Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fő asztalnál milyen sorrendben kell ülni?
vőlegény keresztszülei, vőlegény szülei, tanú (aki a testvére volt), vőlegény - menyasszony, tanú (szintén testvér) - koszorúslány (testvér 5 éves lánya) - menyasszony édesanyja - menyasszony keresztszülei.
Nálunk ilyen hosszú volt a főasztal.
Én azt olvastam, hogy a szülők a saját gyerekük oldalán, utána a testvérek a párjukkal, ha van.
Ami nálunk volt: mellettem (menyasszony) édesanyám (apukám már nem él), majd a tanúm, mivel az én részemről csak ők voltak. Vőlegényem mellett az ő szülei. Elvileg az öccse is ott ült volna, de ő inkább átült a szomszédos asztalhoz, ahol az unokatestvérek is voltak és korban jobban illett hozzá a társaság. Mondjuk mi nem vettük ezeket szigorúan, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, meg kis létszámú esküvő volt, ültetési rend nélkül.
Akárhogy leülhettek.
De általában úgy ülnek, hogy középen a pár, menyasszony mellett a családja (férfi, nő, férfi, nő...) vőlegény mellett a családja (nő, férfi, nő, férfi...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!