta el a bánatát (vajon feleségül veszi-e a srác), nagyon sokat lelkizett nekem, velem.

Aztán amikor megkérte a kezét a fiú, rá 3 hónapra volt az esküvő, akkor én nem lettem meghívva. Szóban annyi volt, hogy bocs, de csak a családból lesznek.

Engem bántott valahol, hogy a leghuszadrangúbb unokatestvér is többet jelent meghívás szempontjából, mint én.

Nálunk rányomta a bélyegét a kapcsolatra. Aztán elköltöztem (100 km-re), így pedig már el is laposodott a kapcsolat, mert én már nem kerestem annyira.

2017. szept. 10. 14:31
 19/21 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincsen ezzel az ő döntésük.

Ne hisztizz ilyen hülyeségen, majd előzőleg, vagy utólag csaptok egy haveri kerti partit.

2017. szept. 10. 18:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha a legjobb barátnőről van szó, akkor szerintem jogos, hogy nem esik jól neked!

Mi is kis létszámú esküvőt terveztünk, és az eredeti tervben az volt, hogy a barátnőim csak a szertartásra jönnek és csak a szülőkkel, nagyszülőkkel, tesókkal ülünk be egy vacsorára, de aztán megoldottuk úgy, hogy a barátaink is beférjenek, így leszünk 50-en.

Szóval lehet, hogy a piszkos anyagiak, vagy a terem mérete nem teszi lehetővé egy nagyobb társaság fogadását. De mivel jövőre lesz, szerintem még változhat a dolog.

Tudom, kicsit off, de nekem pl. a legjobb barátnőm az, aki közölte, hogy külföldi munka miatt nem tud jönni a HÉTEN tartandó esküvőmre. Itthon van, pedig már egy hete elutazott.... Azóta se keres.... Én átértékeltem a kapcsolatunkat.

2017. szept. 12. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!