Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek a feladata a menyasszonyi csokor kifizetése? A vőlegényé, vagy az ara családjáé?
Figyelt kérdés
2010. máj. 7. 15:51
1/13 anonim válasza:
A menyasszonyi csokrot mindig a vőlegény fizeti. Felénk a menyasszony nem is láthatja előre,mert meglepetés.
Ez egyébként régi magyar szokás. Az új divatot nem ismerem,de lehet,hogy akik mindnet átvesznek Amerikából,azoknál mindent az ara fizet.
2/13 A kérdező kommentje:
A menyasszony döntötte el,hogy milyen csokrot szeretne,tehát szó sincs melepetésről.De azért köszi.
2010. máj. 7. 16:09
3/13 anonim válasza:
en nem ertek a hagyomanyokhoz, de amikor majd en megyek ferjhez en fogom fizetni, elvegre en valasztom ki nem akarnek olcso csokrot valasztani, de azt nem nem akarnam,h mas fizesse az en `nem tul olcso` izlesemnek megfelelo csokrot. Egyebkent is en fogom hurcolni egesz nap.
4/13 anonim válasza:
nálunk anyukám rendelte meg és ő is fizette ki, nem volt meglepetés, mert én döntöttem el, hogy milyet szeretnék.
5/13 anonim válasza:
Tesóméknál közös kasszából ment az esküvő, mindent közösen fizettek.
6/13 anonim válasza:
A hagyományok szerint a vőlegény fizeti, de ma már minden megengedett..:)
7/13 anonim válasza:
Nálunk én választottam, és mivel még nem volt keresetem a szüleim fizették.
Hisz ha nem olyan, mint amit megálmodtam, akkor az olyan lehangoló egy kicsit. Márpedig ha a vőlegényem/mostmár férjem vette volna, mint egy meglepit, akkor meg is kókadt volna mire megérkezik, meg ki tudja sikerült e volna eltalálnia milyet szeretnék. Nem voltak nagy elvárásaim, egyszerű olcsó virág volt, én inkább egy bizonyos csokor-fazonhoz ragaszkodtam.
8/13 anonim válasza:
Nekem a vőlegényem(már férjem) fizette, anyósom választotta. Borzasztó volt szerintem, hiába kértem, hogy mit szeretnék, egész nap azt a rondát kellett hurcolásznom, és még azzal is fényképeztek:-( Inkább vegye meg magának a menyasszony.
9/13 anonim válasza:
Az a legegyszerűbb, ha a menyasszony megrendeli - olyat amilyet szeretne, a vőlegény meg elhozza, egyben kifizeti. :) Így a hagyományokhoz is hűek, de nem lesz rossz meglepetés. :)
10/13 anonim válasza:
Én választok, de majd meglepődök. :) Egyébként a csokrot a vőlegény veszi a menya-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!