Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződésbe lehet olyat belefoglalni hogy amit én a saját fizetésemből veszek az válás esetén az enyém maradjon?
"nem azért házasság a házasság a mai világban, hogy az egyik nyerészkedjen a másikon és jobb életkörülményt várjon el,"
Na látod itt a hiba. Ha két ember, egymás mellett él, mindent forintra feleznek és néha dugnak, az lakótárs extrákkal. A házasságnak az a lényege, hogy ketten alkotnak egy közöset egy közös cél érdekében. És nem kell itt ferdíteni, mert az a legritkább eset, hogy Milliomos Feri elveszi Kasszás Jolit, így Joli tengerparton nyaralhat és párizsi helyett sonkát ehet, nem érint különösebben sok embert. Aki meg ilyen 40-50ezer forintokon nyervog, annak nem is való a házasság. Pláne, hogy ha nem lenne "lakótársa" aki beszáll a költségekbe, akkor az a plusz amit így megtakarít elmenne lakbérre/hitelre.
Én nő létemre íratnék házasági szerződést.
N25
"Hát én elég sok olyat látok, ahol nagyon nagy vagyoni különbséggel kerülnek össze."
És? Ez téged miért zavar? Ha az adott párnak ez jó, másnak mi a f_sz köze van hozzá? Nem tudom mit lehet ezen ennyit rugózni. Ha valaki szerződést akar akkor ajánlja föl, a párja meg majd eldönti, hogy aláírja-e vagy nem. Ennyi, ez mindenkinek a magánügye. Rákényszeríteni úgyse lehet senkire.
"De pont, hogy sok olyan van, hogy eddig nem nyaralt, pláne külföldön, aztán jön a pasi az meg viszi."
Mert szerinted nem ez a normális? Hogy egy pár közösen nyaral? Vagy a pasi megy a bahamákra, a csaj meg sátorozik a kertben? Vagy habár mehetnének a bahamákra is, inkább a pasi is sátorozik a kertben, mert nehogy már a csajnak több jusson?
Nálunk például úgy van, hogy az én fizetésem, ami természetesen kevesebb, mint a férjemé, megy az egyik számlára, az övé egy másikra. Az ő fizetését hónapról hónapra feléljük, és az a számla, ahová az én fizetésem megy, az a "takarék" számla, abból fedezzük a váratlan kiadásokat, vagy abból veszünk nagyobb dolgokat. Ezek szerint akkor válás esetén minden nagyobb értékű tárgy az enyém, hiszen az én fizetésemből vettük? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
Lehet a jövedelem arányában osztozni a szerzett dolgokon, de az, hogy "az én fizetésemből van", az nekem értelmezhetetlen.
Aztán meg a jövedelem nem egy életre szóló fix összeg. Lehet, ma te keresel 250-et, a feleséged meg csak 180-at, de lehet, hogy a következő két évben munkanélküli leszel, a nejed fizetéséből fogtok élni, és mire vissza tudsz kapaszkodni, csak 120-ért tudsz elhelyezkedni, miközben az asszony kinőtte magát a cégnél, és havi 300-at visz haza. Ezt hogy fogod kiszámolni?
A házassági szerződésnek nagyon konkrétnak kell lennie, de ez így borzasztó homályos, és követhetetlen, hogy amit én veszek a saját fizetésemből, az az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!