Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Valaki elárulná, hogy miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki elárulná, hogy miért terjed ez a kötőjeles, névváltoztatós agymenés a házasságokkal? Pl. Fekete-Fehér Magdolna.

Figyelt kérdés
Értem én, hogy a nő nem tulajdon és ezért ne „né”-zzük, meg ne cserélje le a vezetéknevét a férje vezetéknevére, de ez a „kötőjellel felveszem a faszim családnevét” olyannyira gyalázatos, hogy nem találok szavakat. Az amúgy nem zavarja a „jogvédőket”, hogy miután jól megkötőjelezték a nőt, a férfi neve szerepel elől, dominálva ez által a nőt? Mint a többszerzős cikkeknél. :D Az abszolút kedvencem, amikor a balfőőőőbüszke férj is felveszi a feleség nevét szolidaritása jeléül. Hargitai-Kalányos László Albert. De gyönyörű. :DDD Óriási ötletem van: mi lenne, ha mindenki megtartaná a születéskori nevét? Na? Mi szükség van ilyen idétlen szokásokra, ami ráadásul nem kevés papírmunkát is igényel? Csordaszellem…
2016. okt. 3. 23:58
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mi a baj, nekem is van doktori címem. Mndjuk én nem vettem fel a férjem nevét.

Az unokatesóm felvette a saját férjéét, neki is a sajátja van elől, plusz a dr.

2016. okt. 5. 15:55
 42/53 anonim ***** válasza:
Én is kötőjelesen vettem fel és dr. vagyok, de nekem a férjem neve van elől. Tök mindegy melyikünk neve van elől, a dr. cím az enyém, az a név előtt van, mivel egy előtag.
2016. okt. 5. 15:59
 43/53 A kérdező kommentje:

„ÉRTELMISÉGI EMBEREK”! Nem hiszem el... :DDDDDDDD

Amúgy megérne egy külön novellát, hogy a doktori címmel felvértezett jogászok miért éreznek hatalmas kényszert a címük mutogatására, ellenben azokkal, aki fokozattal rendelkeznek, aligha tesznek ilyet. A kettő dr-t meg ne is említsük egy lapon. Kinyílik a bicska a zsebemben a butaság és az ízléstelenség olyan mély bugyraitól, amelyekben a drága jogász kollégák kötőjellel vagy ponttal nyomorítják oda a kis dr-jüket a vezetéknevük elé Facebookon. Annak ellenére, hogy a Fb direkt nem ad lehetőséget a titulusok feltüntetéséré… Szánalom.

2016. okt. 6. 09:39
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Neked komoly mentális problémáid vannak, kezeltesd.

Nem mellesleg soha nem írtam ki a doktori címemet facebookra, ott ez nem fontos, a munkámban szükséges, nem a magánéletemben.

2016. okt. 6. 10:42
 45/53 anonim ***** válasza:
100%

De miért baj az, hogy ha valaki használja a dr.-t? Tanult, megdolgozott érte. Én reményeim szerint bölcsészdoktor leszek majd, de szeretném használni. Sőt, ha a férjem lesz doktor, akkor az övét is kiírom.

Persze, ez nem minősíti az embert, mert attól, hogy doktor, még lehet szarember. De nyugodtan használja, aki megszerezte ezt a címet és nem nézek emiatt ferde szemmel se a jogászokra, se az orvosokra/állatorvosokra.

2016. okt. 6. 10:46
 46/53 anonim ***** válasza:
100%
Normális ember úgy gondolkodik, ahogy te, Utolsó, a nem normális pedig úgy, mint a Kérdező. Süt belőle a gyűlölet általa nem is ismert emberek iránt. Érthetetlen és szánalmas.
2016. okt. 6. 10:52
 47/53 anonim ***** válasza:
100%
42es vagyok. Hát sajnálom ha neked rosszul esik, ha valaki doktor. Mellesleg én orvos vagyok nem jogász, nem mintha a jogászokat kevesebbre tartanám (vagy bárki mást). Elég gonosz, okoskodó és rosszindulatú ember vagy te kérdező..gondok vannak nálad az tuti..
2016. okt. 6. 12:51
 48/53 A kérdező kommentje:
Először is, ha elolvasod még egyszer az írásomat, akkor remélhetőleg leesik, hogy általánosságban beszélek és nem személyeskedve. Másodszor pedig, nem kell ahhoz ismernem senkit sem, hogy megvessem a kérkedést. Felőlem, ha szeretnétek, a homlokotokra is tetováltathatjátok a "doktort". Ciril betűkkel is. Én addig elmegyek orvoshoz.
2016. okt. 6. 12:56
 49/53 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező neked komoly komplexusaid lehetnek, sajnállak. A 43%-os meg jobb ha meg sem szólalt volna, mert csak úgy süt belőle a sötétség. Még a témát sem találta el a drága de azért biztos büszke magára, hogy milyen okos.

A kérdésre is válaszolva. Szerintem is ízlés dolga ez, hogy felveszi-e vagy nem veszi fel.

Egyébként tartozni valakihez és ezt kifejezni a világnak is lehet így is meg úgy is. Te leragadtál a századfordulónál, mikor azért kellett nevet felvenni mert a nő olyan volt mint a tulajdon.

Manapság a nők ÖNSZÁNTUKBÓL veszik fel a nevet, ha felveszik és ez nem mindegy. És ha már így döntenek akkor gondolom érzelmi töltete van. Kifejezni a világnak, hogy xy felesége, hozzá "tartozik" na nem birtokos értelemben, hanem az ő társa, párja az életben. Ép pont, kb ennyi.

Nagyobb baj itt tényleg azzal van, ha ez ekkora felháborodást vált ki egyesekből, vagy képesek ezen nevetni, mintha kitudja milyen röhej lenne.

2016. okt. 6. 13:22
 50/53 anonim ***** válasza:
100%

Jézusem, emnnyire egy kiállhatatlan embet vagy.

Azt hiszed magadról, különb és jobb vagy mindenkinél.

Te tudod, hogy a doktori címet nem apuci rakja az ember segge alá? Ne te döntsd már el, hogy ki használhatja és hol, ha már egyszer megszerezte. Irigy, szánalmas, savanyú ember vagy.

2016. okt. 6. 15:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!