Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői menü. Illik vagy nem?
A meghívottak közül három ember kivételével konkrétan mindenkivel vacsoráztam már együtt esküvőn és más családi összejövetelen. Tehát tudom, hogy olyan ételválaszték lesz, amiben mindegyikük talál ízlésének megfelelőt. A maradék háromból kettőt megkérdeztem külön, igen, a harmadikról pedig a párom szerzett információt.
Amúgy elmondhatom, az egész társaságban a párom a legválogatósabb. :) Van cukorbeteg, lesz ennek megfelelő választási lehetőség, és van mákallergia, ezért a mákot száműztük. Az esküvői torta is úgy készül, hogy cukorbeteg is bátran fogyaszthassa.
Hogy mindenki mindennel elégedett lesz-e? Ezt majd utólag megmondom, az éttermet mindenesetre kipróbáltuk, tudjuk, milyen a főztjük, és a főnökasszony pedig egy tüneményes hölgy, aki nem esne zavarba hirtelen felmerülő egyéb kívánságoktól sem. Ergo elmondhatom, hogy ami tőlünk tellett, mindent megtettünk a szervezésben, hogy mindenki elégedett legyen.
Vega, gluténérzékeny, cukorbeteg stb-nek külön menü, ez világos. De azt nem kell szem előtt tartanod, hogy kinek mi a hasfájása: diétázik, paleós vagy mittomén.
Viszont: ennyi főnél szerintem érdemes tálakban gondolkodni, azon mindenki megtalálja, ami ízlik neki. (És azon nyilván van rizs meg hús is.)
Én végigkérdeztem mindenkit, amikor fixáltuk a létszámot, hogy van-e olyan betegsége, vagy étkezési szokása, amit figyelembe vegyünk az ételeknél. (Pl volt tejérzékeny, akiről nem tudtam, mert elég neki valami enzimet bevennie étkezés előtt, így soha nem került szóba)
Volt aki jelezte, hogy a párja csak csirkét eszik, de ne foglalkozzunk vele, mert meg fogják oldani.
Egy kérdést megér, hogy legalább lássák, ezzel is foglalkoztál. Elküldöd a menüt, hogy tud-e ebből választani számára megfelelőt, vagy cseréltessetek ételt neki (az étterem semmi pénzt nem kért nálunk a gluténérzékeny ételért)
Most őszintén, az ételérzékenység és a fitneszdiéta között van különbség... mert még azt is megértem, ha vegáknak van külön választék, mert ott kb. annyi a kikötés, hogy nincs, és nem hal bele senki se egy plusz padlizsános, gombás ételbe. Viszont olyannak én nem fogok külön menüt csinálni, aki alig eszik meg 3féle ételt, és nem azzal játszom, ha nem adok neki külön menüt, hogy kórházban végzi.
Max. annyit lehet csinálni, hogyha lehet, hogy legyen rizs, csirkemell is az ételek között, pár párolt zöldség esetleg, illetve desszertnek gyümölcs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!