Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Valaki elárulná, hogy miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valaki elárulná, hogy miért terjed ez a kötőjeles, névváltoztatós agymenés a házasságokkal? Pl. Fekete-Fehér Magdolna.

Figyelt kérdés
Értem én, hogy a nő nem tulajdon és ezért ne „né”-zzük, meg ne cserélje le a vezetéknevét a férje vezetéknevére, de ez a „kötőjellel felveszem a faszim családnevét” olyannyira gyalázatos, hogy nem találok szavakat. Az amúgy nem zavarja a „jogvédőket”, hogy miután jól megkötőjelezték a nőt, a férfi neve szerepel elől, dominálva ez által a nőt? Mint a többszerzős cikkeknél. :D Az abszolút kedvencem, amikor a balfőőőőbüszke férj is felveszi a feleség nevét szolidaritása jeléül. Hargitai-Kalányos László Albert. De gyönyörű. :DDD Óriási ötletem van: mi lenne, ha mindenki megtartaná a születéskori nevét? Na? Mi szükség van ilyen idétlen szokásokra, ami ráadásul nem kevés papírmunkát is igényel? Csordaszellem…
2016. okt. 3. 23:58
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom mi a bajod ezzel, nekem tetszik hogy mi vagyunk mondjuk pl. a Fazekas család. Azt nem is akartam volna hogy a férjem is felvegye és a gyerekek is kötőjelesen kapják, pont azért hátha egyszer ők is szeretnék felvenni a férjük nevét. Majd eldöntik. De te miért akarsz minden nőt "megmenteni" ? Kinek képzeled magad 😄 vicces vagy. Neked nem kell sajnálni senkit, neked pszichológushoz kéne fordulnod.
2016. okt. 4. 12:57
 22/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha már így nagyon belemelegedtünk a témába. Szerintem akit ez zavar annak valami frusztrációja van. Mert mindenkinek szíve joga, aki akarja tartsa meg a nevét ahogy van, de az hogy veritek itt magatokat hogy ti milyen k.urva önállóan vagytok meg dominánsak, nem hódoltok be az elnyomásnak meg a divatnak....Hát enyhén szólva szánalmas.
2016. okt. 4. 13:03
 23/53 anonim ***** válasza:
8%

Ennek a liberó "mindenki csinnyájjon amit akar" felfogás eredménye a rengeteg nevetséges nevű cigány. Ott is úgy indult, hogy "zsááááj hád lehessen mán nekik edőnteni csuccsantom a kezsit lábát" - aztán mára közröhej ami náluk megy.

2016. okt. 4. 13:08
 24/53 A kérdező kommentje:
Te jó ég, odajutottunk, hogy humanitárius mozgalmat indítok a gyakorkérdések.hu-n a nők megmentéséért. :D Egyébként, ha ennyin múlna az egyenrangúság, megtenném. Pusztán kezdeményeztem egy vitát, mert kíváncsi vagyok az álláspontokra. Ennyi. Nekem is van egy. Nem tetszik, amit látok. Ettől még nem fogok késelni a vonaton miatta. Vannak barátaim, akik élik ezt a kötőjelezést, meg vannak akik, nem. A vérnyomásom azért még nem fog az egekbe szökni ettől. Vannak barátaim, akik kedvelik a Marvel filmeket, én meg nem. Vannak akik, elmennek locsolni húsvétkor, én meg nem. Mindegyik példában fellelhetők olyan motívumok, amelyek pozitívak és olyanok is, amelyek nem. Azért, mert titeket ez ilyen érzékenyen érint még nem kell személyeskedésbe kezdeni.
2016. okt. 4. 13:09
 25/53 anonim ***** válasza:
100%
De bunkózol, nem veszed észre? Ha csak közölted volna, hogy neked nem jön be az egy dolog. De itt savazzátok a népet, hülyébbnél hülyébb indokokkal, kezdve az arisztokratákkal meg egyéb sz.arságokkal. A példáddal élve lesz.arom hogy utálod a mákot de ne gyere ide pattogni hogy de idióta aki szereti a mákot, mennyire gáz. Van egy ötletem, ne szeresse ezentúl senki a mákot, egyen diót. Vágod hogy van különbség? Játszod itt az eszed 😄
2016. okt. 4. 13:27
 26/53 A kérdező kommentje:
A mák szeretete vagy éppen utálata ízlés dolga. Ha nekem te bebizonyítod, hogy a mák rákot okoz, én attól még szeretni fogom az ízét, nem tudok tenni ellen. :D A feltett kérdés tudatos, megfontolt emberi cselekvésre utal, amely mögött érvek állnak. Én ezekre vagyok kíváncsi. Az enyémet elég részletesen leírtam.
2016. okt. 4. 13:40
 27/53 anonim ***** válasza:
90%
Na jólvan, akkor beszélgessetek egymással. Szánalmas kretének 😄
2016. okt. 4. 13:45
 28/53 anonim ***** válasza:
15%
Te beszélsz? Csak az utraprolik cseszik össze az írásukat gagyi "szmájlikkal"
2016. okt. 4. 14:10
 29/53 anonim ***** válasza:
71%

Nem hiszem, hogy az "arisztokratikus" hangzás miatt, vagy ha igen, akkor az inkább valami téves vadhajtás, mert régen az arisztokrata asszonyokra úgy utaltak, hogy pl. XY gróf neje és utána hozzátették a lánykori nevét. Ez a kötőjelezés szerintem inkább a fene nagy egyenlőség nevében terjedt el.

Amúgy nekem sem tetszik a kötőjeles névfelvétel, ráadásul ilyen téren nagyon sok vicces névvel találkoztam már és szerintem nagyon kevés, ahol jól hangzik. De ettől függetlenül mindenki úgy veszi fel, ahogy szeretné.

Csak hogy "sokkoljam" a Kérdezőt: én majd Asztalos Istvánné Fehérvári Mónika szeretnék lenni (és ilyen hosszúságú nevek lesznek). De nem zavar az sem, aki megtartja a nevét, meg az sem, aki kötőjeles. Ez mindenkinek a saját döntése és nem érdemes hosszútávú következtetéseket levonni ebből.

2016. okt. 4. 14:16
 30/53 anonim ***** válasza:
100%

Én annyit fűznék hozzá Kérdező, hogy az egyik kommentedben megadtad a kérdésre a választ és egyben meg is cáfoltad magadat:

"Hogy Bence vagy nem Bence az meg ízlés dolga."

Na, ez is pont ízlés dolga. Van arra lehetőség, hogy a nők kötőjelesen vegyék fel a férjük vezetéknevét, de ez egyáltalán nem kötelező.

2016. okt. 4. 14:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!