Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Jogos a kiakadásom vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos a kiakadásom vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés

Másfél évvel az esküvőnk előtt ki volt tűzve a dátum.

Aztán lett a családban egy másik eljegyzés (mostohatestvérem), és ők úgy tervezték be, hogy a miénkhez viszonylag közeli dátumra.

Konkrétan 5 héttel a miénk előtt lesz az övék. Ez még nem is gond.

De most tudtam meg, hogy ráadásul a miénkhez nagyon hasonló elképzeléseik vannak. Ugyanolyan virágból lesz a csokra, a dekorációban is sok a nagyon hasonló elem. Még frizurában is hasonló típust akar mint én.

Mi már egyébként ezeket ezer éve eldöntöttük, mert semmi más nem is tetszik.

Mentségére legyen szólva, nem beszéltünk arról, ki mit akar, nem is vagyunk napi kapcsolatban meg ilyesmi.

Ettől függetlenül mikor tegnap meghallottam ezeket, nagyon rosszul éreztem magam, hogy kb 1 hónappal a saját esküvőm előtt ott leszek egy olyanon, amin olyan sok a hasonlóság.

Amúgy azért is zavar, mert a közel 30 évem alatt összesen csak 1 esküvőn jártam, szóval számomra semmilyen dekor ötlet, meg igazából semmi nem elcsépelt, és unalomig ismételt, nekem minden új és különleges, de ettől úgy érzem, mintha a miénk válna kevésbé érdekessé.

Várom a véleményeket, ne kíméljetek :) Elfogadom azt is, ha úgy gondoljátok, én reagálom túl.

2016. nov. 28. 10:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem beszéltetek az esküvővel kapcsolatos terveitekről, szerintem nem jogos, hogy mérges vagy rá. Ha elmondtad volna az elképzeléseid, ő meg lenyúlja, na akkor jogos lenne. Ettől függetlenül megértem az érzéseid, fura lehet egy ilyen helyzet a két pár számára. Viszont azért lássuk be, világszerte millió esküvőn volt már és lesz is a tiétekéhez/tiédhez hasonló dekor meg frizura meg virág.Egyébként szerintem a vendégeknek ez fel sem fog tűnni.
2016. nov. 28. 13:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Most sokan jönnek és le menyaszörnyeznek meg hisztis p.icsáznak, de én is ki lennék akadva kicsit. Viszont nem a csaj tehet róla, mivel a konkrét terveket nem osztottad meg vele, bár ha tudom, hogy a közeli családban esküvő lesz, akkor nem szervezem be elé a sajátom, hanem utána. Főleg, hogy ugyanaz a násznép fele, tehát a rokonoknak is megterhelő lehet. Bár félig mi is igy jártunk. Mert egy hónappal a miénk előtt gyorsan nagy lagzit csaptak egyik rokonomék, mert jött a baba. De mi semmit nem éreztünk ebből, hogy a miénk volt később (pedig ugye mi előbb elkezdtük szervezni). Igaz nem ugyanott volt és kb semmi nem volt ugyanaz. Ha már így alakult ne sztresszelj ezen, tök felesleges. Nektek úgyis a ti esküvőtök lesz a legszebb.
2016. nov. 28. 13:30
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Az eskuvot nem a dekoracio fogja emlekezetesse tenni, hanem a hangulata. A vendegek szemeben amugy sem az a legfontosabb elem, hogy mi hogy nez ki, hanem az, hogy a jegyes par milyen, hiszen oket unnepelik, nem a diszitest. Senki sem fog 1-2 evvel kesobb arra emlekezni, hogy sarga volt-e a viragod, vagy lila, de arra igen, hogy pl vegig morcos volt a menyasszony, vagy unalmas volt a buli. Ugyhogy inkabb erre fokuszalj, hogy boldog lehess az eskuvod napjan, es ne arra, hogy bezzeg a mostohatestverednek is hasonlo csokra volt.

