Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Magyar - Olasz esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magyar - Olasz esküvő?

Figyelt kérdés

Még elég messze van, de szóba került a házasság. A párom és a családja olasz...olaszországban is élünk. Én viszont nagyon szeretném, ha az esküvőnk Magyarországon lenne. Van ennek valami "jogi" akadálya. Be kell jeletkeznie valahova?

Ja és tudtok olyan esküvőszervező cégeket, melyek foglalkoznak vegyes esküvök megrendezésével? Tolmácsok? Zene? Kaja?

2010. máj. 16. 21:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 4 évvel ezelőtt még semmi különleges papír nem kellett a magyar-olasz esküvőmhöz, csak a vőlegény dokumentumait le kellett fordíttatni magyarra.

Nem akarok ünneprontó lenni, de tudod, hogy ha Olaszországban lesz az esküvő, akkor az ottani 3 éves hercehurca szerint lenne a válás..? Én is remélem, hogy erre nem kerül sor soha, de inkább otthon tartottam-biztos ami biztos alapon.

2010. máj. 16. 21:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha Magyarorszagon lesz az eskuvo, akkor neki eleg a szuletesianyakonyvi kivonat es a csaladi allapot igazolas, ezt le kell fordittani a Bajzaba es azt hiszem le kell a kulugben hitelesittetni.

Ha Olaszba lesz a hazassagod, akkor, toled kellenek ugyanezek a papirok. Kerdezd meg, hogy ha olasszal hazasodsz, hogy van, nekem nem europai a ferjem, es nekunk igy volt: ha eletvitel szeruen magyarorsagon elsz akkor az anyakonyvi hivatalban kell kervenyezned, hogy kulfoldivel szertnel hazasodni es hazassagi tanusitvanyt szeretnel, ezt pedig a kozigazgatasi hivatal biralja el, kb 1 masfel honap alatt.

Ehhez szuksegesek az o papirjai is, forditassal eguyutt persze.

Ha eletvitel szeruen kulfoldon ersz, ez hivatalos formaban ugy ertendo, hogy a mgyarorszagi lakcim hivatalosan csak ideiglenes lakcim, es a szemelyid be van vonva es olyan lakcimkartyad van, amin az all, hogy allando lakcim kulfold, abban az esetben a hazassagi tanusitvanyt az adott orszag Magyar Konzulatusa vagy Nagykovetsege allitja ki. Ugyanigy ezeket kell benyujtani, jah es persze toled is szuletesi anyakonyvi kivonat es csaladi allapot igazolas!

Ezek mindenkeppen kellenek.

De a procedura nem tudom, hogy europaban az unio miatt most ugyanez-e vagy mas, erdekloddd meg!

2010. máj. 16. 21:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam, hogy itt ilyen bonyolult a válás. Persze, remélem nem kerül rá sor, hogy ezen kelljen gondolkodni....de tényleg jó tudni. Köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 17. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!