Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Amatőr fotós? Mennyiért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amatőr fotós? Mennyiért?

Figyelt kérdés
Profira nincs pènzünk, illetve aki erre annak nevezhető rettentő ötlet hiányos. Viszont lenne egy srác, pár ève fotózik. Családi, páros, termèszet fotói vannak, nagyon szèp munkák.Egyszerű, letisztult, nem túlretusált stílus. Viszont esküvőt mèg nem fotózott. Tudom, nem megismètelhető esemèny, de szerintem esèlyt kell adni mindenkinek. Ő rettentő boldog volt, hogy egyáltalán felmerült a neve. Ti ha választanátok mennyit adnátok neki? Egèszen az előkèszületektől a lagzi vègèig mondott egy összeget, hogy ő mire gondolt. Szimpatikus, de nem fogadtuk el eddig. Ötlete sok van, utánajárt már sokmindennek csak esèlyt nem kapott kipróbálni magát. A kèpeket digitálisan kapnánk meg, ezzel nincs problèmánk.
2016. febr. 9. 18:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Őszintèn, nem èrtek hozzá :) A hivatásos fotós kèr egèsznapra 70et ès az amatőr srác aki mèg nem fotózott esküvőn 15-20at. Nem nagy, családi lagzink lesz 40 fővel.
2016. febr. 9. 23:31
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy hány fő, a fentiek attól még igazak. :)
2016. febr. 10. 07:19
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Férjemnek a második felesége vagyok, mindkét esküvőjén csak visszafogott volt a létszám, ahogy te is írod kb. nálatok mire lehet számítani (a miénken konkrétan 22-en voltunk). Első esküvőjén nem volt profi fotós, a mostaninál nagyon ragaszkodott hozzá, úgy, hogy ő maga is amatőr fotózik, és rólam ő is csinált még pluszban képeket. Ő maga mondta, hogy ha őt egy rokon megkérné, a mostani tudásával (kb. 3 éve csinálja komolyan) nagyon vakarná a fejét, hogy elfogadja-e, mert nem tudja, tudna-e elég jó képet csinálni. Ez minden fotósnak nagy kihívás, főleg, ha fotozsurnaliszta módon végigköveti az előkészületeket és a lakodalmat. A beállított és csoportképek, esetleg műtermi fotók azok könnyebbek, de egy esemény során nagyon sok a ki nem számítható esemény. A mi profi fotósunk, aki tényleg nagyon ott volt a szeren, is mesélte, hogy rengeteg különben jó képet kellett például a nyitótáncunkról kiselejteznie csak azért, mert a vőlegénynek csukva volt a szeme (érzékeny a szeme a fényre és automatikusan hajlamos becsukni vakuvillanáskor).

Amit a férjem készített rólam külön pár tucat képet, abból a két kezemen meg tudom számolni, hány lett igazán jó, amit ő is szívesen felvállal, meg én is. :D

Szóval az amatőr felkérésének megvan ez a veszélye. Ez nem jelenti azt, hogy a nálatok - egyébként profihoz mérten olcsón dolgozó - fotós valóban sokkal több/jobb képeket készítene, de megvan a kockázata az amatőr kipróbálásának. Mindenképpen kérjetek próbafotózást, mégpedig ha van erre lehetőség, akkor ne zavarmentes környezetben, hanem olyan helyen, ahol azért bőven van ember.

Amit ő árat mondott, az valóban szinte ingyen van. Nyilván benne van az a vágy is, hogy kipróbálja magát egy ilyen eseményen. Ha végül rá esik a választás és tényleg szép képeket kaptok, akkor én minimum 50-et adnék neki, nem azért, mert olyan jól el vagyunk eresztve anyagilag, hanem mert megérdemelné. Ha viszont elszúrja a fotókat, akkor még az a 15-20 is soknak fog tűnni.

2016. febr. 10. 12:50
 14/19 Orsi Schuster válasza:
72%

Szia!

Egy esküvő megismételhetetlen esemény, ezért minden fotósnak nagy felelősség hogy hogyan örökíti meg, mennyire van ott, tudja mikor hol, milyen objektívvel legyen.

Ha most kellene esküvőt szerveznek és nem lenne pénzem, akkor csak ketten, illetve hárman lennénk a fotóssal, vagyis négyen a pappal :)) Szerintem ennyire fontos!

A helyedben szerintem én a következőt tennék: keresnék egy nagyon jó fotóst a szertartásra és kreatív fotózásra és adnék neki akár 70 e forintot is, és megkérném, hadd lehessen jelen az a barát aki felajánlotta, hogy fotóz. Vele pedig megbeszélném, hogy pénz helyett kap egy profi fotóst, akitől az esküvőmön tanulhat. És ez a barát maradna a bulira is fotózni, ha így elvállaja, de szerintem elválallná, mert a profi fotósok baromi sokat kérnek azért, hogy tőlük tanulhassanak.

Remélem, segített :)

További szép napot,

O

2016. febr. 10. 14:41
 15/19 anonim ***** válasza:
14-esnél a pont, ez simán működhet és ezzel mindenki nyer, bár aki nagyon jó az nem 70e-t kér, hanem a dupláját, tripláját, vagy még többet, de az általa javasolt megoldás van a legközelebb a kecske is megmarad és a káposzta is jóllakik verzióhoz.
2016. febr. 10. 15:14
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
szerintem még a 20 is nagyon kevés, de ha ő ennyiért vállalja, akkor oké. 15ért nem lenne pofám elfogadni. Már csak azért sem, mert aznap reggeltől másnap hajnalig ő talpon lesz, iszonyat sokat fog dolgozni. Ha az eddigi munkái tetszenek, ügyes, akkor gondolj bele, hogy most legalább 10x olyan ügyes lesz, mint alapból, mert iszonyat ki fog tenni magáért, hiszen, ha ezt elszúrja, nem tudja felülmúlni magát, akkor nem igen lesz több lehetősége ebbe az irányba elmozdulni. Ha nálatok viszont jól csinálja, akkor ti ajánlani fogjátok őt másoknak és hipp-hopp beindul a biznisz neki. Szóval legalább azt a 20-at adjátok oda neki.
2016. febr. 10. 16:28
 17/19 anonim ***** válasza:
#16: Hipp-hopp? Engem anno nagyon sokan tartottak tehetségesnek, a marketinghez is van érzékem (mára nemzetközi szinten is (el)ismert esküvőfotós vagyok) de nekem is úgy három év kellett mire a saját lábamra tudtam állni (az első esküvőtől számítva, amit fotóztam, de akkor már négy éve hobbifotóztam és jelentek meg képeim ilyen-olyan online és offline médiumokban), szóval azért elég ritka az, hogy ez gyorsan megy.
2016. febr. 10. 16:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Azt írtam, hogy hipp-hopp beindul a biznisz, nem pedig azt, hogy hipp-hopp nemzetközileg elismert tehetség lesz az illető... Egyáltalán nem állítom, hogy a jövő évi esküvői szezonban már minden hétvégén esküvőt fog fotózni, de ha most jól teljesít, akkor jövőre már az is lehet, hogy 2 esküvő is beköszön neki, aztán meg egyre több.
2016. febr. 10. 17:40
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor félreértettelek, ne haragudj kérlek!
2016. febr. 10. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!