Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Olvasztattatok már be gyűrűt? Valóban ennyit kérnek érte?
Egy átlagos karikagyűrűpár összesen 10 gramm körül van. Az arany ára változó, kb. 12-13ezer forint/gramm. Ha ez alapján megnézed 130000-re jön ki a gyűrű és nincs benne még a munkadíj, vagy a kövek. Ennyit tudtam neked a tapasztalataim alapján leírni.
24N
Első: Itt most evidens hogy mennyi az arany ára. Csak a munkadíjat kell kifizetnem.
Második: Nem beszámításról van szó.
Köszi a választ mindkettőtöknek.
Az ajánlat még egyszer mondom: csak a munkadíjról szól, 165 ezer forintért akarják megcsinálni.
Az rengeteg.....Szerintem jobban jársz ha eladod törtaranyként és a pénzből vesztek magatoknak egyet.
Ha viszont egyedit akartok akkor nem tudom...
De ez tényleg nagyon sok pénz....
Igen. Én viszem az összes aranyat, nekik nem kéne hozzáadni.
Baromi nevetséges ez a 165000 forint... Ennyiért olcsóbb helyeken két pár karikagyűrűt tudok venni, ha nem hármat. :(
Törtaranyként nem szeretném beszámítattni, és ez itt a lényeg. Ez egy családi örökség, nem akarom eladni.
Keress másik ötvöst, mert nagyon sok ez az összeg.
A mi gyűrűnket is egyik ötvös majdnem 200 ezerért vállalta volna (mi is vittünk annyi aranyat (sőt 10%-kal többet, mert ugye van anyagveszteség), amennyi kellett). Végül egy másik ötvös megcsinálta 50 ezer forintért. Messze nem mindegy. Kérjetek árajánlatot máshonnan is.
Ami kimaradt.
Teljesen egyedi a gyűrűnk, a férjem tervezte meg a mintát rá, az alapján készült, tehát nem egy egyszerű gyűrűt készítettek 50 ezer forintért. Ha ehhez viszonyítom a 165 ezret, rengeteg.
Kaptam ajánlatot 60ezer forintért is, az már tűrhetőbb. Nem egyedi gyűrűt szerettünk volna, egy tök egyszerűt, de amit lehet kapni készen az 100ezertől kezdődik.
Köszi a további válaszokat is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!