Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit kell fizetni a vőlegénynek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kell fizetni a vőlegénynek/családjának, és mit a menyasszonynak?

Figyelt kérdés

Jövőre tervezzük a lagzit, részemről kb. 30 fővel, páromról pedig kb. 100-an lennének (mindenféle rokon, de én a sajátjaimat nem akarom, akivel 20 éve nem találkoztam). Ilyenkor mindenki állja a saját vendégeinek a költségét, vagy fele-fele arányban oszlik meg?

Ill a ruhát kinek szokás fizetni? Vőlegényét, menyasszonyi, menyecskeruhát?

2010. máj. 10. 08:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%

Kell?

Szerintem mindenki, ami elvárható tőle.

Más kontójára nem nagyon ildomos pl vendégeket hívni.

Egy ismerősünknek pl. megmondták, hogy úgy lehet megkérni a lányát, az após visz egy láda! pálinkát az apának.

Mert ez a szokás.

Ezt elég érdekesnek tartom, mert náluk az a szokás, akkor mindenhogy úgy legyen

Nálunk mi álltuk anyagilag az esküvőt, amennyi tellett, annyi.

2010. máj. 10. 09:52
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
Felénk is az a szokás,hogy midenki fizeti a saját vendégeire eső részt.Ha nagy a létszámkülönbség,akkor így igazságos.Igaz,hogy az ajándék közös,de ennek semmi köze a vacsora költségeihez. Sőt,vannak olyan községek,ahol a lakodalom sem együtt van. Külön a vőlegényes háznál.ott van a menyasszony is. Külön a menyasszony családjánál,és éjfélkor mennek át a fiús házba.
2010. máj. 10. 10:04
 13/15 anonim ***** válasza:
32%

felénk meg sose tudják eldönteni kinek mit szoksá,mindenki csak hivná a rengeteg embert,fizetni meg senki nem akar...

mi megoldjuk...templomi esküvő,aki kiváncsi rám,eljön,megnézi,utána polgári,oda már csak a 2 tanu,plussz szülők jönnek,velük egy vacsi étteremben.

ruhákat,vacsit,meg ami van,fizetjük mi ketten,de hogy etetni senkit nem fogok a szülőkön kivül,az is hétszentség...

2010. máj. 10. 10:58
 14/15 anonim ***** válasza:
74%

A szüleitek fizetik az esküvőt vagy ti?

Ha a szülők,akkor szerintem nem nagy dolog leülni velük és megkérdezni,hogy ők hogyan gondolták,akár hatan is(talán úgy a legjobb)

Ha viszont a vőlegény/menyasszony fizeti a költségeket,akkor az már szerintem régen rossz,ha ilyen felmerül..Közös életbe vágtok,közös kasszával és minden jóval meg rosszal.Nálunk ez természetes,hogy fizu után nincsen én pénzem,meg te pénzed,hanem a miénk van...Kinek mire kell,arra vesz ki belőle...A másik része pedig a dolognak a menyasszonytánc még a nászajándékokon felül...Ott sok esetben megtérül az összes költség...Na és akkor azt hogyan osztjátok el?arányosan?

2010. máj. 10. 13:16
 15/15 anonim ***** válasza:
A vacsit a szülők fizették nálunk, mindenki annyit, amennyi meghivottja volt. Minden mást mi fizettünk.
2010. máj. 12. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!