Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tartotta valaki külön napon a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartotta valaki külön napon a polgárit, mint a templomit és a vacsorát?

Figyelt kérdés

Mi a templomit és vacsorát egy napon tartjuk, oda meghívunk mindenkit, akit szeretnénk. A polgárit viszont kéttanúsra tervezzük a templomi előtt kb 1 héttel.

Van erről tapasztalatotok? Milyen volt? Milyen ruhát vettetek fel a két napon? Stb. Bármilyen részlet érdekel.

2016. jan. 11. 08:30
 1/10 anonim ***** válasza:
55%

Ismerősi pár szintén a templomit és a vacsorát tartotta egy nap, a polgári pedig 3 héttel később volt kéttanúsan. (katolikusak, a pap engedélyezte így) Nekik azért volt így eltolva, mert fix helyen szerették volna a templomit és a vacsorát, de csak azon az egy hétvégén volt szabad a hely. A polgárira meg szintén csak akkor volt szabad időpont. (hétköznap hivatali időben dolgoznak, így az se volt járható út)

Rokon családnál pedig a templomi helyszín volt fix, amikorra már nem volt a közeli hivatalban időpont, átbumliztatni a családot egy másik hivatalba pedig macerásnak tűnt, így a vacsora helyszínén szertartás vezetővel "kamu" szertartás volt, előtte pedig templomi. A kamu szertartásról pedig senki nem mondta meg, hogy nem a valódi, mondjuk főleg ez az idősebb rokonok miatt volt. Nekünk fiatalabbaknak elmondták mi a helyzet. A hivatalos polgárit pedig előző nap délelőtt aláírták hivatali időben.

Párommal mi nem vagyunk vallásosak, így nem lesz templomink, de mivel a családjaink egymástól messze laknak, ezért gondolkodtunk azon, hogy valami számunkra különlegesebb helyszínen (erdei vendégház,stb.) tartjuk az esküvőt szertartás vezetővel (mert a kiszállási díj, ha egyáltalán vállalnak ilyet, horror az anyakönyvezetőknél). A hivatalos polgárit meg csak két tanúsan aláírjuk előtte. Így azon is gondolkodtam, hogy mit viselnék. (nőből vagyok, persze, hogy eszembe jutott :D )És arra jutottam, hogy valószínűleg valami szép egyberuhát, amit egyébként máshova is tudnék hordani. Pl. egy ilyet:

[link]

[link]

[link]

[link] (más színben)

Szóval ilyen kicsit elegánsabb, de szép, hétköznapinak is mondható nyári ruha. (ha nyáron van vagy tavasszal, kora ősszel van az esküvő. Téli időszakon nem gondolkodtam)

2016. jan. 11. 09:27
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Nàlunk alapból ez a hagyomány hogy külön napon van a kettő. Egy kivétellel (Angliában él a pár) csak ilyen esküvőn voltam eddig. Pénteken polgári, szombaton templomi.
2016. jan. 11. 09:39
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
Igen, lehet külön tartani, ez manapság egyre több helyen van így, viszont egy kis költségtöblettel jár, mint az eljegyzés után min. 20-50 főt meg kell vendégelni, akiket szintén meg kell vendégelni az esküvő vacsoráján ...
2016. jan. 11. 09:57
 4/10 A kérdező kommentje:
A két tanúnkat kívánjuk megvendégelni, akik ott lesznek. Szülők sem lesznek ott.
2016. jan. 11. 10:37
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

Barátnőmnek volt így pár éve. A templomi esküvő szombaton volt, a polgári két tanúval és kb. 6 vendéggel előtte szerdán. A polgárin barátnőm egy sima kosztümöt vett fel, a templomin klasszikus, abroncsos menyasszonyi ruha volt rajta.

Szerintem jó ötlet így tartani, mi is így szeretnénk majd a párommal. Nekünk mondjuk a polgári nem is jelent olyan sokat, csak egy hivatali ügyintézést, viszont a templomira szeretnénk vendégeket hívni.

2016. jan. 11. 10:50
 6/10 anonim ***** válasza:
15%
Mi értelme két külön napon tartani?
2016. jan. 11. 11:31
 7/10 A kérdező kommentje:

Kinek mi. Nekünk több okból is.

Abban a kerületben ahol mi házasodunk majd a helyszíni kiszállás 80 ezer forint lenne. Násznépet nem akarjuk megjáratni. Plusz túl sok esemény lenne rövid időn belül. Előbb letudjuk és aznapra kevesebb feladatunk lesz, így is lesz elég. Fodrász, sminkes, elkészülni, fotózás, polgárira utazni, templomira utazni, helyszínre utazni, és még a lagzi is. Nem akarunk kidögölni a saját esküvőnk napján. Másrészt meghittebb nekünk, ha csak mi vagyunk jelen.

Egyébként nem új keletű szokás. Régen is csinálták szűk körben a polgárit más napon.

2016. jan. 11. 13:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
És fa..ér kell lepontozni? Csak kérdeztem..
2016. jan. 11. 18:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam, illetve a tiéd félig hasznos volt nekem. Nem én húztam le ennyire.
2016. jan. 11. 22:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi fél évvel a templomi előtt tartottuk a polgárit (megvolt az oka). Keéttanús volt, egy térdig érő fehér ruhám volt, kis csokorral, fehér esküvői cipővel, férjemen öltöny. Egy ismerős készített fotókat, utána spontán beültûnk egy étterembe ünnepelni. Maga a szertartás 10 perces volt, egy kis szobában az anyakönyvi hivatalban, az ebédszünetükben, és két nappal előtte még nem tudtuk a konkrét időpontot sem. Mégis ez volt életem egyik legszebb napja, nagyon meghitt volt, teljesen egymásra tudtunk figyelni, nem úgy, mint a templomin, ahol a családdal-barátokkal való ünneplés volt előtérben. Persze az is nagyon szép volt.
2016. jan. 12. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!