Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés után butaság szándékosan 2 évet várni, azért, mert akkor esik szombatra a mi napunk?
Szeretnénk mindenképpen azon a napon házasodni, amikor összejöttünk. Az évfordulónkon :) Viszont az csak 2 év múlva esik szombatra, jövőre pénteken lesz.
És 2 év múlva az a nap pont a 7. évfordulónk lenne.
Szerintetek mit fog szólni a család? Sokan úgy gondolják, hogy eljegyzés után 1 éven belül legyen meg az esküvő is, különben nem is komoly a dolog...
Ti mit tennétek? Megvárnátok még azt a plusz 1 évet?
Ha fontos a dátum, akkor igen, megvárnám.
Sokan tartanak pénteki esküvőt, azzal sincs semmi baj.
A lényeg, hogy magatoknak akarjatok megfelelni és ne a család elvárásának.
Nekünk az esküvő a lánykéréstől számított 1,5 évvel volt. Nekünk így volt tökéletes.
A ti esküvőtök, úgy szervezitek, ahogy nektek a legjobb.
Szerény véleményem szerint én nem várnék, nekem soha nem jelentett semmit a nap, amikor összejöttünk, nem is tartom számon. Sőt, semelyik nap nem jelent semmit, a számok sem érdekelnek különösebben. De ez én vagyok, a lényeg, hogy kettőtöknek megfeleljen, és egyetértésben legyetek, semmi más nem számít!!! :)
30/N
Ha nektek fontos a dátum, akkor várjátok meg. Nekem nem számítana a dolog, én csak emiatt nem várnék.
Mit szólna a család? Ki nem tojja le?! Bár megvan a véleményem arról, aki azt gondolja, hogy ha 1 éven belül nem házasodtok, akkor nem is komoly..
Hármas, a te környezetedben tényleg nincs senki, akiknek ez egy igazi ünnep és meg akarják osztani az örömüket "ország-világgal"? Ezért lakodalmat szervezenek, amire készül a pár, a csald a barátok?
A mi esküvőnk ilyen örömünnep volt.
A gyűrűt nem azért kaptam az ujjamra, hogy be legyen fogva a szám, hanem mert a párom el akart venni.
Örömmel szerveztük mindketten az esküvőnket, közösen.
Igen 1.5 évvel az eljegyzés után volt az esküvőnk, de azalatt lediplomáztunk, nekünk így volt tökéletes.
Nyilván megértem, hogy valaki csak két tanús esküvőre vágyik, de nem hinném, hogy csak az a házasság a komoly ahol egyszerűen bemennek az anyakönyvvezetőhöz minden felhajtás nélkül. Nem attól függ, hanem a házaspártól, hogy ők mit szeretnének? Partnerek e abban, hogy a problémákra megoldást keressenek és küzdjenek egymásért, ez nem attól függ, hogy hányan örülnek velük az esküvőjük napján.
Pénteki esküvő nem jön szóba? Asztrológiai szempontból állítólag még jobb is (péntek Vénusz napja, szombat meg talán a Szaturnuszé).
Egyébként a családnak semmi köze ahhoz, hogy mikorra teszitek a nagy napot, nem is kell magyarázkodni. Vannak, akik ennél többet is várnak, ha pl. nem jött még össze a pénz az esküvőre.
Én teljesen értelmetlennek tartanám, bármit is figyelembe vennék, még a legutolsó utáni szempont sem lenne, hogy pont akkor és olyan napon legyen az esküvőnk, amikor összejöttünk. Az meg, hogy ezért várjunk két évet, még a legvadabb álmaimban sem jutna eszembe.
De ez én vagyok, ha nektek ez annyira fontos, nyugodtan várjatok rá, ezt nem a család dönti el, hanem ti. Nem hiszem, hogy bárkinek is oka, vagy joga lenne beleszólni, vagy bármit is pöntyögni emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!