Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az az 5 dolog, ami kell hogy egy menyasszonyon legyen?
Valami:
1. Régi
2. Új
vagy hogy is van ez?
Nah köszönöm a sok választ! Példákat tudtok irni rá?
új:
saját:
kék:harisnyakötő oké, azt kinek kell megvenni, nincs megszabva hogy a vőlegény vagy barátnő?
kölcsön:
régi:
szerintem:
új: pl vehetsz egy fülbevalót, amit akkor viselsz először
saját: pl a bugyid :)
kék:harisnyakötő oké, azt kinek kell megvenni, nincs megszabva hogy a vőlegény vagy barátnő? Szerintem nincs szabály.
kölcsön: a ruha
régi: szerintem ez is lehet valamelyik ruhád vagy kiegészítőd. Pl. cipő, harisnya
Angliából származó szokás, mely szerint a menyasszonyon az esküvője napján kell, hogy legyen valami régi, valami új, valami kölcsönkapott, és valami kék.
Ezek jelentése a következő:
Valami régi: lehet ékszer, fátyol pl. a nagymamától jelzi a menyasszony eddigi életét.
Valami új: ez lehet ruha, cipő; jelzi, hogy a menyasszony életében új fejezet kezdődött.
Valami kölcsönkapott: ez lehet pl. a barátnőtől kölcsön kapott kiegészítő. Jelzi a házasság 2 legfontosabb kötelékét: a barátságot és a szerelmet. Erre a 2 érzésre úgy kell vigyázni, mint a kölcsönkapott tárgyra.
Valami kék: a hűség színe, általában harisnyakötő
Úgy tudom, hogy az ötödik valami ajándék.
Én egy barátnőmtől kaptam egy fülbevalót, és azt viseltem.
Nálam kimaradt a kölcsön darab...de ettől még minden rendben van a házas életünkben....bár ha jobban bele gondolok, akkor a kocsi kölcsön volt, bár az nem volt rajtam :).Tényleg csak babona, de izgalmas és jó így utólag vissza gondolni, hogy milyen vicces volt így készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!