Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti meg szoktátok kérdezni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti meg szoktátok kérdezni, hogy milyen ajándéknak örülne a pár?

Figyelt kérdés

Most kezdtük kivinni a meghívókat és mi nem hoztuk szóba ezt a témát, mert illetlenség lenne. Előtte úgy gondoltam, hogy majd úgyis rákérdeznek, mert mi is mindig meg szoktuk kérdezni, ha jönnek hozzánk meghívót átadni. Igazából bármi szívből jövő ajándéknak örülünk, csak furcsállom. A szüleinktől sem kérdezett senki semmit.

Nektek mi a tapasztalatotok?

2016. febr. 3. 09:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztalom, hogy félnek, hogy ilyen választ fognak kapni a kérésre, hogy mosógépnek, hűtőnek, stb.

Vagyis hogy olyat kérnétek, amit ők esetleg nem tudnak megvásárolni.

Sajnos nekem meg vendégként van kellemetlen tapasztalatom.

Megkaptuk másfél hónappal korábban a meghívót, a neten fent volt a nászajándék lista. Leesett az állunk... Főleg hogy közeli rokon, tehát úgy illik, hogy ne mi vegyük meg a 15 ezres botmixert, hanem tőlünk inkább a 140 ezres hűtő lenne illendő ajándék. Nincs ez kimondva, de azért tudjuk hogy megy ez.

Mi meg ott álltunk, hogy basszus, oda le is kell utazni, meg vissza, az 20 ezer, kéne ruha az egész családnak, az is legalább 20 ezer, és akkor még nem teljes ruhatár, csak a gyereknek cipő, páromnak ing...

A mi nyaralásunk fele befizetve, most kell fizetni a másik felét...

És még akkor vegyünk nászajándékot is, amire mondjuk egy 20 ezrest szántunk, de akkor olyat kapnak, aminek nem örülnek. Ja, és menyasszonytánc 10 ezer.

70 ezres kiadás helyből, ami teljesen váratlan, mert szép és jó, hogy a mátkapár már másfél éve tud róla és gyűjt rá, de nekünk csak akkor adták át a meghívót.

Ettől függetlenül elmentünk, vettünk nászajándékot (30 ezerért, a listából választva), és ami napig hallgatjuk, hogy senkitől nem kaptak semmi használhatót, pedig remélték, hogy visszajön az esküvő szervezés költségeinek egy része az ajándékokon, illetve egyszer nem használták még, amit tőlünk kaptak, mert nem tetszik a színe. (Konyhai robotgép egyébként, és alumínium kívül, tehát nem vállalhatatlan)

2016. febr. 3. 09:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez a másik véglet. Nekünk ilyen elvárásaink nincsenek. Pont ezt a nem tetszik dolgot elkerülve gondoltunk pénzre, pláne, hogy már szinte minden meg van a háztartásban. Mi írunk egy listát magunknak és majd mi megvesszük, amit szeretnénk. Viszont az is igaz, hogy van a rokonságban nem egy személy, akinek sajnálnám azt mondani, hogy pénzt kérünk, mert csodálatos érzéke van az ajándékvásárláshoz, és legtöbbször művészileg is értékes tárgyakat vesz. Na mindegy, majd kialakul nálunk is. Az is biztos, hogy mi senkinek nem mondjuk, hogy milyen értékben költsenek. Ha valakinek, csak egy üdvözlőlapra, akkor azt is szívesen fogadjuk.
2016. febr. 3. 10:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Voltam pár esküvőn,mindig annyi pénzt adtunk,amennyi éppen tőlünk telt. Annak azért utána jártunk általában, hogy nagyjából a vacsoránk mennyibe került, hogy az minimum legyen ily módon visszafizetve és azon felül valami használható ajándék v pénzösszeg.

Az elektromos kütyüknek nem értem miért nem tudnak örülni!Legyen szó bármilyenről. Adja el vaterán,vagy bárhol,és akkor van belőle pénz is :) Háborognak az emberek,és az ilyenek szerintem a 140ezres hűtőnek se örültek volna!

Műrongyrázás...

2016. febr. 3. 10:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálam alap, hogy rákérdezek, vagy ha nagycsaláddal megyünk, akkor anyukám vagy apukám. Lehet, sokan úgy vannak vele, hogy inkább pénzt adnak, az a legpraktikusabb, és ezért nem is kérdezik meg. De sztem akkor is érdemes megkérdezni.

Max. ha van olyan rokon, akiről notóriusan lehet tudni, hogy sóher, az előtt célozgathatnak finoman a szüleid... de az olyan direkt elengedi a füle mellett, és jön a legolcsóbb törött-horpadt dobozú leértékelt kínais pohárkészlettel, vagy azzal, ami nála porosodott évekig.

2016. febr. 3. 12:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Van még aki nem pénzt ad?
2016. febr. 3. 19:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem. Alap, hogy pénzt adok, adunk.

Ha közeli valami kis meglepetést, de teljesen tisztában vagyok azzal, hogy az ifjú páron nem a 111. pohárkészlet segít...

2016. febr. 4. 21:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Pénzt adtunk eddig is, és ez után is. Én a helyetekben nem jelezném sehogyan, bár mostanában láttam meghívókon aranyos versike formájában, hogy pénzt kérnek, nem tárgyat. Nekem ilyet eszembe sem jutott volna ráírni a meghívóra. Ha megkérdezték volna, mikor telefonon, vagy személyesen beszéltünk, megmondtuk volna, hogy nem hiányzik semmi, magukat hozzák, mert azért vannak meghívva, hogy megosszuk velük az örömünket, nem azért, hogy plusz kiadást csináljunk nekik.

Engem ledöbbent az akár pénz, akár ajándékkérés, egy esküvőnek nem erről kellene szerintem szólnia, vagy akkor rendezzen mindenki akkorát, amekkorára szívesen elkölti a pénzt nászajándék nélkül is.

Kérdező, én nem jelezném segogy sem. Ha valami olyat kaptok, ami nem kell, oda lehet adni rászorulóknak, elajándékozni, vagy feltenni netre és eladni.

2016. febr. 5. 10:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem jeleztük mi sem és nem is fogjuk, hacsak nem kérdezik. Én magamból indultam ki, mi megkérdezzük.
2016. febr. 5. 11:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi nem kérdeztük meg egyszer sem, a pénzzel nem lehet szerintem félrelőni, abból azt vesznek, amit szeretnének. Saját esküvőnél pár rokon kérdezte csak meg, a többség nem, hanem pénzt adtak, volt 1-2 utalvány, meg a pénz mellé valamilyen apróság, illetve, mivel csak a családnak volt egy vacsora, a barátok közül néhányan a szertartás után a gratulációkor adtak valamilyen jelképes ajándékot.
2016. febr. 5. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!