Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire divat ma Magyarországon az "amerikai" stílusú esküvő?
Akkor leírom utoljára, mert nincs értelme olyanról vitatkozni, amiről nem kell.
Az amerikait a kérdéseimben is láthatod, h. idézőjelbe tettem. Nem azért akarok ilyen esküvőt, mert amerikai. Nem érdekel amerika, nem érdekel, h. ki milyen ostoba nevet ad a gyerekének (amúgy ez mindenkinek a szíve joga). Az sem érdekel, h. gagyi-e az, amit az amerikaik művelnek.
Egyszerűen mivel a filmek többsége amerikai gyártású, és amerikában játszódik, így sokszor lehet látni amerikai esküvőket is. Mikor ezeket az esküvőket láttam, eldöntöttem, h. én is hasonlót szeretnék. Lágy zene, egyszerű vacsi.
És azért nem albán, mert a jazz zenét például kedvelem, a népzenét pedig nem (legyen az magyar, albán, szerb, román, szlovák, orosz stb.). Nem akarok ilyen népszokásos, zajos esküvőt. Szerintem az nem méltó az eseményhez, ha a társaság fele leissza magát, és ordítozik.
És utoljára, azért amerikai, mert egyelőre még csak ott láttam ilyen modern esküvőt.
Szerintem is gáz az amerikai dolgokat majmolni, de a ti dolgotok, hogy a ti esküvőtök milyen lesz. De szerintem is fontos a rokonok ízlése is, megmondom, miért.
Ha csak vacsit akarsz, akkor mindegy. Ha egész éjszakás lakodalmat, akkor nagyon nem az. Ha nem olyan zene van, amit értenek (egyszerű ember a mulatóst érti, meg többnyire az idősebbek is), akkor nem táncolnak, nem érzik jól magukat, és úgy lesz, ahogy javasolta valaki: hazamennek. Ez az ő problémájuk, a tied meg az, hogy végül is szarul sikerül a lakodalmad, a vendégek hamar elmennek, te meg ülhetsz a pároddal és hallgathatod a jazzt a násznép nélkül.
Pont a jazz az, amit meg kell tanulni befogadni, ahhoz, hogy élevezd, ha nem érted a stílust, idegesítő csörömpölésnek hat. (Én konziba jártam, tudom, miről beszélek, de a jazzt még mindig nem értem, ezért nem is szeretem, idegesít. Pedig érdekelni érdekel.)
Én azt gondolom, a jazz nem esküvőre való, legalábbis Magyarországon nem.
Ja, és a népzene meg a mulatós köszönőviszonyban sincs egymással... A népzenének nem ismert a szerzője, csak a feldolgozója, a mulatósnak meg a cigányzenének ismert a szerzője, dalok műdalok.
Népzene se való az esküvőre.
Ha a mulatóst utálod, lehet popzene is, ha akartok táncolni. Ha nem akartok, akkor jó a jazz.
Egyébként ettől még inni fognak az emberek és lesznek részegek. Egyébként a mulatós részegnél csak egy rosszabb van: az unatkozó részeg, aki unalmában még többet iszik, és az élő fába is beleköt.
Én csak egy egyszerű, ártatlan kérdést tettem fel. Volt néhány hasznos válasz, azokat köszönöm szépen!!!
1) Nem értem miért kellett így rászállni az "amerikai" dologra. Így neveztem el azt a stílusú esküvőt, mert nem találtam rá jobb szót, csak amolyan beazonosításnak szántam, valahogy el akartam nevezni.
2) Nem feltétlen jazz kell hogy legyen (csak egy példa volt), de valami nyugotabb, lágyabb zene, ami méltó az eseményhez (azaz a pop zene is kizárt). Tudom, h. a népi és a mulatós nem ugyanaz, de most nem értem miért ilyen dolgokat kell boncolgatni. Egyszerűen azt próbáltam leírni, h. nem akarok semmi tányértöréses népi akármit, sem mulatós zenét.
3) Ami engem egyedül érdekelt az az, hogy volt-e már vkinek olyan esküvője, amilyet leírtam, hogy ha igen hogy sikerült. Emelett az érdekelt, h. mennyire elterjedt ma Magyarországon az ilyen típusú esküvő. Akik ezekre választoltak azoknak köszönöm!!!!! (És nem az érdekelt, h. kinek mi a véleménye az amerikai kultúráról vagy a mulatós zenéről.)
kedves Kérdező
Mint rendezvényszervező mondom neked, hogy ha éjjelig tartó táncolós lakodalmat szeretnél, akkor igenis vegyétek figyelembe a meghívottak ízlését is. (számomra nem derült ki, hogy csak szertartás+ vacsi lesz és utána mindenki megy a dolgára, vagy lesz lakodalom, tánc.)
Volt, olyan párom, akik nagyon határozottan mondták, hogy nekik nem kell "mulatós" zene, mert ők azt nem szeretik. De lakodalmat akarnak, és újasszonytáncot is. Az újasszonytánc előtt a meghívott vendégek 2/3 része már elment.
Volt, olyan is ahol megfogadták a tanácsom és volt ilyen és olyan zene is. Még ma is emlegetik azt a lakodalmat, olyan jó volt. pedig a menyasszony ott se szerette az ilyen stílusú zenéket.
Ja és még annyit, hogy nem a zenén múlik, hogy lesznek e részegek és kiabálósok, dajdajozók a lakodalmon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!