Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a mai világban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a mai világban elavult a házasság intézménye? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2010. máj. 4. 15:26
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
76%
Szeretném azt hinni, hogy nem az. Én házasságban élek (igaz még csak 3 éve) és hiszek a szerelemben, a házasságban, a hűségben. Nem állítom, hogy 1000 % a házasságom sikere, hogy soha nem fogok elválni, de most boldog vagyok és végső soron csak ez számít. Szerintem ez minden kapcsolatnál a cél, ezért vagyunk együtt a másikkal, hogy boldoggá tegyük és közben magunk is boldogok legyünk. Van, aki papír nélkül is boldog, van aki nem. Nagyon sok függ attól, hogy milyen családban nőtt fel valaki. Aki körül mindenki elvált vagy rossz házasságban él, az nyilván nem úgy tekint erre a papírra mint elengedhetetlen kellékre a boldogsághoz. A lényeg csak annyi szerintem, hogy a megfelelő partnert találjuk meg az elképzeléseinkhez.
2010. máj. 4. 16:08
 12/41 anonim ***** válasza:
44%

Hogy elavult lenne a házasság???Nem nem az,de sokan nem értik mit is jelent...

Sokan csak a szép ruhára,és a lagzira összpontosítanak,de maga a házasság értelmére nem.."Jobban.rosszban míg a halál el nem választ"..Na ez az ami ma nem működik hiszen csak egy kis vita,és már válnak is el..Ma nincs értéke a szeretetnek,a család fogalmának..Olyan könnyen gázolnak a társuk lelki világába,szinte nem érdekli őket semmi..Ma természetes az,hogy egy fiatal feleség szül egy gyereket,és még 1 éves sincs a gyerek már elváltak...Itt is olyan könnyedén írják a "Költözz el vagy Dobd ki azonnal" jó tanácsokat,hogy nem is csodálkozom,hogy ritkaságszámba megy ha valaki még megünnepli az ezüst vagy arany lakodalmát!

Amíg nem fogják fel a házasság értelmét,amíg nem tudnak toleránsak lenni egymással az emberek nem is szabadna házasságot kötni,családot alapítani.....

2010. máj. 4. 16:16
 13/41 anonim ***** válasza:
66%
*jóban-rosszban* javítva
2010. máj. 4. 16:17
 14/41 anonim ***** válasza:
53%

Nem elavult. Akik összeházasodnak,azok úgy gondolják,hogy életük végéig együtt maradnak. Csak kettejükön múlik,hogy ez így is maradjon. A válás sem olyan egyszerű dolog.

Akik szerint ez csak egy papír,azok vagy önmagukban,vagy a párjukban nem bíznak eléggé. Ha nem stimmel valami,akkor fogom a cuccom és elköltözöm,ennyi.

Arról nem igen leget hallani,hogy 30 éves létemre most válok az 5. férjemtől,de az mindennapos,hogy 30 évesen már az ötödik-tizedik kapcsolatomnál tartok.

A házasság ( és a párkapcsolat ) előtt is felelősen kellene gaondolkodni,a házasságban egymáshoz alkalmazkodni, a gondokat közösen megbeszélni és együtt megoldani. Gyereket csak akkor vállalni,ha a házasság jól működik.

2010. máj. 4. 16:21
 15/41 anonim ***** válasza:
53%
A házasság nekem egy olyan kötelék, mint egy háló, ami "megvéd". Az is igaz, hogy ehhez két érett ember kell, meg egy irány. A mai világban hangzatos a "nem számít a papír" és "kerüljük el a csúnya válásokat" c. dolog, de még mindig van egy összetartó ereje (és lesz is), ha komolyan gondolják ezt a fajta elkötelezettséget.
2010. máj. 4. 16:28
 16/41 anonim ***** válasza:
54%

16.21-nek

"Arról nem igen leget hallani,hogy 30 éves létemre most válok az 5. férjemtől,de az mindennapos,hogy 30 évesen már az ötödik-tizedik kapcsolatomnál tartok. "

Ennek is megvan az oka.

Én például voltam házas,és el is váltam..Ma 10 éve boldog élettársi kapcsolatban élek,és eszemben sincs összeházasodnom..nem azért mert "ez csak egy papír" hanem azért mert én úgy érzem így is boldog vagyok..

2010. máj. 4. 16:36
 17/41 anonim ***** válasza:
51%

Ma az a lázadás, ha valaki házasságban él.

Régen az volt a lázadás, ha csak barátja vagy élettársa volt.

Nyugodtan vissza lehet térni a hagyományokhoz, mert ma ezek megtartása számít lázadásnak.

Szerintem a házasságot jobban kellene érteni és megbecsülni. Főleg a gyerekeknek ad lelkileg nyugalmat, hogy a szüleik nem csak a vakvilágban élnek. Én ezt hallom vissza a saját gyerekemtől.

2010. máj. 4. 16:42
 18/41 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem felvállalni a világ előtt, hoyg szeretem a másikat, őt és csakis őt, és úgy érzem életem végéig így marad, az nem elavult.
2010. máj. 4. 16:48
 19/41 anonim ***** válasza:
49%

Én hiszek a házasságban,annyira,hogy nemrég mentem férjhez ötödjére...

Az első házasságom 18 évesen volt.Nagy szerelem,nagy boldogság.Sajnos nagy tragédia történt,a férjemet elütötték,meghalt..

A második menekülés a sokkból,a fájdalomtól,az öngyilkosság gondolatától.Egy nagyon jó barátom aki végig mellettem volt,kérte meg a kezem..Hozzámentem,hogy segítsek rajta,és ő is segített nekem..Hiszen így újra adott értemet az életemnek.persze ez várható volt,hogy nem fog sokáig tartani,hiszen sokáig nem lehetett titkolni,hogy a férjem"meleg",és a házasságunk alibi házasság..Elváltunk,de mai napig jó barátok maradtunk..

A harmadik házasságom annyira volt gyors,és vad amennyire a megismerkedésünk,és a férjem..Tetszett az elején,hogy minden gyorsan megtenni,hiszen csak egyszer élünk..De pokol volt az élet mellette mert az ökle is ilyen gyorsan járt el...1 év után menekültem tőle..

a negyedik házasságom már megfontolt volt,és csöndes..A kritikus 7 évnél a férjem nem bírta elviselni,hogy nem lehet közös gyermekünk,így más nőnek csinált egy gyereket..Elengedtem őt.

Az ötödik nemrég kezdődött.A férjem imád,és én is őt..Már nem vagyunk tinédzserek,és nem vágyunk gyerekre..Mindketten stabil szakmai elismerésben részesülünk,és közös az érdeklődési körünk..Tiszteljük a másikat,és tudjuk,hogy egyikünk sem tud meglenni a másik nélkül..Mint a borsó és a héja...

talán a kor miatt is,de érzem ez lesz az utolsó,hiszen megtaláltam végre aki kell nekem...

Szóval én tudom mi a házasság..

41/N

2010. máj. 4. 16:50
 20/41 anonim válasza:
51%
Én szeretek feleség lenni. Boldog vagyok, mert szép a házasságunk és ketten átvészeltünk egy pár igen komoly akadályt. A kislányunk hónapokig küzdött az életéért és ha a férjem akkor nincs mellettem én is összeroppanok. Ilyenkor (is) eszembe jut, hogy jóban, rosszban, egészségben, betegségben, szegénységben...szerintem jó dolog házasnak lenni. 29/N
2010. máj. 4. 16:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!