Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a mai világban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a mai világban elavult a házasság intézménye? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2010. máj. 4. 15:26
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
44%
17:59-s vagyok, igen valóban jól látod, ezek tényleg rideg dolgok. Számomra csak ennyi jelentősége van a házasságnak, és nem több. Ha ezek nem lennének, akkor én is azt szajkóznám mint a többi, h a papír nem számít. DE, igenis számít mégpedig a fentiek miatt. De ezek legalább érvek, és van tartalmuk, nem csak annyi, h a papír nem számít.
2010. máj. 4. 18:10
 32/41 anonim ***** válasza:
57%

Miért hiszik azt, hogy aki nem házas, az a világ qrvája?

Én nem szeretnék férjhez menni, mert nekem nem jelent semmit. Istenben nem hiszek, és nekem elég a saját szavahihetőségem ahhoz, hogy tudjam, ha azt mondom, szeretlek, azt úgy is gondolom.

A "hagyományos" házasság azonban kihalóban van, hisz az az előre elrendezett házasság, a gazdasági megfontolásból megkötetett, vagy az "országaink legyenek szövetségesek" házasságok a hagyományosak.

Egyébként nekem nincs semmi bajom a házasokkal, HA tényleg azért házasodtak, mert házasodni akartak. Ha csak azért, mert egyedül rossz, azt lenézem. Ugyanígy a "szingliket", akik csak azért hangoztatják fennhangon, hogy de jó szinglinek lenni, hogy magukat is meggyőzzék, de amint rájuk mosolyog egy pasi, már eldobják az agyukat.

2010. máj. 4. 18:10
 33/41 anonim válasza:
65%

Sziasztok

Véleményem szerint az esküvőnek igenis van létjogosultsága a mai, pörgő, esetenként zörgő világban is.

A különbség csupán annyi, h míg a régi korokban ez egy kötelező dolog volt, ma pedig már minden ember szabadon dönthet erről. És a társadalom sem nézi ki őt, döntése miatt. Talán ennek köszönhető az, h manapság már sokan nem házasodnak össze.

Én mégis úgy vélem, h sok mindent jelent egy kapcsolatban életében ez a pont. Az én szememben a házasság a partnerkapcsolat egy következő fázisa, mely magában hordoz egy örök ígéretet...

Véleményem szerintem nem minden kapcsolat jut el arra a szintre, melyet egy esküvő jelképez. Elképzelhető, h egy kapcsolatból már gyerekek is születtek, és a két házastárs mégis állandóan gyilkolja egymást. Ha erről az oldalról néznénk, akkor azt mondhatnánk, h ideje múlt a rendszer, de nem. Mindez csak emberi butaság. Ha ugyanis nem szeretjük eléggé a másikat, akkor ez csak egy üres frázis, egy értelmetlen dolog. De nem a házasság tehet arról, h egy átlag ember nem veszi kellőképpen komolyan.

Jómagam egy egyetemista fiatal vagyok. Van párom, de abban mégsem vagyok biztos, h valaha is meg fogok nősülni. Majd az idő eldönti, h meddig fejlődik az a kapcsolat melyben most vagyok...

Üdv

2010. máj. 4. 18:27
 34/41 A kérdező kommentje:
továbbra is köszi a válaszokat!:)
2010. máj. 4. 21:08
 35/41 anonim ***** válasza:
39%

16:50-esnek...Nekem nem hiteles az amit csinálsz..enyhén szólva durva..Olyantól fogadok el hiteles megjegyzést, aki meg is tudja élni.

Amúgy én is hiszek a házasságban, és hiszem, hogy ez egy Isteni intézmény, és nem a földön találták ki. Augusztusban ezért hozzá is kötöm életemet a Nagy Ő-höz!

20/L

2010. máj. 4. 22:30
 36/41 anonim ***** válasza:
50%
Tehát Isten minden országnak a saját jogszabályára szabta a házasságot? Nem lettem volna a helyében.
2010. máj. 4. 22:38
 37/41 anonim ***** válasza:
60%

17:59 tegnap!

Hű , mennyire igazat írtál. Ha még a reális, megfogható oldalát is írtad le a házasságnak. Én nem tudom, ez az "apasági nyilatkozat" mindig olyan nekem, hogy " vállald be/el a gyerekedet".....

2010. máj. 5. 08:10
 38/41 anonim ***** válasza:
60%
én most fogok harmadszor férjhez menni, de még mindig hiszek benne:) 38/L
2010. máj. 6. 12:19
 39/41 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a házassággal van a baj, hanem azzal, hogy az emberek nagy részében nincs meg a felelősségérzet nem hogy mások, hanem még saját maguk iránt sem. Magával a gondolkodásssal van baj, hogy a házasságot börtönnek érzik. A legjobb dolog is csak akkor válik börtönné, ha mi magunk annak tekintjük!
2010. máj. 6. 19:17
 40/41 anonim ***** válasza:
Nem elavult dolog de lehet hogy egy hivatalos házasság végén az ember nagyobbat bukik anyagilag mintha egy élettársi kapcsolat bomlana fel.
2010. máj. 6. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!