Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erről az esküvői menüről mi a véleményetek?
Szűk körű esküvői vacsorát rendezünk és ez a tervezett menü.Nem szeretnénk hagyományos menüt, de magyar ízeket igen. Az előétel és leves szervírozva, a főfogások és desszert svédasztalos lesz. Mi a véleményed róla? Elég változatos? Betegség vagy extra igény nincs a vendégek között, amit figyelembe kellene venni.
Gyulai töltött karaj és füstölt lazac Sváb burgonyasalátával
Vőlegény leves
Kacsasült ananászos káposztával és baconos tört krumplival
Burgundi marharagu fűszeres polentával
Harcsa paprikás túrós csuszával
Jérce "saltimboca" grillezett zöldségekkel (pármai sonkás, zsályás)
Sütemények
Friss gyümölcsök
Annyira gasztronómiai analfabéta vagyok, hogy ezek közül kb. egyikről sem tudom, hogy eszik e, vagy isszák. Ha van köztetek egyszerűbb ételeket kedvelő vendég, szerintem érdemes bevenni a jó öreg rántott hús-köret kombót is, és akkor valszeg tényleg minden igény ki lesz elégítve.
Egyébként pedig sok sok boldogságot! :)
Éhes lettem, most mehetek kaját szerezni, MIATTAD! :D
Egyébként szerintem teljesen korrekt, mondom ezt úgy, hogy túl vagyok több mint ötven esküvőn. :)
Rántott hús esküvőre? Kissé hétköznapi. Szerintem teljesen jó ez a menü, lehet hogy kicsit körülményesen vannak leírva a kaják, de egyik sem annyira durván egzotikus, ha látják majd a vendégek, szerintem szívesen megkóstolják.
Levesből esetleg lehetne kétféle.
3# nem vagy analfabéta, csak flancosan van megfogalmazva pár dolog.
A polenta pl. puliszka. Hát nem tudom, én attól nem vagyok elájulva... Lutri lesz.
A harcsa papírikás túrós csuszával.. elég speciális, a halételeket sokan nem szeretik, de aki szereti, abból is sokan nem szeretik ezt a kombót.. sőt.
Az ananászos káposztás baconos krumplis kacsasült meg szerintem sok(k). Túlzás. Erőltetett. Az ananász meg megint olyan, hogy lutri, elve sokan nem szeretik, ha nem édességről van szó. A kacsasült bőven jó natúr káposztával és natúr tört burgonyával.
A saltimbocCa meg hát lehet jó is meg olyan is, hogy egy soványan cipőtalpnak megsütött hús szeleten van egy darab sonka, meg egy zöld levél.
Én nem választanám ezt semmiképpen sem. Aki vendég lenne és izgi és érdekes dolgokat akar kipróbálni az menjen fakultatívan étterembe és rendelje a legizgibbet az étlapról. Aki úgy van vele, hogy de az "én napom és én szeretem ezt a kaját" az akkor ne hívjon vendégeket, hanem egye, amit szeret egyedül. Az esküvőn, ahol sok vendég van olyan menüt kell választani, amiben több snassz, egyszerű kaja van, amit mindenki szeret, amivel nem lehet mellélőni, 50-80-120 stb. embernél sem. Nincs annál szarabb, ha a násznép fele éhes, mert szinte csupa olyan kaja van, amit nem szeret, semmiképp se jó neki, abból az egy fajtából ami meg mindenkinek jó, abból meg nincs elég.
Unalmas a tyúkhúsleves meg a rántott hús? Lehet, viszont mindenki megeszi. Itt az a lényeg, hogy jól elkészített finom ennivalóval legyen tele minél több vendég hasa, hogy tudjon hajnalig táncolni. Nem pedig az, hogy minél extrább kajákat tálaljanak fel, hogy attól tűnjön az esküvő érdekesebbnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!