Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek "illik" fizetni az esküvőt?
Vőlegényem szülei és anyukám is jelezte, hogy fizetik a költségeket, felesben. Viszont apukámék (elváltak a szüleim, apukám újranősült) nem jelezték, hogy ők is beszállnának a költségekbe, csak hogy szívesen segítenek. Anyukám és anyósomék a hét végén ülnek össze, és az általunk kikalkulált összegeket akkor beszéljük meg. Körülbelül 1,2 millió Ft-ról lesz szó, természetesen lesz, amit mi fizetünk a vőlegényemmel, szerintem ezt így illik.
Apukám hozzáállása rosszulesik, ugyanis nincsenek anyagi nehézségeik, sőt, átlag feletti színvonalon élnek a feleségével: például idén Mexikóban voltak, tavaly Japánban, előtte Malajziában; új Mercedes, fodrász minden nap, ékszerszettek, stb.
Nem irigy vagyok a vagyonukra, de igenis bánt, hogy ezt nem ajánlották fel.
Köszönöm az értelmes válaszokat, az irigységtől hangos és "csakazértisodaszólokéssárguljonbele" kommentelők pedig legalább ma kiadhatták magukból.
Nekem az a problémám, hogy nem beszélték meg a szülők ugye és így anyósomék részéről meg a szájhúzogatás, hogy apukámék nem szállnak bele. Illetve már hozzátettem, hogy anyósék és anyukámék maguktól ajánlották fel, hogy fizetik a költségek nagy részét. Eszünkbe nem jutott volna rájuk terhelni, ha maguktól nem ajánlják fel, akkor egy kis esküvőt hoztunk volna össze, kb 20 fővel, hozzáteszem az jobb is lett volna, most ott tartunk, hogy anyósomék, akik a nagy részét állják a cehhnek, már körülbelül a 40. ismerőst kérik be a lagzira, akiket én például nem is ismerek. De ez már más tészta :)
Szerinted irigy valaki? Tudod, hány olyat láttam, hogy anyuciék perkálnak, aztán a 2 fő embernek semmi beleszólása nincsen.
Nekünk is felajánlották, de mondtuk, hogy eszükbe se jusson! Mi akarjuk, mi spórolunk, mi fizetünk! Szóval nem hiszem, hogy bárki is irigy lenne rád.
Anyósod szájhúzogatása egyáltalán nem jogos. Ő ajánlotta fel önként, hogy beszáll a költségekbe. Gondolom egy bizonyos összeget eleve rátok szánt...
Ahhoz semmi köze nincs, hogy a te apukád beszáll-e vagy sem.
Biztos meghitt esemény lesz a lagzitok a 40 vadidegennel...
"most ott tartunk, hogy anyósomék, akik a nagy részét állják a cehhnek, már körülbelül a 40. ismerőst kérik be a lagzira, akiket én például nem is ismerek."
én pont ezért nem engedném,hogy ők állják. basszus a ti esküvőtök lesz.. akkor mit keres ott olyan ember, akit nem is ismertek? jó, nyílván így nem szólhatsz bele,hogy ők állják..de csak a ti esküvőtök. én inkább fizetem a párommal, de az olyan legyen amilyenre mi vágyunk.
Nálunk úgy beszéltük meg a szülőkkel, hogy ők a vacsora részét állják, minden más költséget mi fizettünk a férjemmel. Így nekem is olyan ruhám volt, amilyet én szerettem volna, és az anyósom is meghívhatta a barátosnőjét, akit mi nem is ismerünk.
Nálunk ez tűnt a legegyszerűbbnek. Így senki sem sérül, és a szüleink is ragaszkodtak ahhoz, hogy belefizessenek. Pedig mi magunk is ki tudtuk volna fizetni.
Az egészet az ifjú párnak illik fizetni.
Enyhén szólva is undorító, hogy arra ácsingózol, hogy apád majd megsajnál... annyiért kell esküvőt szervezni, amennyit megengedhettek magatoknak. Nem más pénzéből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!