Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Keresztelkedés nélkül templomi esküvő?
2011. májusra tervezzük a lagzit, de én nem vagyok megkeresztelve, párom r.kat., mindent végigjárt. Anélkül, hogy megkeresztelnének, esküdhetünk templomban, vagy a keresztelés mindenképpen kell, esetleg áldozás ilyesmi is szükséges?
Esetleg van itt valaki, aki hasonló helyzetben volt, és meg tudná mondani, merre kell indulni ez ügyben?
Azt olvastam, h püspöki kérelemmel lehetséges, de az mennyi idő, mig elrendeződik?
Ha te nem r.katolikus vagy nem is kell h meg legyél keresztelve!Ha más a vallásod,miért nem olyan esküvőt tartatok!A mi papunk speciel,a gyereket sem kereszteli meg ha a szülő,vagy a keresztszülő nincs megbérmálva!Össze meg csak olyan párokat ad,akik fizették rendesen az adót és meg is vannak bérmálkozva!De ezt papja válogatja!
Annó engem azért nem kereszteltek meg,mert a bátyám nem járt templomba,a papámat azért nem temette fekete ruhába,mert nem fizette az adód!De bezzeg a mi gyerekeinket meg keresztelte,mert a párom meg én is az egyházi iskolába jártunk...megesküdve nem vunk!
Nem kell megkeresztelkedned, a párod jogán jár az egyházi esküvő (mivel őt nem zárhatják ki a szentségből). Az egyházjog szerint ez így van, más kérdés, hogy nem mindenki tartja be.
Jegyesoktatásra viszont neked is kell majd járni.
ezt attól a paptól kérdezd, aki összead majd titeket, mert mindegyik máshogy áll a témához. van amelyik akármit csinálsz, össze sem ad, van aki pedig simán...
De minek kell egyházi esküvő, ha nem vagy vallásos? Csak a templom meg a habosbabos fehér ruha miatt? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!