Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a heteroszexuális házasság legális, a homoszexuális házasság miért nem?
Régen minden házasság érdek házasság volt. A házasság csak manapság alapszik szerelmen.
Nos, azért nem legális több országban még mindig, mert ezek az országok elvileg keresztény ideológiára építik az erkölcsrendszerüket, és ugye aszerint a házasság lényege, hogy közösen utódokat hozzanak létre és ezekről gondoskodjanak. Egy homoszexuális pár ugye nem ezért van együtt.
Félre értés ne essék , a mai világban szerintem ugyanolyan létjogosultsága van a homoszexuális házasságnak mint egy olyan heteroszexuális házasságnak ami nem a közös gyerekek nemzésére épül. De az értékrend nehezen változik.
Ennyi erővel aki meddő, az se házasodjon? Ez hülyeség.
Azok házasodjanak, akik kölcsönösen szeretik egymást, és szeretnének együtt élni, boldog házasságban. Legalábbis nekem ez a véleményem :)
Természetes dolog, mindig is voltak melegek, és semmi nincs abban, hogy két ember szereti egymást, nemtől függetlenül.
Ez egy ugyanolyan genetikai mutáció, minthogy valakinek kék a szeme és barna a haja. Nem betegség, és nem is kéne úgy kezelni, ugyanolyan emberek mint mindenki más.
Az állatok pedig gondolkodó lények, a legtöbbjüknél előfordul a homoszexualitás. Az ember is az állatból fejlődött. A gondolkodásnak meg nincs köze ahhoz, hogy kibe szeretünk bele (ha így lenne, már mindenki megtalálta volna a párját)
Ötös: a meddőség általában azután derül ki hogy egy pár évekig próbálkozik, illetve sok estben már orvoshoz is fordulnak és amikor már nem várják, akkor jön a baba. De ez nem von le a heteroszexuális házasság elvi értékéből.
Mint írtam, a mai világában gyakorlatilag lényegtelen, bár bennem sokszor felmerül, hogy miután a mai világban a házasság már csak egy papír, minek kell minden áron házasodni? Együtt lehet élni papír nélkül is nemi orientáltságtól függetlenül és talán a házasságot tényleg meghagyni azoknak akik családot terveznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!