Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért csak ennyit kaptunk?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csak ennyit kaptunk?

Figyelt kérdés
Már pár hónapja volt az esküvőnk, de nem térek napirendre az alábbiak felett: férjem nagynénjééktől 20ezer forintot kaptunk nászajándékba. 5en jöttek, a nagylány hozta az aktuális barátját is (azóta szakítottak). Egész éjjel mindenféle drága piákat rendeltek, sokszor meg sem itták, otthagyták az asztalon vagy körbekérdeztek, hogy kéri e valaki. Még ha úgy álltak volna anyagilag akkor megértettem volna, de azóta is külföldi nyaralások, iphone, házimozi, új konyha, minden van... A nagyfiúk ballagására előtte mi 25 ezerért vettünk órát. Még annyit sem kaptunl vissza.
2015. szept. 25. 09:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
25%

lehet ők adtak volna többet is, DE valakinek nem akartak kellemetlenséget okozni és ezért...

most felhozok egy példát...

bátyám idősebb, nincs végzettsége, alkalmi munkái vannak, pénze nagy részét elszórja

nekem 3 szakmám van, 2 éve állandó munkahelyem (suli után 1.5 hónappal dolgozni kezdtem), elég sok megtakarított pénzem van

VISZONT karácsonyra nem vettem senkinek ajándékot (ugye első olyan karácsony volt amikor lett volna rá saját keretem, régen mint gyerekek nem vettünk senkinek ajándékot, nem is várták el) pénzem lett volna rá, viszont olyan lett volna szerintem mintha a tesómnak az orra alá dörgöltem volna, hogy "én megtehetem"...

lehet valaki megsértődött ezen, én nem tudok róla...de én pl ezért nem tettem meg amikor simán megtehettem volna...

22F

2015. szept. 25. 10:07
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Lehet ők is úgy gondolják, hogy nem álltok úgy anyagilag, hogy az ő pénzükre szoruljatok és a rend kedvéért betartották és adtak valamit... A mi esküvőnkön pont ezért nem kértünk pénzt, létrehoztam egy honlapot, ahol felsoroltuk, mik azok amik még nincsenek az új házban, mindenki kiválaszthatta, mit vesz, azt kipipálta, és így mindenki láthatta, hogy mit nem kell már venni... Mondjuk így is lett valahogy 4 turmixgép, szóval nem volt tökéletes de nagyvonalakban működött.
2015. szept. 25. 10:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszel neki semmit sem a jövőben!

Ki kellett volna kötni hogy hány embert hivsz meg közülük az esküvőre! Nincs olyan hogy 2 hivsz de 5 jön.

2015. szept. 25. 12:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Simán csak bunkók.
2015. szept. 25. 14:39
 5/16 anonim ***** válasza:
32%

Ja hogy Te is csak a pénz miatt hívtad meg őket?

Tavalyi esküvőnkön átlag 20-30 ezer volt a borítékokban, függetlenül attól, hogy hányan jöttek.

Nálunk is volt család, akik 7-en jöttek, de egy borítékban sem volt pl. 7*10000 Ft.

Mi nem akadtunk ki ezen, örültünk, hogy kaptunk valamennyit.

2015. szept. 25. 15:01
 6/16 anonim ***** válasza:

Szerintem annyit adtak amennyit tudtak/szántak rá. Nem kell ezzel foglalkozni, hogy miért ennyit. Szerintem alapból rossz elgondolás az, hogy az esküvőn a házasodó pár elvárja szinten, hogy kapjanak valamennyi pénzt a rokonoktól. A másik oldalról is sokszor nyomás van az embereknek, mert úgy érzik, hogy pénzt kell adni és nem engedhetik meg maguknak.

Szerintem egyébként 20 ezer forint szép összeg. Az hogy ti 25 ezerért vettetek órát az a ti dolgotok (ti akkor ennyit szántatok rá).

Mi az esküvőnkön alapból nem számítunk rá, hogy majd mi arra pénzt fogunk kapni, illetve az esküvőt is magunknak, saját megtakarításból fizetjük. Megbeszéltük mennyit tudunk az esküvőre és a lakodalomra költeni, és azt az összeget a megtakarításból eleve veszteségként kezeljük. Nem apellálunk arra, hogy majd visszajön, vagy több jön vissza. Az esküvőn mi a szeretteinkkel akarunk együtt lenni, őket szeretnénk megvendégelni, nem pedig arra utazni, hogy pénzt kapunk. Ha ez lenne a szempont eleve olyan embereket hívnánk meg, akikről tudjuk, hogy sok pénzük van és adakozó kedvűek és akkor lehet háttérbe kerülnének, azok, akiket jobban kedvelünk.

Reálisan belegondolva a párom családjától nem számíthatunk egy forintra sem. Illetve az én barátnőimtől sem számíthatunk pénzre, se egyéb értékesebb ajándékra. De minket ez nem is érdekel, mivel azt szeretnénk, hogy ezen a napon ők is osztozzanak az örömünkben, az meg a legkevésbé se számít, hogy ki ad pénzt és ki mennyit ad. Szerintem azt se kellene nézni, hogy kinek mennyi volt italfogyasztása: ti hívtátok meg őket, vendégül láttátok őket, és akkor azt számolod hány pohárral isznak?

2015. szept. 25. 16:57
 7/16 anonim ***** válasza:
59%

Nekem baromi ellenszenves mikor a pár elkezdi számolgatni meg felháborodni azon ki mennyiért hozott nászajándékot.

Nem tudom, lehet ez csak nálunk szokás de se barátnőim se én nem kérünk/kértünk nászajándékot. De hogy hónapokig ezen pörögj? Egyrészt ostobaság másrészt nem használ.

Ui: én örülök ha kapok valamit nem számolgatom, nem győzök elképedni az emberek pofátlanságán. Esküvőt azért tartasz hogy bezsebeld a nászajándékot vagy hogy megoszd a házasságkötés örömét?

2015. szept. 25. 17:17
 8/16 anonim ***** válasza:

Ezért fogom én úgy csinálni, ahogy nálunk szokás: a menyasszonytáncba dobják be a pénzt és nem borítékba, hanem csak úgy név nélkül... Így nem is tudom, hogy kitől mennyi jött, sokkal diszkrétebb.

Számolgatni, hogy ki mennyit adott és a másik zsebében turkálni, hogy mire költ meg elég zsugori és tapló dolog. Ti álltátok a lagzit, megszabhattátok, hogy hány embert hívtok meg...

2015. szept. 25. 17:58
 9/16 anonim ***** válasza:
Elég érdekes, hogy minden másra telt...a miénken két haver bulizott egy jót ingyen. Persze be volt ígérve, hogy majd adnak egy kis nászajándékot, csak most nincs pénzük. Hát eszük ágában sincs...pedig már két hónapja volt.
2015. szept. 25. 18:22
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Valahol megértem, hogy így kiakadtál, csak elég hülyén fogalmaztad meg. Az alapvetően nem baj, ha vki keveset ad, mert akkor épp nem volt náluk kp., vagy akkor épp nem volt pénzük, de basszus... azért ha én elmegyek esküvőre, és 5en fizetünk 20ezret, akkor nem lenne pofám luxusitalokat rendelni. Ezt nem illik. Én is felháborodnék, hogy vkinek ennyire nincs gyerekszobája (könyörgöm, én még ha a vőlegényem hív meg vacsorára, akkor sem rendelem meg a legdrágább ételt-italt...).
2015. szept. 25. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!