Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői fotózáskor mire kell figyelni? Mit tanácsoltok!
Már túl vagyok egy fotózáson, de igazából nem tudtam kideríteni, hogy mik szükségesek ahhoz, hogy profi esküvői fotós legyek!
Kreativitás az részben meg van, engem a szakterület fontossága, precizitása érdekel, mit hogyan csináljak, mire figyeljek oda? Köszi a válaszokat!
Nem kell fotóssuli a kreativitáshoz! Papírral nem érek semmit... Mind önképzésből származik, szakmai gyakorlatot pedig autodidakta módon szereztem. Van elképzelésem, de érdekelne már véleménye is, aki ebben a szakmában dolgozik / tevékenykedik!
Nem megélni akarok belőle, egyelőre a tapasztalatok, tanácsok érdekelnek egy komplett fotózásnál!
a násznépfotózásnál összegyüjtesz mindnekit, és elősztör a párt fotózod. Utána a csoportot egyben, és akik még akarnak.
Élességállítás: Ha pl 2 sorban vannak az emberek(pl 2x6) akkor az első sorra kell állítani az élességet, ugyanis az élességi tartomány az éles rész mögött tovább tart
mint előtte. Reksz: F11. Pislogáselkerülésre: Mindenkivel
becsukatod a szemét, majd számolsz 3 2 1 kinyit, és akkor lövöd a képet, tuti h senki sem fog belepislogni.
menyasszonyfotózás:mellkép készítésénél a gép szemmagasságban van, egész alakos képnél a gép csípőmagasságban van. Örökíts meg részleteket is: menyasszonyi csokor, jegygyűrűk, menyasszonyi ruha 1-1 részlete stb. Családtagok vagy egyéb emberek menyasszonynal való fényképezésénél ha a felsőrészüket fotózod csak, akkor törekedj arra hogy a fejük közel legyen egymáshoz, máshogyna nem éred el a meghittséget és természetességet. Menyasszonyi csokor eldobásakor mindenképen nagylátószögű obit használj. Használj minél nagyobb fényerejű(lehetőleg fix fokuszút is) obikat, így kevesebbet kell vakuznod, sokkal jobb a természetes puha fény. Használj adatmentő eszközt, pl laptopot, amire átmented mindig a képeket.
Ha ezeket tudtad, akkor bocs.
Ezek a tanácsok akkor használhatóak, ha egy rokon vagy barát fotózza a násznépet vagy ő fotóz az esküvőn. De ennyi bárki megcsinál ingyen, ezért senki nem fog pénzért fotóst hívni. A kreatívitáshoz valóban nem kell suli, de egy csomó technikai alapot nem tudsz magadtól megtanulni és a kreativitásod is fejlesztésre vár bőven, pláne, hogy itt akarsz "továbbképződni". ezekkel a tanácsokkal haverok esküvőjén ügyes képeket készíthetsz, de ebből megélni soha nem fogsz, ha csak ezen a szinten maradsz. ha ezzel akarsz foglalkozni, az alapokat sajátítsd el egy suliban vagy tanfolyamon és gyakorolj sokat. Aranyos ahogy írod, hogy egy esküvőn már fotóztál, de hogy lehetnél PROFI? Egyelőre legyél szakember és majd az ötvenedik fotózás után gondolkodj a szakember és a profi közötti különbségen.
És most nyugodtan sértődj meg, mint az első válasz után, de rossz vagy közepes fotós sok van, az ő számukat kár gyarapítani, annaál mége gy ügyes rokon is jobb és ő legalább ingyen csinálja.
Köszi a válaszokat, tanácsokat!
Előttem szólónak: nem sértődtem meg, csak nem értem miért egyből a suli megléte a kérdés?! Hányan dolgoznak a szakmában suli és végzettség nélkül? Elég sokan....
Nem akarok profi lenni, csak szeretnék felkészülni rá!
tegnap 18:27-es hozzászólás kiegészítéseként: én mint felhasználó tudok csak neked tanácsot adni. Nem csak a gyerekeket érdemes fotózni, hanem szinte mindenkit - a lényeg, hogy úgy legyél jelen, mintha ott se lennél: természetes, életszerű pillanatok elkapása a lényeg, azokból lesznek a legjobb fotók - legördülő könnycseppek, kézfogás, no meg valóban a részletek, amelyek az ünnepélyességet, az esemény fényességét emelik ki (gyöngyök, flitterek, fátylak, vagy akár egy szép selyemcipő-orron a masni - a digitális fotó magazinnak van egy külön tematikus száma az esküvői fotózásról). Aztán, ne maradj le semmi fontosról, az igenekről, aláírásról. Mindenki szereti, ha csak egy kép, de róla is készül, szép ruhában, ragyogó arccal, sőt, lehet, hogy a szeretett nagyiról az lesz az utolsó kép, sose lehet tudni, s örökre hálás lesz érte a pár.
Kikerestem neked, a 2009. májusi szám
Innen tudsz további ötleteket meríteni.
mi sok mindent kértünka fotósunktól, és azok lettek a legjobb képek (rajztanár vagyok, a beállítás megválasztása hasonló):
pl.
-legyen sokféle nézőpont, ne csak fejtől talpig, hanem legyen sok, egészen közeli is pl. tekintetekről, gyűrűs kezek egymásba fonódásáról. Meg te is helyezkedj sokféle képpen, guggolva is készíts róluk képet, meg madártávlatból, ha van rá mód (egy lépcsőn elég, ha föntről fotózod)
-aztán a fotón necsak a téglalap közepén legyen a pár, hanem "mozgasd meg" a képet. Helyezd a kép harmadába az arcot (közeliről beszélek), és arra hagyj helyet, amerre néz, vagy kettőjük arcáról úgy készíts képet, hogy a télalap 2 sarkában legyenek, átlósan
-jó, ha készülnek beállított fotók, de a spontán, ellesett pillanatok méginkább fontosak
-az esemény hangulatát sokszor 1-1 kellék fejezi ki legjobban, pl. a vacsoahelyszínt necsak egyben fotózd le, hanem élesíts rá egy virágra, hogy mögötte elmosódva legyen az ifjú pár.
-csinálj vicces képeket, ha olyan a pár (vőlegény vegye a karjába a menyasszonyt, egy padon feküdjön az ölébe, harisnyakötőt villantsa ki a menyasszony...)
-gyakorlati jótanács: a rokonságról rengeteg fotót készíts. mert mindenki magát akarja nézegetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!