Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek kell-illik fizetni a koszorúslányok ruháját?
"kedves" 00:27,aki saját magát jellemzi a gusztustalan, jellemtelen bunkóságával...magadból indulsz ki, nem igaz??? Kiröhögtelek és mély szánalmat érzek irántad, amiért csak ilyen gondolataid vannak!!! :) :) :)Biztosan egy lelkibeteg, szeretethiányos ember vagy!!
Nem talált egyik sem vagyok, ellenben veled aki egy anyagias döntésképtelen ember, aki az Internetet hívja segítségül, mert felnőtt létére nem tud dönteni.
Láttam drágám elég lakodalmat már életemben, és sok mindent tapasztaltam.
És az ilyen huncutkákat mint te vagy 10 km-ről kiszúrom.
Na pá!
Elvileg a menyasszonynak illik fizetni, de szerintem megállapodás kérdése a mai világban. Ha pl. a koszorúslány jobban áll anyagilag, "támogathatja" ezzel a menyasszonyt.
Vagy ha nincs elég pénzed, legyen 1 koszorúslány vagy egy se.
Nekem pl. egy sem lesz, nem kimondottan a pénz miatt, csak közvetve: semmi "fölösleges" dologra nem akarunk költeni, ami fontos, pl. kaja, fotós, azzal viszont nem akarunk spórolni.
Most így felmerült a lagzi.
Mi se voltunk anyagilag elengedve, de a lagzi megtartása nem pénz kérdése.
Sokan azt hiszik ott megy el a nagy költség pedig az megtérül könnyen.
Miután a ceremóniát, ruhát, fotóst, stb kifizetted az esküvői menü egy átlagos helyen kb 3000-3500Ft/fő. Meghatározhatod, hogy milyen pia van bent a keretben ez mondjuk és ehhez jön a zenekar és a torta+száraz süti esetleg diszlet.
Ha van 80-100 vendég (haverok rokon akkor fejenként ez kb 7-10ezer vendégenként amit leszoktak tenni egy esküvőn (jó buli megér enyit).
Régi szokásként a menyasszony fizette a koszorúslányok ruháját. Én viszont jártam úgy anno koszorúslányként, hogy első felvételre varratott az ara ruhát minden lánynak, és elvárta, hogy a 20-30 ezres kölcsönzési díjat mi álljuk. Nekem arra nem tellett. Az ilyen esetekben valóban a menyasszonynak kell állnia a ruhák költségeit.
Viszont ha a koszorúslányok szép alkalmi ruhát vesznek vagy varratnak maguknak, amit bármikor máskor is fel tudnak venni ünnepi alkalmakra, akkor nyugodtan fizethetik ők maguk, hiszen az nem egy "jelmez" lesz, hanem a saját ünneplő ruhájuk. Ilyen szempontból a tanúdnak sem veszed meg a saját ruháját...
Viszont ilyenkor a menyasszonynak figyelembe kell vennie, kinek mi áll jól, nem ragaszkodhat csak egy bizonyos színhez vagy fazonhoz.
Utolsó, miért hülyeség, ha a menyasszony megszabja, hogy milyen színű ruhában legyenek a koszorúslányok? Az ő esküvője, had legyen már olyan, amilyennek akarja!
Mellesleg ez a "ki fizeti" most nálam is felmerült, mert evidens, hogy akit felkérek, annak fizetem, de nálunk pl. párom húga természetesnek vette, hogy ő is koszorúslány lesz, én nem kértem meg. Nem érdekel, legyen, de nem fogom tudni mindenki ruháját kifizetni, aki szembe jön velem, és közli, hogy ő is koszorúslány lesz. Ugyanígy egy barátnőm is közölte, hogy ő is az akar lenni. Ezeket nem tudom hová tenni, mert megbántani nem akarom, viszont két koszorúslány volt tervbe véve, már az anyagiak miatt is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!