Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonynak ki legyen a tanúja? Lent.
Jelen esetben én vagyok a menyasszony, de mivel nincs testvérem ezért általában kit szokás felkérni?
És még arra lennék kíváncsi, hogy-hogy történik a menyasszony kikérés? Mivel ahol lakunk a vőlegényemmel én nem abban a városban éltem, hanem attól 30 km lévő kis városkában. Ezért hol szokás? Ott ahol laktam és onnan menjünk a 30 km lévő városba a templomba? Vagy ahol most lakunk?
lehet a tanu barátnő, barát, rokon...akit szeretnél.
Kikérés az esküvők legnagyobb részénél már nincs. csak a templomnál találkoznak.
Nem mindegy, hogy mi szokás és ti mit szeretnétek. Nem ugyanaz.
Szokás szerint a keresztszülők a tanuk. De azt választasz, akit akarsz, barát/barátnő/rokon bárkit.
A menyasszony kikérése - szintén szokás szerint - a lányos háznál történik, hiszen ezért kikérés a neve (kikérik a menyasszonyt a szülőktől). Csinálhatjátok, ahogy akarjátok, lehet utazni is vagy lehet a kikérésed az étteremben, vagy mint nálunk is, egybe lesz a fiús háznál. (Én szombathelyen és pesten éltem, ő balatoni, így nem fogunk 200 kmeket utazgatni)
Lényegében csináljátok úgy, ahogy nektek a legjobb, célszerű egy városban szervezni mindent.
Remélem segítettem!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Utolsó igen sokat segítettél.
Szüleim ragaszkodnának ehhez a kikérős dologhoz, én nem. Sőt... Így próbálom lebeszélni őket erről, elvileg ez a nap csak rólunk fog szólni, és had csináljuk már úgy, ahogy nekünk jó, tetszik. Csak ők régi módiak és úgy gondolják csak úgy a jó....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!