Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek "illik" fizetni az esküvőt?
Vőlegényem szülei és anyukám is jelezte, hogy fizetik a költségeket, felesben. Viszont apukámék (elváltak a szüleim, apukám újranősült) nem jelezték, hogy ők is beszállnának a költségekbe, csak hogy szívesen segítenek. Anyukám és anyósomék a hét végén ülnek össze, és az általunk kikalkulált összegeket akkor beszéljük meg. Körülbelül 1,2 millió Ft-ról lesz szó, természetesen lesz, amit mi fizetünk a vőlegényemmel, szerintem ezt így illik.
Apukám hozzáállása rosszulesik, ugyanis nincsenek anyagi nehézségeik, sőt, átlag feletti színvonalon élnek a feleségével: például idén Mexikóban voltak, tavaly Japánban, előtte Malajziában; új Mercedes, fodrász minden nap, ékszerszettek, stb.
Nem irigy vagyok a vagyonukra, de igenis bánt, hogy ezt nem ajánlották fel.
Ma már inkább az az elterjedtebb felfogás, hogy aki elég felnőzz ahhoz, hogy házasodik, az teremtse meg ennek minden feltételét- így értelmeszerűen az anyagiakat is.
Ha van olyan családtag, aki szívesen áldoz erre,besegít stb. annak inkább örülni kell- de az, hogy ez elvárás legyen részedről a szülők vagy bárki felé, az számomra visszataszító.
Honnan tudod egyébként, hogy édesapád nem valami értékes nászajándékkal akarna inkább kedveskedni?
AZ ő döntése az, hogy megemlékezik-e az esküvődről és milyen módon- fogadd ezt el.
Egy biztos: más pénztárcájában turkálni, na az nem illik, meg anyagi elvárásokat támasztani és összehasonlítgatni sem.
Rosszul teszed, ha ezen megbántódsz.
Sok boldogságot az esküvőhöz.
Teljesen más nézőpontot képviseltek, ami számomra nem meglepő volt, hanem sikerült így nekem is más szemszögből látni a helyzetet!
Mivel anyukám és a vőlegényem szülei már az elején kijelentették, hogy ők állnák a költségeket, úgy gondoltam, hogy így lenne a legjobb megoldás, ha apumék is beszállnának, hiszen nincsenek anyagi gondjaik. Valóban lehetséges az is, hogy ők nagyobb nászajándékkal kedveskednének, vagy éppen ellenkezőleg, csupán megjelenésükkel támogatnának minket. Így nem fogom nekik ezt felhozni, ha ők így érezték ezt helyénvalónak, akkor így döntöttek, nem fogjuk vitatni.
"úgy gondoltam, hogy így lenne a legjobb megoldás, ha apumék is beszállnának, "
Jajj de bírom, mikor emberek más pénzét osszák be :D
Szerintem annak "illik" fizetni, aki akarja, hogy annyiba kerüljön az esküvő... Tehát ha a menyasszonynak nem jó az 50ezres bérelt ruha, neki varratott saját kell 10x annyiért, akkor ő (meg esetleg a vőlegény) teremtse meg rá a pénzt. Ha anyuka álma, hogy az ő pici lánya habos babos ruhában menjen férjhez akkor legalább adjon bele. Persze ha a menyasszony marha jól keres az anyukája meg minimálbéres akkor éppen elég, ha tettekkel segít, de ne erőltesse. Ugyanígy ha az egyik oldalon nagyságrendekkel nagyobb a rokonság és el is várják, hogy meg legyenek hívva, akkor az az oldal adjon bele többet. Én pl boldog lennék a kis 20fős esküvővel, de barátom felsorolt kb 100 (de legalább 60) embert, akit meg KELL hívni, mert úgy illik. Én kb 10-12 rokont nem tudok felsorolni és abban benne van az unokatesó feltételezett jövőbeli barátnője is... Szóval szerintem nem lenne fair, ha a szüleimnek ugyanannyit KELLENE beleadni, mint az ő szüleinek. Vagy mi kifizetjük ha úgy alakul, vagy kicsi lesz, vagy ők oldják meg. Persze ha a családja belead pénzt akkor tőlük nem kell még ezen felül nászajándék is meg mittudomén. De ha ők elvárják, én meg marhára nem akarom, akkor ne nekem kelljen már megdögleni érte. Persze fizetek én többet, mint terveztem, nem azt mondom... De legyen egy arány. Ilyen dolgoknál van, hogy illik.
Ha ti akartok esküvőt, olyat amilyen lesz, akkor az ad bele pénzt és annyit amennyit akar. Ha ti nem akarnátok esküvőt, hanem apukád piszkálna, hogy az élettársi viszony hülyeség és házasodjatok össze mielőtt a nagymama már nem tud eljönni mert nagyon szeretné látni a kisunokáját esküvői ruhában, akkor neki illene beleadni. De így nem. De ahogy látom te is kezded elfogadni. Örülj neki, ha elmegy és nem lesz hiszti a szüleid között. Az már éppen elég tőlök, nagyon sok elvált szülő nem képes erre...
Szerintem a házasulandó párnak illik fizetni az esküvőt. Elvileg felnőtt emberek szoktak házasodni, akik a saját lábukon állnak. Különben mi értelme az egésznek? Mindenki addig nyújtózkodjon amíg a takarója ér. Apukádnak nem kötelessége kicsengetnie az esküvőd árát.
Lehet egy kérdésem? Mi lett volna, ha sem anyukád sem anyósod nem ajánlja fel az anyagi segítséget? Akkor durci lenne az egész családban? Haragudnál mindenkire?
Mi magunknak. Égne is a pofám, ha más pénzéből kezdenék felnőtt életet.
vicces
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!