Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fogalmazzuk meg, (hogy ne legyen sértő, tolakodó), hogy nászajándék gyanánt pénzt kérünk?
Májusban lesz a nagy nap. :)
Mivel már 3 éve együtt élünk, így háztartásunk jól felszerelt, viszont lakáshitelünk van. Éppen ezért pénznek örülnénk a legjobban, amit arra költhetünk ami nekünk tetszik, amire valóban szükségünk van. Valami frappáns, ám véletlenül se sértő szöveget szeretnénk a meghívónkba fogalmazni. Ebben kérem a segítségeteket!
Köszönöm!
mindeki hogy fel van háborodva hogy mernek kérni valamit..azta
eldönthetik ők, hogy milyen esküvőt akarnak?
"mindeki hogy fel van háborodva hogy mernek kérni valamit..azta
eldönthetik ők, hogy milyen esküvőt akarnak?"
Igazából igazat adok a válaszolónak, aki ezt írta, csak...
Sajnos kerültem már olyan helyzetbe, hogy alig volt pénzem abban az időben, mikor esküvőre hívtak. Ezt úgy kell elképzelni, hogy életem legrosszabb átmeneti időszaka, azokban a hónapokban kajára is alig jutott, persze tudtuk, hogy átmeneti, de pont akkor volt a lagzi. Úgy gondoltam, sebaj, olyan kis saját készítésű, termelésű kis cuccokat képzeltem el ajándéknak. Nem gagyi dolgokról volt szó, volt értékük, nem kicsi, csak épp pont és akkor anyagilag nem tudtam volna egy nevetséges kis összegnél többet adni az esküvőn.
Erre kaptam egy ilyen meghívót és el sem mentem. Nem azért, mert megharagudtam volna rájuk, csak éppen.... Nem tudtam volna egy ötezresnél többet vinni kp-ban, ami egy olyan volumenű esküvőn nevetséges lett volna. :(
"mindeki hogy fel van háborodva hogy mernek kérni valamit..azta "
Engem pl. felháborít, mert illetlenség. Ha szülinapi bulit tartok, ott sem kunyerálok pénzt a meghívóval, sőt eleve gáz az ajándékot elvárni. Nemcsak esküvőn, szülinapon, hanem bármilyen alkalomból!
gondolom nem írják bele hogy 50e alatti pénzösszeget el sem fogadunk
hanem aki pl 20e ért akar venni porcelán kacsát, az inkább adja oda a pénzt.
amúgy alap h mindenki azt ad manapság, hisz a párok már együtt élnek, megveszik ami kell
Azért van mindenki felháborodva a pénzkunyeráláson, mert ez egy AJÁNDÉK, ahogy a nevében is benne van - nászajándék - és az ajándék sajátossága, hogy az ajándékozó dönti el, mit szeretne jó szívvel adni.
Mindegy milyen ajándékról van szó, az illemtan szabályai szerint nem elfogadható ajándékozottként kikötéseket tenni az ajándék értékével, típusával, stb. kapcsolatban, hacsak az ajándékozó külön rá nem kérdez.
Aki ezzel nincs tisztában az pedig egész egyszerűen egy műveletlen paraszt.
Nem arról van szó, hogy pirítóssütőt meg porcelánkacsát akarnának ajándékozni, hanem az illemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!