Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi tartozik bele egy átlagos esküvői menübe? Illetve lisztérzékeny vendégnek milyen menüt ajánlanátok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A vegyes tálak a legstandardabbak. Tehát kezdődik a kaja egy levessel, pl húslevessel, azt szinte mindenki megeszi. Utána pedig többszemélyes tálak. Rajta rántott hús, natúr szelet, töltött hús, rántott gomba/karfiol, esetleg valamilyen különlegesebb hús (pl rostélyos, stb.) Köretnek meg rizs, párolt zöldség (borsó, répa, kukorica pl) és sült krumpli. Esetleg pörkölt vagy töltött káposzta vagy ilyenkor vagy éjfélkor, a vendégseregtől függően.
Bármilyen allergiában szenvedőnek, pl esetedben a lisztérzékenynek ha az étterem tud biztosítani olyan menüt külön kap 1-1 tányérral saját ételt. Vagy ha megengedik máshonnan hozzatok neki ha az étterem nem tudja biztosítani.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nálunk valószínű vőlegényleves lesz. Egyfajta húsleves, de nem sztenderd. Másodiknak érdemes többféle húst választani. Tehát, legyen szárnyas és emlős is. Kacsa/csirke/pulyka és marha/sertés. Köret lehet krumpli, rizs vagy ezek extrább változata. Salátafélék és vagy savanyú félék. Ha a hagyományos konyhát kedvelik töltött káposzta, pörkölt. Sütemény és gyümölcs.
Én azt tanácsolom, hogy nézd meg a pesti éttermek honlapját. Nagyon soknál ahol esküvővel foglalkoznak van menüsor előre. Abból is tudsz válogatni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Azt tudd, hogy a lisztérzékeny nem ehet ugyanarról a tálról semmit, mint a normális ember, még egy panírmorzsa sem kerülhet a cöliákiás ember adagjára > teljes izoláció minden tekintetben!
Unokahúgom pl. olyan súlyosan gluténos, hogyha a búzakenyér 3-4 szem morzsáját is megeszi, már aznap felpuffad, görcsöl a gyomra, véres hasmenésig megy a dolog...
Szóval, ha az étterem nem tudja biztosítani a teljes elkülönítést, akkor sztornó, vagy hozatnotok kell máshonnan nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!