Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik adni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik adni manapság menyasszonytáncra?

Figyelt kérdés
A vőlegényt sose láttuk, a menyasszonyt is tiz éve utoljára, túl van már a harmincon. Nem működő rokoni szál, és hát nem miattunk nem működik... Tudom, hogy azért hivnak meg bennünket, mert pénzre számitanak tőlünk, mondván, hogy nekünk van miből adni. Azt is kérdezném még, hogy nagyon ósdi elvárás lenne részünkről, hogy az esküvő előtt eljöjjenek és bemutatkozzanak? Nagyon rég volt a családban esküvő, nem ismerem a mai megoldásokat. Mindenki mást mond, hogyan reagáljak, kiváncsi lennék a véleményetekre. Ha nem megyünk el az esküvőre (idős beteg van a családban, tényleg elég problémás elmenni, és a dinomdánomhoz sincs nagy kedvem), akkor is kell ajándékot adnom?
2017. jan. 23. 07:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha elmész akkor általában annyit illik adni amennyi a rátok eső költséget fedezi (egy átlag esküvői menü italcsomaggal együtt 10-15eFt/fő), viszont az általad leírtak alapján én nem mennék el. Amikor a saját esküvőnket szerveztük akkor mi megegyeztünk abban, hogy csak olyat hívunk meg akikkel mindketten találkoztunk már. Aki hat év alatt nem volt kíváncsi arra, hogy kivel vagyunk együtt azt felesleges meghívni. :)
2017. jan. 23. 12:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel imádom az esküvőket, távoli meghívásokra is örömmel mondok igent, de ebben az esetben lehet én se mennék el...

Viszont ezt az "illik fedezni a költségeid" dolgot nem tartom korrektnek. Ha nincs pénze rá, akkor ne szervezzen nagy lakodalmat. Ha nekem épp nem futja rá, akkor el se menjek? Ez nem költségtérítés, amit adsz, hanem ajándék. A saját tárcádhoz igazítva, nem az övékhez. Persze, ha tehetem nagyobb összeget adok, attól függően milyen kapcsolatban vagyok a párral, meg milyen egyéb költségeim vannak az estével kapcsolatban. De én menyasszonyként inkább látnám a kispénzű rokonságot mulatni az esküvőmön, minthogy ne jöjjenek el, mert nem tudnak eleget tenni az "illendőségnek".

2017. jan. 23. 13:47
 13/16 anonim ***** válasza:
#12: Íratlan "szabály" ez. Nyilván itt is igaz, hogy ne légy f457fej. Ha valaki nem tud annyit adni az nem ad és Te nem teszed szóvá és nem ezalapján válogatod össze a vendégeket. Mi is volt akiről tudtuk, hogy nem fog tudni adni és neki külön szóltunk, hogy ne hozzon semmit, azt kérjük ajándékba, hogy velünk ünnepeljen. Aki meg megteheti úgyis annyit ad, vagy ha úgy érzi többet. Esküvői szolgáltatóként nem voltam vendégként esküvőn az utóbbi öt évben, de ha mennék akkor 15eFt/Fővel számolva adnék. :)
2017. jan. 23. 22:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Én a helyedben biztos, hogy nem mennék el erre az esküvőre, de mindenképpen jelezzétek minél előbb, ha nem mentek, hogy ne kelljen nekik kifizetni feleslegesen a ti részeteket is az étteremben. Természetesen semmit sem kell adnod, ha nem mész el. Szólj, hogy nem tudtok elmenni, sok boldogságot, és probléma megoldva.

Egyáltalán nem nagy elvárás, hogy bemutatkozzanak, szerintem az a minimum, hogy meghívni személyesen és együtt mennek, ha csak nem választ el több 100 km.

2017. jan. 23. 22:55
 15/16 anonim ***** válasza:
10/fő az ajándék az a nagyon minimum, meg kb ugyanennyi fejenként a táncba.
2017. jan. 24. 08:40
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 120 km-re laknak. Van autójuk. Úgy döntöttünk a párommal, hogyha eljönnek bemutatkozni, és személyesen meghivnak, akkor adunk ajándékot és elmegyünk az esküvőre. Ha nem, akkor nem. Eddig csak postai meghivó jött, telefon se volt. Anyukám velünk él, majdnem kilencven, az ő rokoni ága, és ő már nem utaztatható, talán illene neki is bemutatkozni. Majd meglátjuk...
2017. jan. 28. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!