Egyebkent meg a helyszin gondolom nem fog egyezni (legalabb is azt nem irtad), a dekoracio is csak hasonlo lesz (de nem 100%-ban ugyanolyan), szoval osszessegeben meg az is elofordulhat, hogy az egesz teljesen maskent fog kinezni, mint a Tietek. De meg ha ugyanolyan is lesz, mivel nem Toled lopta az otletet, ezert nem hibaztathatod. Az egyetlen dolog, ami rosszul jon ki, az az idopontjuk. De ki tudja, hogy miert azt valasztottak. Lehet, hogy az pont egy fontos nap a szamukra, es nem akartak meg egy evet varni a kovetkezo (mondok egy peldat) majus 22-ig.

Szerintem nyugodj meg,ne gorcsolj a hatralevo idoben ezen, es tedd tul magad a dolgon, mert ez mar nem fog valtozni. Koncentralj inkabb a sajat eskuvodre. Az eskuvod tovabbi reszleteit meg a biztonsag kedveert nem kell neki elarulni.

2016. nov. 28. 14:46
 4/12 anonim ***** válasza:
7%

Nő vagy. Nyilván fontos az a retkes esküvő.

Mi férfiak ha lehetne csak tartanánk egy anyakönyvvezetővel szertartást, ahol a kötelező tanúkon kívül nem lenne senki más. Aztán úgy néhányan ahogy vagyunk mondjuk elmennénk ebédelni egyet

2016. nov. 28. 16:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én az ilyenek miatt annyira nem tudnám felhúzni magam. Most nem teljesen mindegy, hogy milyen a virág? Biztos már rajtatok kívül jó sok menyasszonynak volt tök hasonló csokra és haja. Nem lehet minden teljesen egyedi. Én egy szál melegítőben is hozzámennék a páromhoz, ha csak arra lenne lehetőségem, mert nem a körítés a lényeg. Nem fogom ezt túlvariálni: tetsszen, aztán kész.
2016. nov. 28. 21:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Esküvőfotós vagyok. Évente 20-25 esküvőn dolgozom, nagyjából mindent láttam már, mégis a saját esküvőnk előtt voltunk ( a nejem a másodfotósom ) egy olyan esküvőn amiben nagyon sok hasonlóság volt a miénkkel. Tudod miért volt ez jó? Mert egyfajta főpróba volt. Láttam, hogy mit akarok én másképp ugyanabban az étteremben, mit szeretne másképp a párom a hajában és lehetne a végtelenségig sorolni.

Az tény, hogy anyagi szempontból kellemetlen ha azonos családban két esküvő van ilyen közel egymáshoz, de ez Nektek csak jó abból a szempontból, hogy kiküszöbölhetitek azokat a hibákat amiket Ők vétenek.

Amúgy meg szerintem túlreagálod. Még ha konkrétan rólad is másolná az egészet, az is csak egyfajta elismerés lenne. Ne foglalkozz vele, inkább légy boldog, az esküvődre készülsz, össze fogod kötni az életed a szerelmeddel!

Sok boldogságot! :)

2016. nov. 28. 22:13
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

JESSZUS ATYAÉG...

remélem érted az iróniát.

2016. nov. 29. 09:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#1 és #6 okosakat beszél. Ráadásul mivel mostohatestvérről van szó, nyilván a násznép nagy része is más lesz. Tényleg fura, hogy így elétek szerveztek, de ne aggódj ezen. Válassz mindent úgy, ahogy neked tetszik, és érezzétek jól magatokat a ti napotokon.
2016. nov. 29. 16:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, az ő esküvőjén csekkolhatod, hogy mennyire jön be élőben az ötleted, és még lesz időd változtatni, ha rossz, vagy módosítani, hogy kiküszöbölhesd a hibákat.
2016. nov. 29. 21:28
 10/12 anonim ***** válasza:
Teljesen olyasmit akartam írni én is, mint a 6-os válaszoló.
2016. dec. 8. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!