Koszorúslányok intézménye szokás csak polgári, városi
esküvőre?
Figyelt kérdés
Szerényebb esküvőt tervezünk, templomi szertartás nem lesz, viszont eddig a családban mindenkinek nagy lakodalma volt és oda a fiatalabb lányokat (anno engem is) mindig vitték kozsorúslánynak.
Egyrészt úgy érzem, hogy az illem úgy diktálná, hogy hívjam koszorúslánynak a fiatalabb unokatestvéreimet (akik 20+ évesek) másrészt viszont költséges lenne 3-4-5 lányt felöltöztetni, illetve lehet, hogy szívesebben jönnének a saját ilyen-olyan ruhájukban, mint koszorúslányruhában és nem is lenne túl sok funkciójuk...
Baráti körömben, ahol csak egy szerény polgári esküvőt tartottak, sehol nem voltak beöltözött koszorúslányok. Szerintem bőven elég, ha csak simán meghívjátok őket.
2015. aug. 22. 23:58
2/6 anonim válasza:
Egy polgari eskuvo egy leegyszerusitett formaja az unneplesnek.
Eppen ezert nem kell, nincs hozza semmi extra.
2015. aug. 23. 02:08
3/6 anonim válasza:
Egy polgari eskuvo az egy hivatalos/kotelezo resze a hazassagnak.
Koszoruslanyok az a lagzi, szokasok resze.
2015. aug. 23. 02:53
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. aug. 23. 17:23
5/6 anonim válasza:
Nem tudom, nálatok hogy megy ez, de én többször is voltam koszorúslány (jövő szombaton is leszek :) ), de mindig mindenki magának állta a ruha költségeit. Nem is várható el még ez is - én így gondolom. Szerintem ezt tisztázd le velük, és ha van kedvük, hívd meg őket nyugodtan. Szerintem jó móka, meg a lányok többsége élvezi, hogy ilyenkor szebb ruhában van, esetleg fodrászhoz megy, stb. :) Az meg, hogy mi szokás és mi nem, szerintem már nem olyan fontos - persze te tudod, milyen esküvőt szeretnél, én azt veszem észre, hogy itt is mindenki egyre inkább "megy a saját feje után".
2015. aug. 23. 20:05
6/6 anonim válasza:
Az én esküvőmön csak polgári volt, három koszorúslányom volt, barátnők, huszonévesek. Megbeszéltem, hogy maguknak veszik a ruhát, egy olyan elegáns, szépet, amit majd máshová is fel tudnak venni, a lényeg, hogy egyszínű legyen. Aztán még nem is egyszínű lett, de szépek voltak, csokorral előttem vonultak. Tetszett mindenkinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!