Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyennek találjátok ezt az esküvői menüsort?
Tavasz végén tervezett esküvőnkre kezdtük el a rendezvényhelyszínnel együtt összeállítania menüsort.
Mivel vegetáriánus, laktózérzékeny és glutérzékeny is van a vendégek között, ehhez is próbáltunk igazodni.
Mindketten nagyon szeretünk enni, ezért szerettünk volna változatos és finom ételsort összeállítani, mely nagyon fontos része lesz a lagzinak ;)
Svédasztalos kivitelezést terveztünk, a vendégek száma kb 80-90 fő között fog mozogni, pici gyerekek száma 2-3 körül mozog, a korosztály nagy része 25-40 év között lesz; javarészt budapestiek, a vendégek nyitottak és elfogadóak.
Tehát a menüsor:
Előételek
• Zöldséges és húsos tésztabatyu, mártogatóssal
• Bruschetta – fokhagymás kenyéren
• Kacsamáj zsírjában
• Leveles tésztában sült camambert
Levesek
• Zöldborsó leves – szárnyashússal és
vajasgaluskával
• Kukoricakrémleves – sajttal, kroutonnal,
jalapenoval
Főétel
• Rétegelt, préselt csirkecomb
• Rosé kacsamell
• Fűszeres csirkeszárny
• Fokhagymás malacsült
• Négysajtos gnocchi
• Grillezett sajtok
Köretek
• Fűszeres steakburgonya
• Hercegnőburgonya
• Tojásos sült rizs
• Grill zöldségek, grillezett gomba
• Tojásos tésztasaláta
• Görögsaláta
Desszert
• Tápiókapuding gyümölccsel
• Karamell brownie
• Osztrák császármorzsa gyümölcslekvárral
• Friss gyümölcsök
Éjféli vacsora
• Sertéscsülök pékné módra, hagymás krumplival
• Hortobágyi palacsinta
Italok
• Limonádé – citromos, narancsos, mentás, málnás
• Ásványvíz – savas, mentes
• Házi jegestea
• Kávé – espresso, cappuccino
• Világos és barnasör
• Fehér, rozé és vörösbor (száraz és félédes)
• Száraz és félédes pezsgő
• Röviditalok (Finlandia, Ballantine’s, Malibu,
Jagermeister, Bailey’s)
• Koktélpult (Mojito, Pina Colada, Cosmopolitan,
Sex on the Beach)
Vélemények? Kiegészítenétek valamivel?
Először azt akartam írni, hogy ez rengeteg, de aztán láttam, hogy svédasztalos lesz.
Szerintem rendben van a menü, változatos, mindenki talál benne neki tetszőt.
Az éjféli vacsorát én mondjuk nem erőltetném, pláne csülök pékné módra-t...
Nagyon jó, végigenném most azonnal. Néhány apróságon azért változtatnék. Szerintem nem szerencsés, hogy az egyik leves borsó, a másik kukorica. Az egyik helyett mást választanék (pl. a borsó helyett húslevest, vagy a kukorica helyett valamilyen különleges gyümölcslevest).
Én a saját rokonságomat ismerve egy fajta rántott húst tálalnék. A tojásos rizs helyett sima fehér, vagy barnarizst, vagy zöldséges rizst adnék. Gondolom üdítő is lesz (kóla, fanta, baracklé, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!