Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Német országban élünk. Lejárt a párom személyi igazolványa, ezért a konzulátuson csináltatott útlevelet. Kaptunk róla egy papírt, (fényképes) viszont augusztusban házasodunk?
A németországi viszonyokkal nem vagyok tisztában, de Magyaroszágon, ha bejelentkeztetek érvenyes papírokkal, akkor az esküvőn már nem kellenek az iratok.
Nekem nem volt sem űtlevelem sem érvényes személyim( tudtak róla a hivatalban, mert a bbejeletkezés esaz esküvő közt járt le, szam
Ndékosan nem sinaltattam közben a névválozásom miatt, mármint megkérdeztek, hogy lehet-e.
Lehetett
Elvileg űlevéllel is lehet hazasodni.
Egyébként augusztusig meg meg is érkezik szerintem az útlevél,az még 1 hónap)
Nem szűnt meg, gondolom arra számítanak, hogy megkapják a jegyzőtől az engedélyt.
Jogosítványa nincs a párodnak? Mert azzal is lehet házasodni, lakcímigazolőt pedig az okmányirodában azonnal kiadják.
Ha így szeretnétek házasodni jelentkezzetek most be telefonon, hogy szeretnétek majd a várakozási időt nem kivárni a külföldi tartőzkodás miatt, hogy mikor érkeztek, és mikor intéznétek a papírmunkát.
Ha szóltok és számítanak rá, akkor sokkal kézsségesebbek, valőszínűleg megkapjátok az engedélyt.
Viszont ha csak beestek, akkor kifoghatjátok egy rossz pillanatukat, és simán nem adják meg az engedélyt, vagy csak nem lesz rá idő, hogy 30 napon belül hazasodjatok.
Arról nem beszéle, hogy a jegyző, aki engedélyezheti, lehet nyári szabadságon is abban az időben
Előbb tájékozódjatok!
Anyósom volt bent, ő intézte a héten, így fogadnak minket.
Van jogosítvány, akkor az jó. Köszönöm a válaszokat.
Külföldi állampolgár házasságkötésének esetében:
- születési anyakönyvi kivonat hiteles magyar nyelvű fordításban.
- külföldi hatóság által kiállított tanúsítvány, mely tartalmazza a házasságot kötni kívánó személy személyi adatait, családi állapotát, állampolgárságát és azt, hogy az ő személyes joga szerint házasságkötésének törvényes akadálya nincs - hiteles magyar nyelvű fordításban.
- útlevél, vagy a külföldi állampolgár részére kiállított személyi igazolvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!