Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondolnátok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondolnátok?

Figyelt kérdés

Nyár elején lesz az esküvőnk. A családunk december vége óta tudja a pontos dátumot. Párom testvére nemrég bejelentette, hogy ők is házasodnak, egy héttel előbb lesz az esküvőjük, mint a miénk. Télen még tervben sem volt közöttük esküvő. Nekik már van egy kétéves gyerekük, igazán nem értem, miért pont akkor foglaltak időpontot.

Várhattak volna pár hetet, vagy lehetett volna hamarabb.

2016. jan. 31. 15:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Mit kellene gondolni? Több szempontból sem szèp. Egyrèszt a ti előre bejelentett dátumotok miatt, másrèszt a családnak annyagilag 2 esküvő megterhelő (átlagosan). Ne foglalkozz vele, attól mèg a ti napotok a tiètek lesz.
2016. jan. 31. 15:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez igazán nagy bunkóság..ezért utálom az embereket.
2016. jan. 31. 15:36
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát ennyire közel rakni, nem valami szép dolog. A rokonság szempontjából sem. Nem azt mondom, hogy ne házasodjanak, de egy pár hét különbséget nyugodtan hagyhatnának, hogy kipihenjék a rokonok, közeli családtagok az esküvőt, meg a szervezést. Ráadásul a tiétek már így "uncsi" lesz 1 héttel egy másik után. Ha legalább 2 hét lenne közte talán jobb lenne. És a szülők mit szólnak hozzá?
2016. jan. 31. 20:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gáz.
2016. jan. 31. 22:20
 5/15 A kérdező kommentje:

Párom anyukája elvárná tőlünk, hogy mosolyogjunk, örüljünk, mert úgy illik.

Engem/minket viszont nagyon bánt a dolog.

Egy héttel az esküvőnk előtt gondolom leköt majd minket a saját kis dolgunk, pl. csokor, fodrász, lánybúcsú, meg hasonlók. Azt a hónapot meghagyhatták volna nekünk.

Életünk legszebb és egyben legfontosabb napján szerettünk volna csak 1 napig MI a "középpontban" lenni. Így meg majd megy az összehasonlítgatás, hogy bezzeg a Piriék esküvője ilyen meg olyan volt..

2016. febr. 1. 07:28
 6/15 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudjátok esetleg előbbre vagy későbbre rakni 1 hónappal? Keressétek meg a szolgáltatókat és elméletben kérdezzetek rá. A hivatalban is át lehet rakni, ha van szabad hely. Érdemes lenne. Ja és ne szóljatok róla, nehogy ők is variáljanak rajta, csak az utolsó előtti pillanatban.
2016. febr. 1. 07:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én tuti előrehoznám 1 hónappal azzal, hogy "sajnos a fotósnak mégsem jó", vagy bármilyen hasonló baromsággal. Komolyan, itt arról is szó van, hogy nem tudsz felkészülni a sajátodra.
2016. febr. 1. 08:03
 8/15 A kérdező kommentje:

Már kifizettük a hivatali termet, elkészültek a meghívók. Tegye át ő az esküvőjét.

Tudom hogy át lehetne rakni másik napra, de nem fogjuk átrakni.

A mi napunk volt meg előbb.

2016. febr. 1. 08:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire nem gondoltak rátok, valószínűleg nem fogják meggondolni magukat egy elbeszélgetésre sem, de azért próbáljátok le. Mit szólnak a szüleitek? Nekik sem hiszem, hogy könnyű lesz két egymást követő héten lagzit csapniuk. Nem mindegy az sem, hogy ők milyen szeretnének. Ha szűk körűt, a gyerekre is tekintettel, még lehet, bele is férne nálam, meghívják a két családot aztán jónapot. Lehet, testvéred a ti esküvőtök bejelentésének hatására jött el az idő az esküvőre. Nem szép dolog egy héttel előttre szervezni így sem, úgy sem, de talán juthattok dőlőre egy megbeszéléssel, egy próbált megér, csak nem hiszek benne.

Másik, hogyha marad így, akkor utánakérdeznék, hogy nem lehetne-e hamarabb lehetőség szerint, hogy éljék meg ők úgy, hogy az övék a második esküvő egy-két-három hétre a tietek után...vagy eleve későbbre rakni, nekünk pl. nagyon szép szeptemberi esküvőnk volt.

A saját érdeketekben is variáljatok, mert ha nagyobb esküvőt szeretnétek ti is-ők is, akkor a rokonság egy része nem fog elmenni mindkettőre, lévén, hogy két egymást követő hétvégén esküvőzni kevés ember engedheti magának. (Egészségügyis vagyok, engem pl. nehezen engednének el melóból, ha mégis, sem szívesen lőném el két szabad hétvégémet egymás után, de ajándék szempontjából sem mindegy, lehet, azért mondanám le az egyiket-vagy akár mindkettőt, és akkor most tényleg ne legyünk nyerészkedők, de erre is gondolni kell)

A meghívó a legkevesebb költség, nálunk megvolt kb. 30 ezerből postázási költséggel 70 db. Amit ezen buktok, azt gondoljátok el, megéri-e, de szerintem megéri még anyagilag is, csak a szolgáltatókat kérdezzétek meg. Persze a tesóval való megbeszélést követően.

Ja és persze ráértek szólni az időponttal kapcsolatban nekik később.

2016. febr. 1. 09:57
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
A hivatali termet elvileg át tudjátok kérni egy másik szabad időpontra ugyanott, nem mindenhol kérnek érte pénzt.
2016. febr. 1. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!