Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan fogalmazzuk meg, (hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fogalmazzuk meg, (hogy ne legyen sértő, tolakodó), hogy nászajándék gyanánt pénzt kérünk?

Figyelt kérdés

Májusban lesz a nagy nap. :)

Mivel már 3 éve együtt élünk, így háztartásunk jól felszerelt, viszont lakáshitelünk van. Éppen ezért pénznek örülnénk a legjobban, amit arra költhetünk ami nekünk tetszik, amire valóban szükségünk van. Valami frappáns, ám véletlenül se sértő szöveget szeretnénk a meghívónkba fogalmazni. Ebben kérem a segítségeteket!

Köszönöm!

2016. jan. 10. 16:30
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
62%

26-os

És ahhoz mit szólnál, ha "vacsikor" a vendéglátód előre bejelentené, hogy ne hozzál bort, nem kell. pénz kell. Jó képet tudnál hozzzá vágni?

Érzed a különbséget? A bort te vitted ajándékba. Senki se kérte, egy gesztus tőled a vendéglátónak.

Ezen az esküvőn meg kikövetelik az ajándékot és még azt is megmondják neked, h mit ajándékozz.

Én már azon se csodálkoznák, ha a kedves menyasszony ráírná a meghívóra, h mennyit kell "ajándékozni". Mert ennyi erővel azt is cuki versikébe lehetne foglalni, h kinéztem egy 3 milliós nászutat és már csak a te 60E ft-od hiányzik hozzá.

2016. jan. 12. 09:34
 32/38 anonim ***** válasza:
15%

egy esküvőt ne egy vacsorához hasonlítsunk már.

nekünk még 1-2 év múlva lesz, de már most kérdezték hogy kb. mikorra várható, mert elkezdenek spórolni mert pénzt akarnak adni.

mondom: nem kértem, hogy adjanak vmit, nem kértem pénzt, meghívót sem osztottam még ki. ha étkészletet hoznak, akkor max eladom és kész, nem csinálok ebből problémát

2016. jan. 12. 09:38
 33/38 anonim ***** válasza:
44%
Én nem tenném bele a meghívóba, mert szerintem elég pofátlanság elvárni. Aki megkérdezi, annak elég annyit mondani, hogy a lakásba már megvan mindenetek.
2016. jan. 12. 17:47
 34/38 anonim ***** válasza:
52%

Nekem ahogy olvastam a válaszokat, ezek jutottak eszembe:

-A házasulandó pár esküvőjét régen is a két család állta, mivel legtöbbször fiatalok voltak, akkor kezdték a külön életüket. Ezt saját zsebből senki nem tehette volna meg, mivel akkor még eleve a nagy esküvő volt a divat, olyan távoli rokonokat is "illett" meghívni, akit a pár alig ismert. És a vendégek fogyasztását állni két fizetésből iszonyat nehéz.

-A menyasszonytánc lényege eleve, hogy pénzes borítékot adnak a menyasszony táncáért cserébe. Szerintem ez sokkal megalázóbb szokás (táncolni a pénzért), mint jelezni, hogy nincs szükség semmilyen tárgyi ajándékra, mert már mindent beszereztek a közös lakásukba, emiatt inkább pénznek örülnének. Ez nem jelenti azt, hogy muszáj adni, vagy egy ezresért kiröhögi utólag a pár a névtelen borítékban lévő összeget és visszanyomozza a DNS minta és ujjlenyomat alapján, hogy ki adta...

-Számomra az is furcsa felfogás, hogy ha nincs pénze a párnak, ne tartsanak esküvőt. Egyszer élünk mindannyian, miért mondjanak le egy ilyen élményről, ami mondjuk nekik fontos érzelmi kötelék megerősítése lenne, csak mert az ajándékokkal együtt jönne ki a költségvetés annyi mínuszra, amit még mondjuk elbírnak.

-Miért esik ezen a kérdésen mindig mindenki egymás torkának? Ahol pénz a téma, ott mindig feszültség keletkezik, ez annyira szomorú. Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó.

-Ha pénzkérős versikét találnék egy meghívóban nem sértődnék meg. Megnézném mennyim van rá, ha csak 2 vagy 5 ezrem lenne, akkor annyit adnék és nem szégyellném magam, hiszen magamhoz mérten adtam ajándékot. És nem hinném, hogy megsértődne a jó ismerősöm, akinek adnám. -Valószínű, aki azon agyal, hogy csak a pénz miatt hívták-e meg, akkor az egy távoli, nem olyan jó ismerőse esküvőjére hivatalos, ahova eleve nem mennék el.

Mindenki nyugodjon meg.

2016. jan. 13. 19:18
 35/38 anonim ***** válasza:
39%
A neten biztos vannak ilyen pénzt kolduló versek.
2016. jan. 13. 19:33
 36/38 anonim ***** válasza:
27%
#34: Respect. Végre valaki intelligensen volt képes felfogni a témát.
2016. jan. 13. 21:13
 37/38 anonim ***** válasza:
Én láttam már olyan meghívót, ahol nemcsak, hogy beleírták, hanem a nemlétező gyerekeik taníttatására kértek pénzt :D Nevetséges volt. Árgus szemmel nézték, hogy ki mennyit tesz bele. Közben ők szerveztek maguknak több, mint 4 millás esküvőt, nem is saját pénzből, de keresni akartak rajta :D Szerintem gusztustalan dolog.
2016. ápr. 27. 15:53
 38/38 anonim ***** válasza:
Nem is arról van szó, hogy ha kevés a pénzük, ne hàzasodjanak, csak tartsanak 100 ezerért esküvőt, ne 1 ,màsfél millióért. Pl nekünk 95 ezer volt és nagyon jó volt és nem 2 tanús volt, a kajàt is dícsérték. Pénzt koldulni meg szànalmas. Mi mondjuk alapból az egész ajàndék elvàràst utàljuk. Kifejezetten mondtuk is mikor ràkérdeztek hogy nem kérünk semmit. A többség szerencsére megértette. Ha valakit meghívok az esküvőmre akkor meghívom, tehát nem vàrok érte semmit cserébe. Ez a meghívàs lényege.
2016. ápr. 27. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!