Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződésbe lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződésbe lehet olyat belefoglalni hogy amit én a saját fizetésemből veszek az válás esetén az enyém maradjon?

Figyelt kérdés
Szeretem a menyasszonyom,de azért nem lehet senkibe se bízni,nem vagyok gazdag,de akkor is,sose tudni.Ház,kocsi a sajátom,de na nehogy csak átakarjon verni.
2017. júl. 4. 22:17
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
96%

"nem azért házasság a házasság a mai világban, hogy az egyik nyerészkedjen a másikon és jobb életkörülményt várjon el,"

Na látod itt a hiba. Ha két ember, egymás mellett él, mindent forintra feleznek és néha dugnak, az lakótárs extrákkal. A házasságnak az a lényege, hogy ketten alkotnak egy közöset egy közös cél érdekében. És nem kell itt ferdíteni, mert az a legritkább eset, hogy Milliomos Feri elveszi Kasszás Jolit, így Joli tengerparton nyaralhat és párizsi helyett sonkát ehet, nem érint különösebben sok embert. Aki meg ilyen 40-50ezer forintokon nyervog, annak nem is való a házasság. Pláne, hogy ha nem lenne "lakótársa" aki beszáll a költségekbe, akkor az a plusz amit így megtakarít elmenne lakbérre/hitelre.

2017. júl. 5. 10:15
 32/39 anonim ***** válasza:
35%
Hát én elég sok olyat látok, ahol nagyon nagy vagyoni különbséggel kerülnek össze.
2017. júl. 5. 10:20
 33/39 anonim ***** válasza:
52%

Én nő létemre íratnék házasági szerződést.

N25

2017. júl. 5. 10:23
 34/39 anonim ***** válasza:
95%

"Hát én elég sok olyat látok, ahol nagyon nagy vagyoni különbséggel kerülnek össze."

És? Ez téged miért zavar? Ha az adott párnak ez jó, másnak mi a f_sz köze van hozzá? Nem tudom mit lehet ezen ennyit rugózni. Ha valaki szerződést akar akkor ajánlja föl, a párja meg majd eldönti, hogy aláírja-e vagy nem. Ennyi, ez mindenkinek a magánügye. Rákényszeríteni úgyse lehet senkire.

2017. júl. 5. 10:26
 35/39 anonim ***** válasza:
26%
De pont, hogy sok olyan van, hogy eddig nem nyaralt, pláne külföldön, aztán jön a pasi az meg viszi. Ugyan így lakásfelújítás meg van pasival stb. Egyik nagyon nagyon jó barátom második feleségnek elvett egy operátor csajt gyerekkel,. A srác projekt menedzser volt egy elektronikai cégben, mára igazgató. Hát, kocsi, hajó minden ami kell. Ráadásul nem egy észlény a csaj, nem is néz ki jól, igaz csalta is egy időben rendesen egy régi barátnőjével. Sokat látták az exbarátnő városában a csajjal, 100-200 km-reket utazott miatta vagy a csaj jött ide, annyira nem is ment titokban. Talán 5-10 évig is.
2017. júl. 5. 10:30
 36/39 anonim ***** válasza:
65%
Aki szereti a másikat az úgy is aláírja és nem rugózik rajt, mert az a válással sem pénzt akar keresni.
2017. júl. 5. 10:31
 37/39 anonim ***** válasza:
61%

"De pont, hogy sok olyan van, hogy eddig nem nyaralt, pláne külföldön, aztán jön a pasi az meg viszi."

Mert szerinted nem ez a normális? Hogy egy pár közösen nyaral? Vagy a pasi megy a bahamákra, a csaj meg sátorozik a kertben? Vagy habár mehetnének a bahamákra is, inkább a pasi is sátorozik a kertben, mert nehogy már a csajnak több jusson?

2017. júl. 5. 10:54
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk például úgy van, hogy az én fizetésem, ami természetesen kevesebb, mint a férjemé, megy az egyik számlára, az övé egy másikra. Az ő fizetését hónapról hónapra feléljük, és az a számla, ahová az én fizetésem megy, az a "takarék" számla, abból fedezzük a váratlan kiadásokat, vagy abból veszünk nagyobb dolgokat. Ezek szerint akkor válás esetén minden nagyobb értékű tárgy az enyém, hiszen az én fizetésemből vettük? Vagy hogy kell ezt elképzelni?

Lehet a jövedelem arányában osztozni a szerzett dolgokon, de az, hogy "az én fizetésemből van", az nekem értelmezhetetlen.

Aztán meg a jövedelem nem egy életre szóló fix összeg. Lehet, ma te keresel 250-et, a feleséged meg csak 180-at, de lehet, hogy a következő két évben munkanélküli leszel, a nejed fizetéséből fogtok élni, és mire vissza tudsz kapaszkodni, csak 120-ért tudsz elhelyezkedni, miközben az asszony kinőtte magát a cégnél, és havi 300-at visz haza. Ezt hogy fogod kiszámolni?

A házassági szerződésnek nagyon konkrétnak kell lennie, de ez így borzasztó homályos, és követhetetlen, hogy amit én veszek a saját fizetésemből, az az enyém.

2017. júl. 5. 10:58
 39/39 anonim ***** válasza:
Elég durva.
2017. júl. 5. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!