Mit szólnátok a lenti helyzethez? (eljegyzés)
Örülnétek vagy sem?
Figyelt kérdés
Szóval, tegyük fel, hogy a 26 éves gyermeketek külföldön él, a külföldi párjával, akivel kb. 3 hónap után összeköltöztek. 1 éve vannak együtt, viszont még nem találkoztatok az illetővel (csak fényképen láttátok, meg a napi eseményekről hallotok). Viszont kb. 1 hónap múlva találkoztok vele. Közben az 1 éves évfordulón viszont megkéri a lányotok kezét.
Mit szólnátok ehhez? Anélkül, hogy személyesen is ismernétek az illetőt? Örülnétek vagy megdöbbennétek, vagy éppen ellene lennétek?
Ellene nem lennék semmikép, viszont annyira nem is örülnék, de mivel felnőtt emberről van szó, nem egy 17 éves kislányról, nem tudnék , és nem is akarnék beleszólni :)
2015. jún. 2. 07:58
2/14 anonim válasza:
26 évesen már igen csak felnőtt "gyerekről" beszélünk. Ha összeházasodtak volna se lehetne egy szavad se. Amúgy meg ha a gyerekem boldog, nyilván örülnék neki. Nem hogy azon rugózzak, hogy nem kérték előtte az áldásomat, már nem abban a században élünk...
2015. jún. 2. 07:59
3/14 anonim válasza:
Örülnék és büszke lennék magamra, hogy sikerült olyan lányt nevelnem, aki 26 évesen képes döntéséket hozni a saját életéről.
Annak meg főleg, hogy nincs szüksége az én "jótanácsaimra!"
2015. jún. 2. 08:00
4/14 anonim válasza:
Örülnék.
Sajnos, ha messze külföldön él a lányotok, akkor megeshet, hogy csak akkor találkoztok a jövendőbelijével, amikor már megkérte a kezét. Sőt, olyat is hallottam, hogy magyar fiatalember Japánba költözött, ott talált párra, és a magyar szülők először az esküvőn látták a fiúk választottját.
2015. jún. 2. 08:22
5/14 anonim válasza:
Szerintem ezt embere válogatja, mindenki ismeri annyira a szüleit, h eldöntse, hogyan reagálnak majd. Van, aki nem várja el, de jól esik neki, ha a fiú először a lány apjának mondja el a tervét. Ezen túl viszont, felnőttek vagytok, te élsz vele, te ismered és okkal mondasz igent.
2015. jún. 2. 08:24
6/14 anonim válasza:
Ez a lányod élete, tehát nem kötelező neki a te elvárásaidnak megfelelően elni az életét. Ha neki jó így, akkor örülj vele, és támogasd az Ő döntését. A szülő dolga nem az, hogy beleszóljon mindenbe, hanem, hogy támogassa a gyerekeit.
2015. jún. 2. 08:40
7/14 anonim válasza:
"a fiú először a lány apjának mondja el a tervét" Melyik századból tetszett jönni?
2015. jún. 2. 08:45
8/14 anonim válasza:
:D köszönöm a lepontozást! Nem én tetszettem kitalálni ezt, hanem hallottam ilyen vagy hasonló sztorit, ahol sértődés volt belőle, ezért írtam, h embere válogatja...
2015. jún. 2. 08:48
9/14 anonim válasza:
első vagyok.. kb ugyan azt írtam le amit az utánam lévő kettő, engem mégis lepontoztak :D itt már csak így megy, a családi kapcsolatok topicba van szerintem a legtöbb mínuszos.. :D
2015. jún. 2. 08:56
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Èn nem pontoztam le senkit, nem tudom ki lehetett. Mert csak most olvastam a válaszaitokat és mindenkinél a zöld pacsit nyomtam meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!