Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy szokás, ki fizeti a koszorúslány ruháját?
Mert a bátyám és a barátnője felkértek koszorúslánynak,csak a ruha színét kötötték ki.
Én eddig úgy tudtam hogy a párnak szokás fizetni,de ők nem ajánlották fel.
Persze nem mintha felhoznám hogy miért nem fizetik ki,csak kiváncsi vagyok.
Ha nincs nagy megkötés a ruhára vonatkozóan, néha a koszorúslány állja, hiszen az ő ruhája lesz, később is felveheti. De ebben az esetben is elegáns és jó megoldás lehet állni az összegét.
Ha a menyasszonynak kifejezett elképzelései vannak-szín, anyag, stílus-akkor viszont neki illik állnia a cechet.
Nekem anno egy koszorús kislányom volt, megmondtuk a szülőknek, nézelődjenek különösebb megkötés nélkül, ami megtetszik és jól áll, nagyjából jöhet (kék, lila, zöld nem illettek a hagyományos színek közül de a melegebb színek és a fehér igen), majd utólag fizettük ki a ruhát, de elmondtuk, hogy ki fogjuk fizetni.
A te esetedben ez nem valószínű, ha nem mondták maguktól...
Nővérem 2 éve volt koszorúslány, ott úgy volt, hogy a menyasszony és az összes koszorúslány elment a varrónőhöz, megbeszélték, hogy milyen legyen és mindenkinek egyformát varrt a hölgy. A menyasszony fizette. A ruhát azóta se vette fel még egyszer a tesóm,szerintem nem is fogja, süt róla, hogy koszorúslány ruha :)
Én idén lettem "majdnem koszorúslány" (végül lemondták a lagzit), és nálunk úgy lett volna megoldva, hogy a menyasszony megveszi az anyagot, ki milyet akar, a varrást viszont mi fizettük volna.
Ahány ház, annyi szokás..
Az esküvőmön megbeszéltük a ruha színét, a piros egy árnyalatában egyeztünk ki. Minden lány intézte magának. Volt akinek volt már, volt, aki vásárolt. A színt közösen beszéltük meg és legtöbbjüknek volt is olyan ruhája.
Amúgy meg pont a sógornőm ruhájából nem csináltam ügyet...Arra gondoltam, ő mégiscsak a férjem testvére, beszáll ennyivel. És nem is volt ebből gond.
Persze ha szín, méret, fazon adott, akkor fizessen az ifjú pár.
Megegyezés kérdése. Általában, ha a menyasszony egy konrét ruhát szeretne, és ragaszkodik hozzá, akkor illik neki kifizetnie, ha csak színben mondja meg, és nem is ajánlotta fel, akkor szerintem a koszorúslánynak. Lehet kölcsönkérni mástól, ha esetleg nincs neked ilyen színű, alkalomra megfelelő ruhád.
Nálunk a barátnőm fogja fizetni (a menyasszony), mert szeretné, ha mindegyik koszorúslánynak ugyanolyan ruhája lenne. Mondjuk erre kíváncsi leszek, hogy szülés után, szoptatási időszakban hogy fog változni a súlyom, szerintem jobban járna, ha ránk bízná, hogy mit vegyünk fel:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!