Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő, házasság, de hogyan?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő, házasság, de hogyan? Te belemennél?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok még, a kérdésem inkább kíváncsiságból fakad, mint valós alapból. MOndjuk lehet van benne valami:)

Szóval...adott a helyzet, egy fiatal pár akik több éve vannak együtt...eltervezik, hogy diploma után esküvő...csakhogy a lány hamarabb diplomázik, mert a párja más egyetemen van ami hosszú évekig tart. A lány oda szeretne költözni a párjához, de több évig "együtt lakást" nem szeretnének esküvő nélkül. Hogy venné ki magát esküvő-lakodalom ha még egyikük egyetemista és még évekig az lesz? Természetesen a lány dolgozna... Valaki van hasonló helyzetben? ez milyen más szemében? VAgy nem érdekelne más véleménye? Mert én pl. nem szeretnék kb. 26 évesen esküdni viszont a párom addig (és még tovább mindennel együtt) egyetemista...

Azt ne írjátok, hogy más keresnétek:D

És az oltogató válaszoktól is kíméljetek:)

2o-L

2010. ápr. 12. 12:11
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

12:23

Igazad van:)

Köszönöm a válaszod...

2010. ápr. 12. 12:24
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
szerinem nem kell az esküvőt elkapkodni. egy két év együttélés után esetleg. amúgy meg nem zárja ki a házasságot az hogy valaki egyetemista. ha ennyire fontos akkor miért ne.
2010. ápr. 12. 12:25
 13/25 A kérdező kommentje:

12:23 II. :)

Igen, hát a gyerekvállalásos témát napoljuk még:D

14/25 anonim ***** válasza:

Remélem nem "oltogató" a válaszom, én csak a saját esetemet írom le.

Az én mostani férjem 24 éves korától volt az élettársam. Én az egyetemet 29 évesen fejeztem be. Addig nem is házasodtunk össze és nem is lett gyerekünk.

Szerintem az egyetem nem akadálya a házasságnak, nálunk más okok miatt maradt el. Engem nem szeretett az anyós, és lebeszélte a fiát a házasságról. A férjem családja kitalálta, hogy kb. 5-7 év együttélés után szabad csak összeházasodni.

Szerintem ez értelmetlen.

Ráadásul a férjem nekem köszönhetően futott be karriert, én meg végül az egyetemi diplomámmal pályaelhagyó lettem.

Az egyetemista férfiak kicsit túlzásba esnek a nőktől való rettegés terén.

Ha a nő családjában van protekció vagy nekik van sajátjuk, akkor a házasságkötés nem akadályoz meg senkit semmiben. Szóval egyetem alatt is nyugodtan lehet házasodni, a társ nem zavaró. Szülni viszont a diplomaosztóig nem jó, a gyerek tényleg akadálya lehet az egyetem befejezésének, de a munkának már nem.

Az az eset ritkább, hogy a nő előbb dolgozik, mint a férfi, bár PSZF-en végzett nőről tudok, aki a barátjának még a tandíját is kifizette, és a főiskola végéig nem házasodtak össze. Aztán az após megakadályozta a házasságkötést, miután a férfi is végzett. A nő áldozatot hozott a társáért, de végül hoppon maradt.

15/25 A kérdező kommentje:

:)

Nem volt óltógató:) köszi

Értem a véleményedet és köszi hogy megosztottad.

A párom tuti nem rajtam fog meg gazdagondi, mert nem olyan diplomám lesz (?:)) amivel 2-3-4 év alatt az ember tele szedi magát...a másik meg ha lenne adnék szívesen, mert tudom, hogy ő is. A felfogásával nincsen baj, esetleg az önérzetét fogja sérteni, hogy én hamarabb végzek,és pénzt viszek a házhoz:) de valahogy csak túl éli majd:)

2010. ápr. 12. 12:39
 16/25 anonim ***** válasza:

A házasság és az egyetem nem zárja ki egymást. A több évi együttélés és az az utáni házasság szintén nem zárja ki egymást: ami azt ileti, a "lakva ismeri meg az ember a másikat" mondásnak több a létjogosultsága, mint egyesek gondolnák. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy a házasulandók éljenek együtt legalább egy-két évet az esküvő előtt, hogykiismerjék a másik összes szokását, rigolyáját. Ha ezután még mindig össze akarnak házasodni, akkor tegyék: így nem lesz meglepetés, hogy mondjuk az ifjú férj hirtelen házirabszolgaként kezdi el tartani addig bálványozott párját... :P

Miért is nem szeretnél ennyi idősen esküdni? Azt gondolod, hogy a házasság valamiféle verseny? Hát, nem az. Aki túl fiatalon házasodik, az nagy eséllyel fiatalon el is válik majd.

