Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Legyen-e nagy esküvőnk, vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Legyen-e nagy esküvőnk, vagy csendes egybekelés? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Mindketten 30 fölött vagyunk, viszonylag későn találtunk egymásra, 3 évvel ezelőtt. Ezért alapvetően csendes esküvőt szeretnénk szűk családi körben, azonban megfordult a fejünkben, hogy mi lenne, ha – akár anyagi megfontolásból - mégis nagyobb lagzit szerveznénk?

Ne értsetek félre, nem a pénzhajhászás a lényeg, de ha eljön mondjuk 100 ember, és fejenként ad egy tízezrest, akkor az egymillió Ft, amiből levonva az esküvő költségeit, ki tudnám belőle fizetni a vagyonszerzési illetéket, ami azért havonta egy jelentős összeg (lakást vettünk nemrég). Anyagilag nem állunk annyira jól, ezért még így is egy viszonylag szerényebb esküvőt tudnánk tartani, saját készítésű menyasszonyi ruhával, ismerős fotóssal...stb.

Alapvetően konzervatív családból származom, és az egész family örül, hogy végre férjhez megyek, de úgy gondolom az én koromban (35) már nem a féktelen buli és milliós esküvő a lényeg. Épp ezért van, hogy elgondolkodtunk: szűkkörű esküvő – csak szülők, testvérek részvételével, kevés pénzből, kevés hozománnyal, vagy esetleg picit több energiabefektetéssel több vendég, több ráfordítás, több hozomány/nászajándék, de még a józan ész keretei között.

Kérlek ne ítéljetek el, mert szeretjük egymást, és nem akarjuk a pénzt a középpontba állítani, de jelenleg egy bizonyos összegű tartalékunk van ami az esküvőre elég lenne. Ezen kívül azonban tartozásunk van, amit akár egyben is ki lehetne fizetni, és megszabadulni tőle. Máshonnan nem tudunk most nagyobb mennyiségű pénzt szerezni, és ez egy jó ötletnek tűnik.

Különben meg nem a papír, a felhajtás és a méregdrága ruha lényeg…hanem maga a szándék, hogy együtt képzeljük el az életünket.

2017. ápr. 7. 23:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell család helyett family-t írni? Ugyanannyi karakter.
2017. ápr. 7. 23:02
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező!

Én a nagyobb esküvőre szavaznék, mert:

- rendezni tudnátok a soraitokat az adósságot illetően

(bár, egy nagyobb esküvő nem 2 fillér, van annyi tartalékotok?)

- később visszanézve, - gyerekekkel, unokákkal, vagy csak a saját örömötökre, - jó lesz nosztalgiázni egy nagyobb lagzin, mint egy kis szerényen.

Látnátok a szülőket, régi barátokat, rokonokat fiatalon, átérezhetitek megint az akkori hangulatot.

Én így gondolom!

Sok boldogságot nektek!:)

2017. ápr. 7. 23:45
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

"nem a pénzhajhászás a lényeg" Rossz hírem van. Ez a lényeg számodra, és ezt le is írtad. Ha nem a pénz szerzés lenne a lényeg, akkor nem írtál volna kérdést sem. Illetve, ezt a kérdést nem írtad volna.

Legalább magadhoz legyél őszinte, és a leendő uradhoz!!! Ez a házasság alapja, és nem az esküvő módja.

2017. ápr. 8. 01:03
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2017. ápr. 8. 07:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Ugyanannyi karakter, csak nem akartam szóismétlést :) plusz volt benne egy kis adag irónia is, ami a családomat illeti. Nem tagadom, hogy többek között a pénz miatt is tettem fel a kérdést, mert nekem egyébként a szűkkörű esküvő teljesen megfelelne, ugyanis nem szeretek agyonszervezni semmit. Eddig mindig nagyon szép esküvőkön vettem részt, és picit tartok tőle, hogy ha több vendég jön, akkor kevés pénzből nem tudnék olyan színvonalat "nyújtani", azt szeretném, hogy jól érezzék magukat a vendégek, és ne csalódottan menjenek haza. A kérdésben egyébként is közösen döntünk a leendő férjemmel, csak előtte szerettem volna pár véleményt olvasni.
2017. ápr. 8. 08:07
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy 100-fős lagzin nem fogsz nyerni semmit, max ha a szülők fizetik és a bevétel a tiétek. Minket ezzel segítettek a szüleink, igy már van egy kis kezdő tőkénk. Nem akarlak megbántani, de nagyon nem vagy képben. Egy fő költsége manapság 10 ezer forint-tól indul! És ez csak a kaja-pia. Nálunk 13e volt/fő. Ebbe nimcsenek benne a torták és sütemények. Ha már lagzit tart valaki, akkor nem jó ötlet a kaján és a pián spórolni, se a zenekaron. Ebből csúnya bukás lehet, ha úgy vágsz bele, hogy azt reméled plusszosan jöttök ki belőle.
2017. ápr. 8. 08:45
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Inkább fizessétek ki a tartozást abból amennyit a lagzira szánnátok. Egy 100 fős lagzi kb. 2 millió.
2017. ápr. 8. 08:49
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, elég meredek abból kiindulni hogy fejenként egy tizest adnak. És akkor a bevételből még lejön az esküvő költsége. Ezért biztos nem tartanék nagy bulit.

Másik oldalról szerintem nincs korhatár nagy esküvőre, nyugodtan tartsatok nagyon 30 felett is:)

2017. ápr. 8. 09:03
 9/12 A kérdező kommentje:
OK, köszi a válaszokat!
2017. ápr. 8. 09:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Én a közepes esküvő híve vagyok. Azért 100 fő szerintem sok. Kb. 50 fős esküvőt tartanék, ahol azért lehet bulizni is, de nem az a tömegcsődület.
2017. ápr. 8. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!