Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esküvőkor kapott nászajándék pénzösszege kinek jár?
Párommal nemsokára esküszünk, és külön kasszán vagyunk kivéve a közös napi költségeket. Mivel évek óta nála lakok mindenféle fizetség nélkül, ezért én fizetem az esküvő költségeit. Nekem nagyon kicsi a rokonságom az övéhez képest, neki olyan 60 fő lesz, nekem meg 15, ezért a nászajándéknak a befolyó összege is az ő rokonságától fog származni.
Érdeklődök, hogy a befolyt összeg az majd a páromat fogja így illetni?
jesszus.
menjetek belőle nászútra.
de nem sok jövőt jósolok, ha ilyen fillérb.k vagytok
Nem fizetsz lakbért házasságban? te fizeted ezért az esküvő költésgeit?
Jézusom! Minek házasodtatok össze?
Házasságban vagyonközösség van jogilag. Akkor is, ha különkasszát játszotok.
"Nászajándék tekintetében, viszont, mivel nem egyenértékű a vendégek aránya, ezért a befolyó összeg is elméletben nagyrészt páromat illetné, mert az ő rokonsága fog fizetni."
Ha már számolni akarsz, akkor a befolyó összegből vond le az esküvő költségeit.
Az elég fura lenne, hogy te fizeted ki az esküvőt, de a bevétel a párodé. Ennyi erővel közvetlen neki i adhatnád a pénzt házasságotok alkalmából!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!