Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Meghalt a nagypapám. Szombaton...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meghalt a nagypapám. Szombaton lenne az esküvőnk és a lakodalom. Mit csináljunk? Elhalasszuk?

Figyelt kérdés
2017. jún. 14. 12:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
4%

Itt nem a megboldogult nagypapárol van szó, hanem a kérdezőről!!!

Persze, a nagypapa azt mondja legyen megtartva, viszont a kérdező a gyászban, szomorúságban vígadjon-e...

Legyen esküvő, végül is az nem feltétlenül örömünnep :), a lagzin pedig vacsora után lépj le, vigadni tud a násznép nélküled is.

Tudom hülyeség, de ha szombaton meghalna a vőlegény, akkor is lehet hozzá mennél papíron, szerelem, tisztelet, stb., de nem vigadnál utána... (bocs)

2017. jún. 14. 13:46
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Én megtartanám.

1. nem szeretek pénzt kidobni az ablakon

2. nem szeretek feleslegesen ugráltatni másokat (szoldáltatók, hely, család)

Megemlékeznék a nagyapáról de ezért nem halasztanám el.

Egyik barátnőmnek az anyja halt meg két héttel esküvő előtt, de megtartották, mert már minden meg volt szervezve.

2017. jún. 14. 14:26
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk dédnagyapám játszotta ezt be öcsém esküvője előtt két nappal, bár ő meghagyta még éltében, hogy ha az esküvő előtt találna eltávozni, tegyünk be mellé a koporsóba 2 liter fröccsöt, had mulasson ő is.

Én személy szerint nem fújnám le. Fontosabbnak érzem a jövő ünneplését, mint a bánatot. Persze szükség van a gyászra, fontos elbúcsúztatni a szeretteket, de ők már tulajdonképpen nem mennek sehová. Ha szerette a bort, tegyetek be mellé pár üveggel, biztos megbocsátja a lagzit.

2017. jún. 14. 14:54
 14/26 anonim ***** válasza:
6%

Én nem tartanám meg, mert szerintem nem való temetés után egy nappal esküvőzni. Nem egyedi eset ez, más is járt már így, szerintem teljesen érthető indok.

De ha család megegyezett abban, hogy meglegyen tartva, akkor legyen.

2017. jún. 14. 20:33
 15/26 anonim ***** válasza:
98%

Nagyon sajnálom, ami történt, részvétem.

Tényleg nagyon nehéz helyzet, de szerintem tartsátok meg az esküvőt, csak visszafogottabban. Szerintem nem "szentségtörés", elvégre egy halotti toron, közvetlenül temetés után is sokszor nevetgélve, magukat jól érezve beszélget a rokonság, a szomorúság ellenére. Főleg ha egy idősebb rokonról van szó, akinek nem akkora sokk a halála, mint mondjuk egy gyereké.

Persze, borzasztó szomorú így is, de ahogy mások is írták, az élet megy tovább, és sajnos a nagypapádnak attól már nem lesz jobb, ha törlitek az eseményt. Sőt, biztos vagyok benne, hogy azt akarná, hogy ne halasszátok el.

A gyakorlati oldalát nézve: gondolom komoly szervezésen vagytok túl, lesznek vendégek, akik már szintén így tervezték ezt a hétvégét. Mindenki megértené, ha lemondanátok, de azért elég sok embernek lenne kényelmetlen (persze a legfőbb szempont az, hogy TI hogy érzitek - ha nem szeretnétek, ne tartsátok meg).

Szerintem legyen esküvő, csak kicsit másképp - ha voltak erősen vicces, poénos, stb. részek betervezve, azokat ki lehet hagyni, szülőköszöntőnél külön meg lehet említeni a nagypapát, és elmondjátok a vendégeknek, hogy a nagypapa tiszteletére visszafogottan ünnepeljenek, nem lesz hangos zene, és ne vigyék túlzásba az alkoholt. Ha értelmes a vendégsereg, megértik, és senkinek nem lesz ezzel problémája.

Akárhogy döntetek, kitartást, és sok boldogságot, még ha most szomorúság is vegyül ebbe...

2017. jún. 14. 21:08
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Én megtartanám - főleg mivel rokonaid is egyetértenek ebben. Talán magát a menetrendet átszervezném, táncos lagziból szolid vacsorába, ill. megemlékeznék a nagypapáról valamilyen formában.
2017. jún. 15. 12:14
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem a nagypapád miatt. Nekem a nagymamám hunyt el nemrég, holnap lesz a temetés, hétvégére pedig kempingezést terveztünk a párommal már 1-2 hónapja - így most a pénteki indulás ugrott, de szombaton menni fogunk. Ismertem a nagymamámat, és tudom, hogy nem akarná, hogy miatta megálljon az élet, ő mindig pozitívan állt a dolgokhoz, és mindig jól akarta érezni magát. Nem úgy akarok megemlékezni róla, hogy otthon ülök és sírdogálok, inkább felelevenítem magamban a szép közös emlékeket, mosolygok rajtuk egy jót, és szeretettel gondolok rá.

Én nem halasztanám el az esküvőt. Megterítenék a nagypapának, mondanék rá egy köszöntőt, és gondolnék rá, meg arra, hogy biztos boldog lenne, ha látna.

2017. jún. 15. 14:17
 18/26 A kérdező kommentje:
Igen, mindenki azt mondja, hogy tartsuk meg. Meg a pap is. De kicsit buntudatom van azért.
2017. jún. 15. 15:19
 19/26 anonim ***** válasza:
97%
Ideje van a gyásznak, és ideje van a násznak. És van, amikor a kettő egybeesik. Mindent meg kell élni.
2017. jún. 15. 19:17
 20/26 anonim válasza:

Nekem a halotti tor is mindig fura...

Legutóbb mikor meghalt nagyapa, magammal vittem a temetésre a tiszti sapkáját, és tovább vittem azt a vendéglőbe is, ahol egy üres helyre letettem, és azt mondtam, gondoljuk azt, hogy velünk van ő is...persze lehet hogy ez marha nagy hülyeség, de ott akkor, mindenkinek jól esett.

Ugyan így, ahogy írják fentebb, én valahogy bevenném a megemlékezést az esküvőre is.

Az élet megy tovább, és biztosan nem akarná, hogy miatta meghiúsuljon az esküvőtök.

2017. jún. 16. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!