Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvőkor kapott nászajándé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvőkor kapott nászajándék pénzösszege kinek jár?

Figyelt kérdés

Párommal nemsokára esküszünk, és külön kasszán vagyunk kivéve a közös napi költségeket. Mivel évek óta nála lakok mindenféle fizetség nélkül, ezért én fizetem az esküvő költségeit. Nekem nagyon kicsi a rokonságom az övéhez képest, neki olyan 60 fő lesz, nekem meg 15, ezért a nászajándéknak a befolyó összege is az ő rokonságától fog származni.

Érdeklődök, hogy a befolyt összeg az majd a páromat fogja így illetni?

#eskvüvő
2017. júl. 5. 11:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
24%
Számít?
2017. júl. 5. 11:52
 2/18 anonim ***** válasza:
89%

A házasság egy vagyoni közösség, ami azt jelenti, hogy a házasságkötés napjától az összes bevétel és kiadás közös, függetlenül attól, hogy hány bankszámlával rendelkeztek.

A házasság előtti vagyoni helyzetet lehet házassági szerződésben rögzíteni.

2017. júl. 5. 11:55
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Minek házasodtok, ha erről nem tudtok közösen megállapodni?
2017. júl. 5. 12:00
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Ez tényleg kérdés? Ha gyereketek lesz, hogy osztjátok majd el a ktg-eket?
2017. júl. 5. 12:03
 5/18 A kérdező kommentje:
Elviekben gondolkodom csak ezen a kérdésen. A befolyt pénzösszeg amúgy nászútra és közös élet szebbé tételére fog elmenni úgy is.
2017. júl. 5. 12:42
 6/18 A kérdező kommentje:

Ami miatt eszembe jutott:

Lakbért nem fizetek és az esküvőt fizetem, ugye negálja egymást => 0-ra jön ki a párommal a mérlegünk.

Nászajándék tekintetében, viszont, mivel nem egyenértékű a vendégek aránya, ezért a befolyó összeg is elméletben nagyrészt páromat illetné, mert az ő rokonsága fog fizetni.

2017. júl. 5. 12:46
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Atyaég...

Minek így centizgetni?

Egyikőtök egy kocka wc-papírral többet használ a másiknál és már ott a baj? Vagy hogy kell ezt elképzelni? :D

Még az lenne a szép, ha lakbért kérne...

Mondjuk volt egy kérdés régebben, hogy a srác titkolta hogy a saját lakása és elkért egy fél albérletnyi pénzt a barátnőjétől plusz a rezsit...

2017. júl. 5. 13:04
 8/18 A kérdező kommentje:
Autisztikus vagyok, nagyon szeretem az adatokat és a számokat. Imádok hétköznapi és egyéb dolgokat is számolgatni. Nem szükséges, hogy gyakorlatban is legyen jelentősége a dolognak.
2017. júl. 5. 13:07
 9/18 anonim ***** válasza:
76%
Házasságban nem értem hogy lehet külön kassza. Ez most kb olyan, hogy ha anyósom vesz nekünk egy kocsit ajándékba akkor kettönké nyilván. De ha elválunk vagy szakítunk akkor nem lenne pofám elkérni a kocsi árának a felét, hisz az ő anyukája vette. De ha ez a pénz a nászútra megy, akkor nem tök mindegy? Vagy arra vagy kíváncsi , jogosan vágja e majd a fejedhez a párod, hogy ő "fizette" a nászutat?
2017. júl. 5. 13:21
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Az ő rokonai is kettőtöknek adják az ajándékot, nem csak neki.
2017. júl. 5. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!