Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek a mai világban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek a mai világban elavult a házasság intézménye? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2010. máj. 4. 15:26
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
67%
Már elnézést de amíg nem vagyok házas addig engem nem vállnak fel és én sem a másikat? Ezt olyn sokszor hallom és olyan buta! Nekem a felvállalás: együtt lakunk, ismerem a családját, közös kassza, együtt megyünk mindenhova, bemutat a barátainak stb! Neked a felvállalás ha felveszed a nevét és van egy papírod? Érdekes gondolkozás! Neked fontosabb a jelképes mint a valódi felvállalás?
2010. máj. 4. 16:58
 22/41 anonim ***** válasza:
25%
Van, aki nem veszi fel a férje nevét; van hogy házasok mégsincs közös kassza (de jól működik) és a felvállalás? Nekem a felvállalás az egy ígéret, egy elmondott "igen". Az a felvállalás.
2010. máj. 4. 17:00
 23/41 anonim ***** válasza:
22%
16.50 rövid életed alatt hollywoodi szövevények
2010. máj. 4. 17:00
 24/41 anonim ***** válasza:
40%
Ami még fontos. A házasság nem vicc, nem egy "jajj menjünk, adjanak össze, aztán hadd szóljon" A házasság eskü, ( a templomi még inkább). A házasság fogalma azért van "lejáratva", mert sokan 2 -3-10 év után beadják a kulcsot. Küzdeni kell, és tudni hogy nem mindenben csak a másik a hibás. Ahol lehet , kiigazítani a foltokat.
2010. máj. 4. 17:04
 25/41 anonim ***** válasza:
Én még mindig azt mondom aki komoly kapcsolatban él és komolyan gondolja az házasság nélkül és képes együttmaradni a párjával, felvállalni, küzdeni együtt... Nem is értem miért a házasság alá sorolják be ezeket a dolokat amikor ezek minden normális kapcsolatban meg kellene hogy legyenek!
2010. máj. 4. 17:08
 26/41 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat! :)

igen elgondolkodtatóak..

2010. máj. 4. 17:13
 27/41 anonim ***** válasza:
51%
Tehát, minden működik, de annyira azért nem, hogy a világ, a rokonok, az állam, az isten stb. színe előtt azt mondja, hogy téged és csak téged, és jóban rosszban. EZ a lényeg, nem az, hogy bemutat a családjának, meg veled lakik és közös a kassza. Az egyetem óta mindig ezt csináltam, még a saját nememmel is. A férjem több annál, hogy bemutattuk egymást, meg együtt fizetjük a villanyt és egy ágyban alszunk valameddig.
2010. máj. 4. 17:16
 28/41 anonim ***** válasza:
Aki számít az tud rólunk. Vallásos nem vagyok, az állam meg nem érdekel. A világ pedig elsőnek azt látja hogy mi együtt vagyunk, nem pedig a gyűrűt, papírt, megváltozott nevet amit a házasság ad, ez pedig akkor is látható ha nem vagyunk házasok. Nem azt mondtam hogy nem kell házasság, én örülök neki ha van de akkor sincs bajom ha nem, és legfőképpen én nem fogok erre kérni senkit. Nem tudom mitől lesz jobb hogy hivatalosan csak téged jóban rosaszban mint a gyakorlatilag csak téged és jóban rosszban papír nélkül. Aki házasság nélkül nem ezt érzi azzal baj van, az pedig hogy más mit lát hivatalosan az nem érdekel.
2010. máj. 4. 17:26
 29/41 anonim ***** válasza:
75%
Nekem fontos. Nem szülök gyereket, nem veszek fel hitelt stb....egy jogilag tisztázatlan helyzetbe. Nem akarom, hogy elzavarjanak a kórházból, ha a párommal valami történne. Nem akarom, h ha ne adj isten meghal, az alkoholista anyósom apósom örököljön helyettem. Nem akarom, hogy a párom apasági elismerő nyilatkozatot lobogtasson a kórházban. Na meg párom... köszi, párja a zokninak van. Tessék, ezek az én indokaim. Most szeretném, ha valaki pontokba szedné, hogy ha megtalálta a másik felét, Miért MIÉRT nem veszi feleségül, meg hozzá. Taxatíve szeretném látni a felsorolást. És nem ilyen langyos, tartalom nélküli hülye klisékre vagyok kiváncsi, hogy a papír nem számít, enélkül is boldog vagyok, minek, egy év múlva úgyis elválok stb... érveket várok.
2010. máj. 4. 17:59
 30/41 anonim ***** válasza:
Ja és ezek miért érvek? Ezek mind rideg gyakorlati dolgok, semmi érzelem nincs az olyan dolgokban mint pl öröklés... Nekem azért jó így mert megvan a varázsa a dolognak, én szeretem ha olyan mint az elején, a házasságról csak megszokás, öregedés meg ilyesmik jutnak eszembe, az esküvő is csak stressz, idegeskedés és pénz. Még akkor is ha kicsi. Mert akkor meg az a baj hogy jaj ez is utálni fog meg az is hogy nem hívtuk meg stb... Mindezt miért? Ami az esküvő előtt is meg volt csak most kaptam is érte egy papírt. Kösz, még mit nem, fizessek azért ami eddig is megvolt tökéletesen? :) Természetesen mint mondtam azért nem küldöm el azt aki megkér, de szerencsére én még nem vagyok abban a korban, most az egyetem a fontos.
2010. máj. 4. 18:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!