Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek kell-illik fizetni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek kell-illik fizetni a koszorúslányok ruháját?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 3. 23:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
13%

"kedves" 00:27,aki saját magát jellemzi a gusztustalan, jellemtelen bunkóságával...magadból indulsz ki, nem igaz??? Kiröhögtelek és mély szánalmat érzek irántad, amiért csak ilyen gondolataid vannak!!! :) :) :)Biztosan egy lelkibeteg, szeretethiányos ember vagy!!

Nem talált egyik sem vagyok, ellenben veled aki egy anyagias döntésképtelen ember, aki az Internetet hívja segítségül, mert felnőtt létére nem tud dönteni.

Láttam drágám elég lakodalmat már életemben, és sok mindent tapasztaltam.

És az ilyen huncutkákat mint te vagy 10 km-ről kiszúrom.

Na pá!

2010. ápr. 4. 13:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg a menyasszonynak illik fizetni, de szerintem megállapodás kérdése a mai világban. Ha pl. a koszorúslány jobban áll anyagilag, "támogathatja" ezzel a menyasszonyt.

Vagy ha nincs elég pénzed, legyen 1 koszorúslány vagy egy se.

Nekem pl. egy sem lesz, nem kimondottan a pénz miatt, csak közvetve: semmi "fölösleges" dologra nem akarunk költeni, ami fontos, pl. kaja, fotós, azzal viszont nem akarunk spórolni.

2010. ápr. 4. 13:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Most így felmerült a lagzi.

Mi se voltunk anyagilag elengedve, de a lagzi megtartása nem pénz kérdése.

Sokan azt hiszik ott megy el a nagy költség pedig az megtérül könnyen.

Miután a ceremóniát, ruhát, fotóst, stb kifizetted az esküvői menü egy átlagos helyen kb 3000-3500Ft/fő. Meghatározhatod, hogy milyen pia van bent a keretben ez mondjuk és ehhez jön a zenekar és a torta+száraz süti esetleg diszlet.

Ha van 80-100 vendég (haverok rokon akkor fejenként ez kb 7-10ezer vendégenként amit leszoktak tenni egy esküvőn (jó buli megér enyit).

2010. ápr. 4. 16:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Régi szokásként a menyasszony fizette a koszorúslányok ruháját. Én viszont jártam úgy anno koszorúslányként, hogy első felvételre varratott az ara ruhát minden lánynak, és elvárta, hogy a 20-30 ezres kölcsönzési díjat mi álljuk. Nekem arra nem tellett. Az ilyen esetekben valóban a menyasszonynak kell állnia a ruhák költségeit.

Viszont ha a koszorúslányok szép alkalmi ruhát vesznek vagy varratnak maguknak, amit bármikor máskor is fel tudnak venni ünnepi alkalmakra, akkor nyugodtan fizethetik ők maguk, hiszen az nem egy "jelmez" lesz, hanem a saját ünneplő ruhájuk. Ilyen szempontból a tanúdnak sem veszed meg a saját ruháját...

Viszont ilyenkor a menyasszonynak figyelembe kell vennie, kinek mi áll jól, nem ragaszkodhat csak egy bizonyos színhez vagy fazonhoz.

2010. ápr. 4. 19:19
 15/18 A kérdező kommentje:
Az egyik koszorúslány,(őt én kértem fel) a 6 éves unokahúgom,egy kis tündér, aki mióta a párommal vagyok, csak azt hajtogatja, hogy ő koszorúslány akar lenni az esküvőnkön. Semmi pénzért nem okoznék neki csalódást!!!A másik a kolléganőm-jó havernőm, ő maga kérte, hogy lehessen. Említettem neki a szűkös anyagiakat, és azt mondta, természetesen ő állja. Tehát végül is nincs gond, csak azért mégis... Ami a lagzit illeti, nem mernénk belevágni azon az alapon, hogy úgyis bejön az ára!(Volt már egy házasságom, lagzival (akkor nem volt koszorúslányom)és még a FELE SEM JÖTT BE!!!) Egyrészt, az előre kifizetendő dolgokat sem tudnánk kifizetni másrészt elég sokan vannak a meghívottak között, akiknek még pár ezer forint is megterhelő lenne. Ezért is említettem, hogy sem ajándékot, sem pénzt nem várunk senkitől sem. Anyósom pl. egyáltalán nem tudna adni,sőt,még mi támogatjuk őt, ahogy tudjuk.Jelenleg is azon pityereg, hogy nem tud segíteni. Nem is igazán vágyunk nagy felhajtásra,és azért meg főleg nem rendezünk lagzit, hogy nekünk jó buli legyen,miközben tudjuk, hogy másnak meg anyagi megterhelés. Számunkra maga a házasság fontos , nem tudnánk elképzelni, hogy csak úgy élünk egymással.. számunkra nem csak egy papír.Köszönöm szépen a segítségeteket! Mindegyikőtöknek szép életet kívánok! :)
2010. ápr. 4. 20:46
 16/18 A kérdező kommentje:
00:27!Ez nem döntésképtelenség, hanem nem voltam tisztában a dolgokkal.De gondolom, te mindenhez értesz!Igen, én azért vagyok itt, hogy megkérdezzem azt, amit nem tudok.És te miért vagy itt? Nem azért, hogy kérdezz? Merthogy ez egy kérdezős oldal. Vagy kimondottan azért vagy itt, hogy ismeretlenül bunkóskodj másokkal, mert saját magaddal nem vagy kibékülve? Képzelem , miket irogathatsz másoknak! Nem lennék a helyedben. Szerintem, ne itt garázdálkodj,mert senki sem kíváncsi a gusztustalankodásaidra!Messziről kiszúrod a huncutkákat?? Hát, akkor most nagyot tévedtél. Ellenben én nem. A válaszaiddal csak engem igazolsz. Milyen kis buta vagy!Sajnállak, és a körülötted élőket is! Szerintem, keress egy jó pszichológust! Én nem vagyok sem veszekedős, pláne nem kötekedős ember, úgyhogy ezzel a levelezést veled lezárom! Kívánok neked boldogságot, sok szeretetet az életben és lelki békét! Puszillak Kedves!
2010. ápr. 4. 21:02
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én 12-szer voltam koszorúslány, mindig engem kértek fel, kislány koromtól 16 éves koromig, és sosem fizették ez fel sem merült, mi felénk mindenki maga fizeti a ruháját. Sőt szerencsére azzal a hülyeséggel is csak egy-két helyen találkoztam, hogy a menyasszony megszabja a ruha színét, bár az még a jobbik eset, mert valahol minden klány egyforma ruhában van amik rendszerint ritka rondák.
2010. ápr. 9. 02:08
 18/18 anonim ***** válasza:

Utolsó, miért hülyeség, ha a menyasszony megszabja, hogy milyen színű ruhában legyenek a koszorúslányok? Az ő esküvője, had legyen már olyan, amilyennek akarja!

Mellesleg ez a "ki fizeti" most nálam is felmerült, mert evidens, hogy akit felkérek, annak fizetem, de nálunk pl. párom húga természetesnek vette, hogy ő is koszorúslány lesz, én nem kértem meg. Nem érdekel, legyen, de nem fogom tudni mindenki ruháját kifizetni, aki szembe jön velem, és közli, hogy ő is koszorúslány lesz. Ugyanígy egy barátnőm is közölte, hogy ő is az akar lenni. Ezeket nem tudom hová tenni, mert megbántani nem akarom, viszont két koszorúslány volt tervbe véve, már az anyagiak miatt is...

2011. júl. 29. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!