Miért érekel más véleménye? A saját életedet akarod élni a saját döntéseid alapján, vagy más életét más véleménye alapján? Egyáltalán felnőtt embernek tartod magadat? Mert az eddigiek alapján én téged nem tartalak felnőtt embernek.

Amit én el tudok mondani, az a saját példám: a férjemmel mind a ketten egyetemisták vagyunk, emellett dolgozunk. Mivel lakásra esélyünk sincs, egyelőre a szülőknél lakunk. Ez van, nem halunk bele. Mi szeretjük egymást, és úgy éreztük, hogy az életünket össze kell kötnünk, mert egymáshoz tartozunk. A házasság meg ennyit jelent, nem többet.Azt jelenti, hogy "jóban-rosszban, egészségben-betegségben, gazdagságban-szegénységben". És mi ezt komolyan gondoljuk. Ha számodra fontosabb ennél az érzésnél az, hogy ki mivel foglalkozik, vagy mit csinál, akkor nem való még neked házasság, sem most, sem az egyetem után.

2010. ápr. 12. 12:51
 17/25 anonim ***** válasza:

Én 4 éve lakom együtt a párommal, Ő melózik én tanulok.

Anno anyám mondta: "majd megtudjátok, milyen a saját seg.geteken sz@rni!"

Az együtt élés jó bevezető a családalapításba, megismeritek egymást jobban és meglátjátok, hogy hosszabb távon menne-e!

2010. ápr. 12. 12:54
 18/25 anonim ***** válasza:

Miért ne lehetne egy egyetemista házas? A lányom MSC-s csoporttársai között nagyon sok házas van. Sokuknak gyerekei is van, úgy járnak nappalira. Nem könnyű, de megoldják. A férjem annó a második diplomáját úgy csinálta, hogy már volt egy gyerekünk, és közben született a második. Én 20, ő 22 éves volt, amikor összeházasodtunk, rá 2 évre jött az első baba. Igaz, hogy fiatalon házasodtunk, de nem váltunk el, már több mint 25 éve házasok vagyunk. Viszont van olyan ismerősöm, akik csak halogatták az esküvőt: előbb diploma, aztán esküvő. Egyetem alatt együtt éltek, diploma után összeházasodtak, született 2 gyerek és el is váltak.

Szóval mindenki más. Ha szeretitek egymást és szeretnétek összeházasodni akkor sok boldogságot!

2010. ápr. 12. 13:20
 19/25 anonim ***** válasza:

Az egyetem és az esküvő mehet együtt szerintem.

Mondjuk nálam az eleve nem gond,hogy én dolgozok( a Párom munkanélküli) mivel nemem kell fizetni a házamat,amiben élünk.Hidd el( legalábbis nálunk kb 80 ezerből ebből lejön a 36 ezer hitel) ki lehet jönni egy fizetésből is.Nem könnyen,de megoldjuk!

És az egyetem mellett is lehet néha dolgozni.Szerintem.Bár én nem jártam egyetemre és nem is fogok.

Szerintem miért ne házasodna össze két fiatal,ha szeretik egymást?? :-)))

2010. ápr. 12. 13:58
 20/25 A kérdező kommentje:

" Ha számodra fontosabb ennél az érzésnél az, hogy ki mivel foglalkozik, vagy mit csinál, akkor nem való még neked házasság, sem most, sem az egyetem után."

Bocsi, mintha a kérdésemben felvetettem volna, hogy ne gondolj arra, hogy én vagyok:) Azt írtam, hogy talán hasonlóan döntenék...vagy hogy én megtenném...

Nem pedig azt, hogy érdekel más véleménye az én életemmel kapcsolatosan...

A másik meg fogalmad nincs, hogy mit érzek a párom iránt és hogy milyen elképzeléseim vannak a házasságról, úgyhogy ne szóljál be légyszi...

A másik: Nem érdekel, hogy felnőttnek tartasz-e, ki vagy te, hogy megmond nekem?

Amúgy gondolkodás és sok más szempontjából is felnőttem, vannak dolgok amiben nem tudok még dönteni mert nincs tapasztalatom, de hadd legyen ez az én dolgom:)

A többieknek köszönöm szépen a válaszát:)

2010. ápr. 12. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!