Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amatőr fotós? Mennyiért?
Férjemnek a második felesége vagyok, mindkét esküvőjén csak visszafogott volt a létszám, ahogy te is írod kb. nálatok mire lehet számítani (a miénken konkrétan 22-en voltunk). Első esküvőjén nem volt profi fotós, a mostaninál nagyon ragaszkodott hozzá, úgy, hogy ő maga is amatőr fotózik, és rólam ő is csinált még pluszban képeket. Ő maga mondta, hogy ha őt egy rokon megkérné, a mostani tudásával (kb. 3 éve csinálja komolyan) nagyon vakarná a fejét, hogy elfogadja-e, mert nem tudja, tudna-e elég jó képet csinálni. Ez minden fotósnak nagy kihívás, főleg, ha fotozsurnaliszta módon végigköveti az előkészületeket és a lakodalmat. A beállított és csoportképek, esetleg műtermi fotók azok könnyebbek, de egy esemény során nagyon sok a ki nem számítható esemény. A mi profi fotósunk, aki tényleg nagyon ott volt a szeren, is mesélte, hogy rengeteg különben jó képet kellett például a nyitótáncunkról kiselejteznie csak azért, mert a vőlegénynek csukva volt a szeme (érzékeny a szeme a fényre és automatikusan hajlamos becsukni vakuvillanáskor).
Amit a férjem készített rólam külön pár tucat képet, abból a két kezemen meg tudom számolni, hány lett igazán jó, amit ő is szívesen felvállal, meg én is. :D
Szóval az amatőr felkérésének megvan ez a veszélye. Ez nem jelenti azt, hogy a nálatok - egyébként profihoz mérten olcsón dolgozó - fotós valóban sokkal több/jobb képeket készítene, de megvan a kockázata az amatőr kipróbálásának. Mindenképpen kérjetek próbafotózást, mégpedig ha van erre lehetőség, akkor ne zavarmentes környezetben, hanem olyan helyen, ahol azért bőven van ember.
Amit ő árat mondott, az valóban szinte ingyen van. Nyilván benne van az a vágy is, hogy kipróbálja magát egy ilyen eseményen. Ha végül rá esik a választás és tényleg szép képeket kaptok, akkor én minimum 50-et adnék neki, nem azért, mert olyan jól el vagyunk eresztve anyagilag, hanem mert megérdemelné. Ha viszont elszúrja a fotókat, akkor még az a 15-20 is soknak fog tűnni.
Szia!
Egy esküvő megismételhetetlen esemény, ezért minden fotósnak nagy felelősség hogy hogyan örökíti meg, mennyire van ott, tudja mikor hol, milyen objektívvel legyen.
Ha most kellene esküvőt szerveznek és nem lenne pénzem, akkor csak ketten, illetve hárman lennénk a fotóssal, vagyis négyen a pappal :)) Szerintem ennyire fontos!
A helyedben szerintem én a következőt tennék: keresnék egy nagyon jó fotóst a szertartásra és kreatív fotózásra és adnék neki akár 70 e forintot is, és megkérném, hadd lehessen jelen az a barát aki felajánlotta, hogy fotóz. Vele pedig megbeszélném, hogy pénz helyett kap egy profi fotóst, akitől az esküvőmön tanulhat. És ez a barát maradna a bulira is fotózni, ha így elvállaja, de szerintem elválallná, mert a profi fotósok baromi sokat kérnek azért, hogy tőlük tanulhassanak.
Remélem, segített :)
További szép napot,
O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!