Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek az ilyen "esküvőről"?
Nálunk is volt ilyen vita, bár inkább abban a formában, hogy szerinte elég lenne a kéttanús, én meg azért szeretnék rendes esküvőt. Nem nagyot, de rendeset. Sokáig beszélgettünk róla, és az lett a kompromisszum, hogy sok vendéget hívunk magára a szertartásra, utána pedig a családnak és a nagyon szűk baráti körnek lesz egy vacsora. Se zene, se tánc, se hajnalig mulatási, csak vacsora, max 30 fő. Szerintem ez korrekt kompromisszum.
BTW most a párom győzköd, hogy mégiscsak legyen tánc.
Node a lényeg, hogy először döntsétek el, hogy akarjátok-e, utána lehet a módjáról beszélni, alkukat kötni, gondolkodni, hogyan lehet minél olcsóbban kihozni.
Nekünk szűk körű esküvőnk volt. Csak a család és a legközelebbi barátok. Volt rendes menyasszonyi ruhám, készültek szép fotók, de pl. nem volt tánc, se menyecske, se másmilyen. Nem voltak a hagyományos játékok sem, nem volt vőfély, nem volt grillázstorta, se töltött káposzta éjfélkor. Mondjuk én mindig is ilyen kis szűk körű, elegáns esküvőt szerettem volna és szerencsére a férjem is.
Szerintem próbáljatok egy kompromisszumos megoldást választani. Amúgy pedig a kis esküvő nem kisebb értékű, mint a nagy, hagyományos.
Köszönöm a válaszokat. Szinte mind azt írjátok, hogy nem kisebb értékű egy ilyen esküvő szóval, nyilván ez csak az én fejemben létezik. Arra nem alapozhatok, hogy visszajön a pénz, mert egyrészt nem azért csinálnám a nagy esküvőt hanem a saját szórakozásomra. Másrészt- a kedves válaszolónak aki ezt írta, biztosan nagyon jó családja lehet, a párom öccsének nyáron volt az esküvője állítása szerint kicsit több, mint a fele jött vissza a ráfordított összegnek.
A szűk családi kör nálunk igen nagy. Mi öten vagyunk édestestvérek, a páromék négyen. Az párokkal, helyenként gyerekekkel stb 50-60 fő minimum. A szüleim elváltak, apukámnak új családja van, ahol szintén van gyerek. Szóval ez semmi szín alatt nem lenne szűk körű esküvő. Ezért is jött föl szóba a két tanús lehetőség.
Még gondolkodunk mi lenne a megoldás, de köszönöm a válaszokat.
Es nem lehetne koztes utat valasztani? Peldaul csak szertartas legyen (lakodalom nem feltetlen szukseges), de oda meghivhattok tobb embert is, nem kerul tobbe a szertartas ha 50 ember nezi, mintha csak a 2 tanu van jelen.
Vagy te mindenkeppen a lakodalom reszt hianyolnad?
# 6/15 Időpont 10-05 17:29
Hozzászólást helyeslem. Alig 2 hónap alatt magamtól megszerveztem egy vendéglős, tortás esküvőt. A ceremónia után 5órát töltöttünk egy étteremben aztán a fiatalság még nálunk mulatta az időt. Az étteremben volt bőségszaru és esküvői torta. 30 fő, 500 ezer (ruha,torta,virágok,vőlegény felszerelés,meghívő, minden benne volt)Bár a süteményféleségek 60%-át én sütöttem.
A ti döntésetek,hogy szántok-e rá ennyit, hogy neked is meg a párodnak is jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!