Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amatőr fotós? Mennyiért?
Figyelt kérdés
Profira nincs pènzünk, illetve aki erre annak nevezhető rettentő ötlet hiányos. Viszont lenne egy srác, pár ève fotózik. Családi, páros, termèszet fotói vannak, nagyon szèp munkák.Egyszerű, letisztult, nem túlretusált stílus. Viszont esküvőt mèg nem fotózott. Tudom, nem megismètelhető esemèny, de szerintem esèlyt kell adni mindenkinek. Ő rettentő boldog volt, hogy egyáltalán felmerült a neve. Ti ha választanátok mennyit adnátok neki? Egèszen az előkèszületektől a lagzi vègèig mondott egy összeget, hogy ő mire gondolt. Szimpatikus, de nem fogadtuk el eddig. Ötlete sok van, utánajárt már sokmindennek csak esèlyt nem kapott kipróbálni magát. A kèpeket digitálisan kapnánk meg, ezzel nincs problèmánk.
Ha nincs rá x 100 ezer forintotok, akkor én javaslom. A mi esküvőnket is egy amatőr rokon csinálta, életében először. Ha már vannak képei, amiken látszik, hogy érdekli is a dolog, akkor érdemes megkockáztatni. Mi nem bántuk meg, neki meg hatalmas tapasztalat volt. (Viszont veszélye is van, mert uye ezek a képek nem megismételhetők) Lehetőség szerint egy normális fényképezőgépe legyen, ne ilyen 50-60 ezer forintos turista típusúak.
2016. febr. 9. 19:00
2/19 A kérdező kommentje:
Normális gèpe van, vállal is fotózást. De mekkora összeg? Nálunk a profi 70e.
2016. febr. 9. 19:05
3/19 anonim válasza:
S Ő mennyit mondott? Alkuképes az ár?
2016. febr. 9. 20:24
4/19 anonim válasza:
Nekünk félig amatőr fotósunk volt. Azért félig, mert akkor tanulta a szakmát, mi voltunk a második házaspár, akit fotózott. Ő 50 ezret kért a beállított fotókért és a két szertartásért, illetve mivel megcsúsztunk, ő meg előbb jött, így a készülődést is fotózta (habár korábban tiltakoztam ellene, mégsem bántam, született pár jó fotó, és amár felöltözve voltam). A lagziért plusz egy tízest kért volna, de azt nem kértük (már nem emlékszem az indokunkra, öregszem). Én nem bánom, hogy nem profi fotós volt, a képek egyszerűen fenomenálisak, jobbak mint a legtöbb felénk felkapott fotósé, valahogyan a lanyban még megvolt a fiatalos ötletesség, frissesség, nem volt belefásulva, nem a kötelező köröket akarta hozni. Én a 70 ezret egy kicsit sokallanám, így hogy amatőr, de ti tudjátok.
2016. febr. 9. 20:57
5/19 A kérdező kommentje:
A profi 70. Akinek stúdiója is van :) A srác 15-20e mondott az előkèszületektől a lagzi vègèig.
2016. febr. 9. 21:56
6/19 anonim válasza:
Oké, nem csak öregszem, hülyülök is. :-)
A 70 ezer nagyon jutányos ár egy stúdióval rendelkező, profi fotóstól. A 15-20 ezer ft meg szinte ingyen van. Ha tényleg tetszenek a képei, akkor szerintem fogadjátok fel. Maximum ha bizonytalanok vagytok, akkor kérjetek egy jegyesfotózást, ott meglátjátok, mennyire tudtok együtt "dolgozni", valóban olyanok a beállítások, amik tetszenek stb.
2016. febr. 9. 22:04
7/19 A kérdező kommentje:
Èn is erre gondoltam, de azt tisztáztuk, hogy szemèlyes találkánk lesz ahol lebeszèlünk mindent.
2016. febr. 9. 22:11
8/19 anonim válasza:
Általánosságban elmondható, hogy aki 120-150 ezer forint alatt fotózik esküvőket (egész napra vetítve) az vagy veszteséges, vagy valami nem tiszta vele (vagy nincs megfelelő, redundáns felszerelése, vagy feketézik, vagy az előbbi felszerelést használni képes tudás, vagy a tehetség hiányzik). Ha valakinek az előbb zárójelben felsoroltak megvannak (legalább két váz, a megfelelő objektívek, a megfelelően biztonságos adattárolók és egyéb kiegészítők, továbbá rendesen adózik stb...) annak a költsége 70e Ft kb. egy esküvőn.
Viszont abban is biztos lehetsz, hogy aki ennyire olcsón dolgozik mint az általad profinak nevezett fotós, az nem sokkal fog jobb képeket készíteni az említett amatőrnél.
Ennek fényében viszont a 15-20 ezer forint NAGYON kevés. Számold ki, hogy az mennyi pénz óránként. Nevetséges összeg.
Egyébként attól, hogy valaki szépen tud virágokat, tájakat fotózni, egyáltalán nem biztos, hogy fel van készülve egy esküvő végigfotózására.
2016. febr. 9. 22:39
9/19 anonim válasza:
Az egyik ismerősünk pont most járt úgy, hogy az esküvőre két ilyen félamatőr lányt kértek fel. A róluk készült képek nagyon jók lettek, de a lagziról egyetlen jó kép se készült, 150 képet lőttek, aminek a fele rögtön kuka, a másik fele meg nagyon gyenge mind. Érdemes utánajárni annak is, hogy fotózott-e előtte nagyobb, mozgalmasabb eseményt, mert nem mindegy, hogy álldogáló embereket fotóz, vagy táncoló-bulizókat.
2016. febr. 9. 23:15
10/19 anonim válasza:
Plusz fényszegény környezetben nem elég egy belépő DSLR váz egy nem fényerős amatőr objektívvel. Ami a szemednek elég, abban a fénymennyiségben koránt sem biztos, hogy fényképezni is lehet. Azok az eszközök amikkel félhomályban is lehet gyorsabb mozgást (tánc) fotózni, milliós, de legalább is hat-nyolcszázezres (váz) és 2-300ezres (objektív) tételeket képeznek, ilyen pedig jellemzően nincs az amatőröknek, pláne, hogy vázból kettő kell és akkor még nem beszéltünk arról, hogy ezeket használni is tudni kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!