Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, akik előbb kezdték tervezgetni az esküvőt, mint hogy megtörtént volna a lánykérés?
Beszélgetni, számolgatni, tervezni mi hogy legyen majd és mikor, mennyiért stb.
Miért alakult így? Nem volt furcsa érzés?
Jelen!
Mondjuk, nem annyira konkrétan, csak beszéltük, hogy jó lenne majd itt-ott tartani, akarunk-e templomit vagy sem, milyen torta legyen, zene-tánc ilyesmiről, tehát csak így nagy vonalakban beszéltünk róla. Amiről ő nem tud (sejti, de tudni biztosan nem tudja), az az, hogy én bőőőőven a lánykérés előtt már ruhákat nézegettem, frizurákat, gyűrűket, ajánlatokat kértem helyekről, stb, szóval nekem már volt kész tervem az egészre, mire végül tényleg megkérte a kezem.
Nem volt furcsa. Nekünk valóban sok pénzbe került, és tudtuk is előre, hogy ha csináljuk, akkor azt bizony rendesen fogjuk, szóval jó előre megbeszéltük, hogy melyikünknek mik az elképzelései, vágyai, mikről kell lemondani, mert irreális, és mi az, ami még belefér. Ha már ennyit elköltünk, tudjuk előre, mire költjük :D Na meg ugye, az sem baj, ha letisztázzuk, hogy mindketten nagy hepparéjt akarunk, vagy egyikünk jobban örülne egy kis visszafogott családias eseménynek, vagy netalán egy külföldi, világtól elmenekülős, romantikus esküvőnek.
Mi beszéltünk már ilyesmiről, és elég hamar lefixáltuk, mit szeretnénk. Nem vágyunk nagy lagzira, csak egy két tanus esküvőre, utána csaladi vacsora egy étteremben, plusz egy kreatív esküvői fotósorozatra.
Ha rajta múlna már a kezemet is megkérte volna, csak én vagyok ilyen földhöz ragadt, hogy várnék még ezzel. De már megbeszéltük, milyen házat/lakást szeretnénk, mennyit kéne keresnünk hozzá, és haladunk is efelé. Sőt, már arról is beszéltünk, hogy milyen nevet adnánk ha fiú, és milyet, ha lány lenne az első gyerekünk.
Nekem nem furcsa, elvégre jó tudni, hogy egyezik-e a jövőképünk, és álmodozni is szeretünk a leendő közös életünkről. Persze, semmit nem vésünk kőbe, rugalmasak vagyunk, ha esetleg valami másképp alakulna.
Nekem még nem kérték meg a kezem, de már 7 éve férjnél vagyok.
Mi lenne ebben fura? Hogy a házasság közös döntés volt?
Nekem nem volt lánykérés :(
Sokat beszélgettünk az esküvőről,babának már ma este nekiállna.
Idén esküszünk.
A tervezgetés része nem volt fura, hanem izgalmas. Bár a leánykérés elmaradását szerintem örökre sajnálni fogom:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!